Organisatie & Geschiedenis

Geschiedenis

Bob Pierce was op reis in China. Daar ontmoette hij een lerares die hem voorstelde aan een gehavend en verlaten meisje met de naam White Jade. De lerares was niet in staat zelf voor het meisje te zorgen en vroeg aan Bob: "Wat ga je aan haar situatie doen?" Hij gaf de vrouw zijn laatste vijf dollar en beloofde haar dat elke maand te sturen om de vrouw te helpen met de zorg voor het meisje. Deze bijzondere ontmoeting was een keerpunt in het leven van Bob. In 1950 werd World Vision opgericht en drie jaar later startte het eerste kindsponsoringprogramma. In 1981 begon World Vision Nederland. Inmiddels is World Vision een van de grootste humanitaire organisaties en werken we in meer dan honderd landen. 

Personeel

Bij World Vision werken bijzonder betrokken en gemotiveerde mensen. Het team bestaat uit 20 vaste medewerkers en uit meerdere enthousiaste stagiaires en vrijwilligers. 

Het managementteam bestaat verder uit Marco van der Graaf (CEO-bestuurder), Otto Kamsteeg (interim manager fondsenwerving en communicatie), René Noort (manager bedrijfsondersteuning) en Brenda Rozemuller (manager programma's).

 

Raad van toezicht

World Vision Nederland heeft een Raad van Toezicht. Deze bestaat uit: ds. mr. J. Haeck, de heer M. Hoejenbos, de heer C. Badenoch, de heer J. van Renselaar, de heer W. Wassenaar en mevrouw D. Woestenberg. 

Statuten

Keurmerken en gedragscodes