Organisatie & Geschiedenis

Geschiedenis

Bob Pierce was op reis in China. Daar ontmoette hij een lerares die hem voorstelde aan een gehavend en verlaten meisje met de naam White Jade. De lerares was niet in staat zelf voor het meisje te zorgen en vroeg aan Bob: "Wat ga je aan haar situatie doen?" Hij gaf de vrouw zijn laatste vijf dollar en beloofde haar dat elke maand te sturen om de vrouw te helpen met de zorg voor het meisje. Deze bijzondere ontmoeting was een keerpunt in het leven van Bob. In 1950 werd World Vision opgericht en drie jaar later startte het eerste kindsponsoringprogramma. In 1981 begon World Vision Nederland. Inmiddels is World Vision een van de grootste humanitaire organisaties en werken we in meer dan honderd landen. 

Medewerkers

Bij World Vision werken bijzonder betrokken en gemotiveerde mensen. Het team bestaat uit 26  vaste medewerkers en uit meerdere enthousiaste stagiaires en vrijwilligers.

De Raad van Bestuur wordt ingevuld door Marco van der Graaf (directeur-bestuurder). Het managementteam bestaat uit René Noort (manager bedrijfsondersteuning), Brenda Rozemuller (manager internationale programma’s en grants) en Samuel Visser (manager fondsenwerving en communicatie).

Raad van Toezicht

World Vision Nederland heeft een Raad van Toezicht. Deze bestaat uit: mevrouw I.J.M. Allemekinders-Pols MSc (voorzitter), de heer C. Badenoch (Raad van Toezicht lid en vertegenwoordiger van World Vision International), ds. mr. J. Haeck (aftredend per maart 2020), de heer drs. J. van Renselaar, de heer W. Wassenaar, de heer A.J. van Wessel MSc en mevrouw mr. drs. D.P.J. Woestenberg MA MA (aftredend per maart 2020).

Statuten

Keurmerken en gedragscodes