11-07-2018

De verhalenverteller van de klas

Jouri is een 11-jarig Syrisch vluchtelingenmeisje in Libanon. Ze woont samen met haar moeder, oma en vier broers en zussen. Haar vader is vermist in Syrië. Jouri bezoekt de World Vision Child-Friendly Space. De eerste keren dat ze daar was, was ze erg verlegen en bleef ze het liefst alleen. Tot haar leraar ontdekte dat ze heel goed kan voorlezen. Nu is ze de verhalenverteller van de klas, een taak die ze heel serieus neemt. 

Gulpari is leraar in de World Vision Child-Friendly Space. Zelf is ze ook gevlucht uit Syrië. De kennis die ze daar als docent heeft opgedaan, gebruikt ze nu in het vluchtelingenkamp. Gulpari vertelt over het enthousiasme van de leerlingen. Ze zijn verrast over de leuke activiteiten die ze doen. School is veel meer dan het leren van letters! Naast het lesgeven aan leerlingen, vindt ze het ook geweldig om andere docenten op te leiden. Zo kunnen ook zij les gaan geven. 

“Onderwijs is echt belangrijk voor kinderen. Mijn kinderen en mijn leerlingen hebben hetzelfde meegemaakt, waardoor het voelt alsof ik mijn eigen kinderen lesgeef.” - Gulpari
 

Jouri