Catherine

20-06-2018

Catherine lacht niet meer...

Catherine is vijf jaar. Ze is met haar familie gevlucht uit Raqqa in Syrië. Gevlucht voor de bommen. Na een periode in Damascus, wonen ze nu in een vluchtelingenkamp in Libanon. Drie lange dagen zijn ze onderweg geweest, om uiteindelijk terecht te komen in een tent die ze moeten delen met dertien mensen.

Waar ze vroeger zorgeloos konden rennen en spelen, komen Catherine en haar broers en zussen amper meer buiten. Ze durven niet meer, bang voor wat er kan gebeuren.

Aysha, de moeder van Catherine, ziet geen mooie toekomst voor zich. “We kunnen niet dromen over de toekomst. Mijn kinderen zijn geboren en opgegroeid in een tent. Er is voor hen geen toekomst.”

Vandaag is het Wereld Vluchtelingen Dag. Een dag om stil te staan bij alle mensen die op de vlucht zijn. Mensen die alles achter zich moesten laten, omdat het niet meer veilig was. Een huis, wat voor ons staat voor veiligheid en warmte, was voor hen geen veilig thuis meer.

World Vision wil moeders als Aysha weer hoop geven. Er bestaat een wereld waar kinderen weer kind kunnen zijn. Waarin een huis weer voelt als een veilig thuis.