World Vision hervat werkzaamheden Afghanistan

World Vision hervat werkzaamheden Afghanistan

10-09-2021

Begin deze week heeft World Vision Afghanistan haar werk weer hervat. Er worden op dit moment zes mobiele gezondheidsklinieken ingezet en we delen voedsel uit in het westen van het land.

De mobiele klinieken zijn bedoeld om ondervoede kinderen op te sporen en bijvoeding te geven. Ook worden acute gezondheidsproblemen behandeld. Vier mobiele gezondheidsteams werken in Herat, twee in Ghor. In Ghor wordt ook voedsel uitgedeeld in samenwerking met het Wereldvoedselprogramma (WVP).

Asuntha Charles, directeur van World Vision Afghanistan: "We zijn opgelucht dat we weer aan het werk kunnen na weken van onzekerheid. We willen zo snel mogelijk op meer plekken het werk hervatten met onze 300 collega’s. We moeten onder meer onze mobiele gezondheidsteams voorzien van geneesmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen en de voedselhulpprogramma’s bemensen."

Onze prioriteit is ervoor te zorgen dat ondervoede kinderen onmiddellijk in de voedselprogramma’s worden opgenomen. We werken daarvoor samen met het Wereldvoedselprogramma om voedsel uit te delen in de provincies Badghis en Ghor. Het team werkt hard om de voedseldistributie op korte termijn verder uit te breiden.

Meer dan 18 miljoen Afghanen - minstens de helft van de bevolking- hebben humanitaire hulp nodig als gevolg van de ernstige droogte, het conflict, de ontheemding en de recente gevolgen van COVID-19. Momenteel zijn er echter niet voldoende middelen beschikbaar om aan de behoeften te voldoen.