Covid-19 steun voor kwetsbare kinderen

World Vision en EU helpen ruim 1 miljoen mensen in Indonesië in hun strijd tegen COVID-19

16-12-2020
 

Vandaag lanceert World Vision, met financiële steun van de Europese Unie ter waarde van 1,6 miljoen euro, een nieuw programma in Indonesië, om de strijd tegen COVID-19 aan te gaan. Het programma "Indonesia COVID-19 Pandemic Emergency Response (I-COPE)", richt zich op het voorkomen van verspreiding van COVID-19 en het verminderen van de gevolgen ervan voor kwetsbare kinderen en gezinnen. We bereiken mensen in 90 dorpen in zes districten in de provincies Oost-Java, Oost-Nusa Tenggara en Noord-Maluku. We richten ons nadrukkelijk op kwetsbare groepen zoals kinderen, vrouwen, ouderen en mensen met een handicap omdat zij een verhoogd risico lopen om besmet te raken en omdat de economische en sociale impact op hen het grootst is. 

Het I-COPE-project zal 2 jaar duren en omvat een breed scala aan interventies. We helpen de bevolking bij het nemen van voorzorgsmaatregelen tegen verspreiding van het virus. Daarnaast geven we ook duurzame hulp wanneer mensen hun inkomsten zijn kwijtgeraakt. Dit doen we door micro-financiering en een cash-voucher programma. We verbeteren de toegang tot sociale zekerheid en geven gezondheidswerkers materiaal om zich te beschermen tegen COVID-19. We trainen zes maatschappelijke organisaties op het gebied van financieel beheer, hygiëne en sanitaire voorzieningen, communicatie over de risico's van COVID-19, geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning, en het bestrijden van nep-informatie en sociale stigmatisering. We hopen dat de organisaties hierdoor beter in staat zijn om hun activiteiten in strijd tegen de pandemie uit te voeren.

De COVID-19-pandemie toont het belang aan van de veerkracht van de gemeenschap om zich aan te passen aan de veranderingen die zich hebben voorgedaan. Gezinswelzijn heeft een grote invloed op het welzijn en de toekomst van het kind, daarom is het belangrijk voor ons allemaal om samen te werken en gezinnen te helpen die economisch worden getroffen door de COVID-19 pandemie, zodat kinderen hun rechten kunnen blijven krijgen en zich goed kunnen blijven ontwikkelen.
WVI Nationaal Directeur, Doseba T Sinay

Ook Yunus Badar Kalak, het hoofd van het Regional Disaster Management Agency (BPBD) in Noord-Maluku is blij met de samenwerking met World Vision Indonesie. “In de strijd tegen COVID-19 staat de BPBD in de frontlinie, dus we verwelkomen alle initiatieven en pilot programma’s in Ternate en Noord Halmahera.”

De EU-ambassadeur in Indonesië, de heer Vincent Piket, verklaarde dat de Europese Unie er trots op is het I-COPE-project te steunen om de COVID-19-crisis te boven te komen en zo de economische en sociale gevolgen ervan voor kwetsbare kinderen en gezinnen te verminderen. Dit project maakt deel uit van het "Team Europa"-pakket dat Indonesië helpt bij de aanpak van de COVID-19-pandemie. In totaal hebben de EU en de EU-lidstaten samen 200 miljoen euro bijeengebracht. "De COVID-19-pandemie is een crisis zonder weerga en brengt risico's met zich mee voor de rechten en de veiligheid van kinderen en gezinnen. Deze risico's kunnen alleen worden beperkt door solidair met elkaar te zijn. Indonesië en de EU werken samen om deze pandemie te verslaan en om de manier waarop we de nieuwe generatie laten opgroeien te veranderen", voegde hij eraan toe.

Uit onderzoek van Wahana Visi Indonesia (World Vision Indonesië) naar de gevolgen van de pandemie blijkt dat maar liefst 35% van de respondenten verklaarde dat hun inkomen als gevolg van de pandemie met 51%-75% is gedaald. Met het I-COPE-project helpen we 4.000 gezinnen in hun basisbehoeften te voorzien, en 1.800 gezinnen krijgen toegang tot financiering van inkomsten-genererende activiteiten en toegang tot sociale zekerheid.

 

logo's