Ingrid Allemekinders nieuwe voorzitter Raad van Toezicht World Vision

Ingrid Allemekinders nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van World Vision

12-12-2019

Deze maand is de Raad van Toezicht van World Vision versterkt met twee nieuwe leden: Mevrouw I.J.M. (Ingrid) Allemekinders-Pols MSc. en de heer A.J. (Arco) van Wessel Msc. Voorzitter Jaap Haeck draagt het stokje over aan Ingrid. Ingrid is partner Taks bij accountantsbureau EY. Daarnaast heeft zij ruime ervaring met World Vision als vicepresident van Vision Fund International. Arco van Wessel is momenteel directeur van scholengemeenschap De Passie in Utrecht en is jarenlang betrokken geweest bij ZOA.

Directeur Marco van der Graaf: “Ik ben heel blij dat deze twee toegewijde en vakkundige mensen de Raad van Toezicht komen versterken. Ze brengen veel ervaring mee en ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken.”

Ingrid Allemekinders: “Ruim tien jaar geleden ben ik betrokken geraakt bij het werk van World Vision. Als sponsor van kinderen in Ethiopië, Honduras, India en Mongolië, en daarnaast als bestuurslid van Vision Fund (het microfinancieringsfonds van World Vision). Ik heb World Vision leren kennen als een zeer professionele internationale hulporganisatie die geloof heeft voor een betere toekomst voor ieder kind. Wat mij in de projecten van World Vision aanspreekt is de gemeenschapsgerichte aanpak waarbij de projecten van World Vision niet alleen impact hebben op de meest kwetsbare kinderen zelf, maar ook op hun familie en gemeenschap. Ik zie er naar uit om me de komende jaren te kunnen inzetten om het leven van deze kwetsbare kinderen tot volle bloei te laten komen.”

Arco van Wessel: “Voor mijn werk heb ik in het verleden veel gereisd naar rampgebieden en gebieden waar grote armoede is. Nu ben ik als schooldirecteur betrokken op tieners en wil ik hen helpen hun bestemming te bereiken. In mijn toezichthoudende werk voor World Vision komt het allemaal samen. Mijn passie is dat we kwetsbare kinderen en tieners een hoopvolle toekomst geven!”

Ingrid is per 9 december voorzitter van de Raad van Toezicht geworden. De vorige voorzitter Jaap Haeck is teruggetreden en zal nog enkele maanden lid blijven van de Raad van Toezicht.