Shikha - India

07-02-2018

Een échte game changer!

Shikha (15) kaatst de bal terug naar haar coach. Ze valt op door haar fel oranje voetbal tenue. Die bestaat uit een T-shirt, voetbalsokken én een korte broek.

Shikha speelt al een aantal jaar fanatiek voetbal. Maar ze had nog nooit een korte broek gedragen. Ze sportte altijd in een salwar, een traditionele wijde broek. In India is het niet gebruikelijk dat jonge meiden een korte broek dragen. En dus ook niet bij het sporten. Een medewerker van World Vision heeft de ouders, van de meisjes, bezocht. Om een gesprek aan te gaan en te luisteren. Maar ook om te delen dat een korte broek dragen, geen negatief effect op de meisjes heeft. Bovendien is het veel comfortabeler om in een korte sportbroek te voetballen. In dit projectgebied regelen we truien, T-shirts, broeken en voetballen. Het leveren van deze spullen maakt deel uit van het gezondheidsprogramma om ondervoeding te genezen. Door lichaamsbeweging en onderwijs over gezonde voeding werken we aan verbetering.

“Ik heb altijd al graag in een team willen sporten. Na de training zitten we samen met het team en krijgen we les over gezond eten en hygiëne. Het gaat dus niet alleen om voetbal, maar om zoveel meer".

We bestrijden ondervoeding met voetbal! Dat is toch prachtig. Wat in India een mannensport was is nu ook geaccepteerd onder de meisjes en de dorpelingen.