Rosemary met een geit

15-2-2018

Een droom in vervulling

Rosemary (10) droomt ervan om chef-kok te worden. Ze vindt het leuk om mensen te serveren en ze houdt van thee. Volgens Rosemary brengen chefs hun tijd door met het drinken van thee en daarmee heeft ze haar droombaan gevonden. Op school is Rosemary de beste van haar klas. Ze houdt van wiskunde en wetenschappelijke vakken. 

Dat Rosemary naar school gaat en dat ze de beste is van haar klas is heel bijzonder. Haar vader Justine had het vroeg een stuk moeilijker. Hij kon zich niet concentreren tijdens de lessen vanwege extreme honger. Uiteindelijk is hij zonder diploma van school gegaan. 

"Het was moeilijk om naar school te gaan met een lege maag”. zegt Justine Mwiimbi (Rosemary's vader). "Als je zit, voel je een constante buikpijn. Het was heel, heel moeilijk, want met honger in je buik word je snel afgeleid. En kun je moeilijk leren." - Justine

Gelukkig kwam er een oplossing. In 2011 ontving de opa van Rosemary geiten via World Vision. De geiten hebben de familie in staat gesteld om meerdere gewassen te verbouwen en meer inkomsten te genereren. 
Met die inkomsten hebben ze geïnvesteerd in zaad en kunstmest. Daardoor nam de hoeveelheid maïs en suikerbieten toe. De familie heeft door deze toename van inkomsten de afgelopen jaren andere dieren gekocht, waaronder kippen, eenden en zelfs koeien.

Zonder dieren heeft een gezin in de gemeenschap van Rosemary weinig te zeggen. Met de komst van de dieren heeft het gezin meer rechten gekregen! Dit betekent dat ze beslissingen mogen nemen binnen de gemeenschap. De familie vormt nu een voorbeeld voor andere families. "Onze kinderen en kleinkinderen kunnen nu steeds meer dromen, dankzij World Vision is er weer hoop!" - Danford Mwiimbe (grootvader)