Boekje levenskunst

Ds. Ron van der Spoel wil inspireren tot levenskunst en veerkracht

14-06-2021
 

Op 18 juni om 19:30 uur geeft ds. Ron van der Spoel samen met Paulien Vervoorn een gratis online seminar over ‘Hoe blijf jij staande bij tegenslag?’ Speciaal voor World Vision schreef ds. Ron van der Spoel een boekje met 10 principes van levenskunst. Een zoektocht naar veerkracht en grip houden op jezelf en op je leven, ook wanneer het niet meevalt. Ds. Van der Spoel: “Geen mens slaat zich onbeschadigd door het leven. Levenskunst is dat je accepteert dat lijden en moeite erbij horen in het leven.” 

Urgent
Het thema van het boekje ‘Hoe blijf je staande? 10 principes van levenskunst’ voelt voor ds. Van der Spoel urgent: “Door de coronacrisis hadden we allemaal in zekere mate te maken met tegenslag. Het algehele gevoel was misschien wel dat we ons door de dagen heen moesten slaan met flinke tegenwind. Maar als je leven goed geworteld is, als een boom, dan kun je stormen aan. En dat is levenskunst; je vindt veerkracht. De Bijbel staat vol met levenslessen over veerkracht. Daar wil ik mensen mee inspireren, hen inzicht geven. Juist nu.” Dat mensen behoefte hebben aan handvaten voor levenskunst merkt ds. Van der Spoel aan de reacties op het boekje. Hij wordt op straat aangesproken door mensen die de levenslessen al gelezen hebben. Ook World Vision merkt het aan de enorme hoeveelheid aanvragen voor de uitgave die nu al binnenstromen. 

Leren van anderen
Ds. Van der Spoel is ambassadeur van World Vision. In het boekje en tijdens het seminar komen daarom ook verhalen voorbij van mensen uit de landen waar World Vision werkzaam is. Deze kinderen, mannen en vrouwen hebben te maken met armoede en oorlog, maar weten hun kracht volgens World Vision als geen ander te benutten. In de hulpverleningsprogramma’s stimuleert World Vision die veerkracht ook. Onder meer door kinderen hun eigen sponsor te laten kiezen en door dorpen te betrekken en eigenaar te maken van de ontwikkelingen.

Nadenken?
Ds. van der Spoel: “God zegt dat in het tot bloei brengen van de ander, ook je eigen bloei zit. Dat is een van de levenslessen die ik geef. Als je je richt op mensen om je heen wordt je even uitgetild boven je eigen moeiten, maar komt er ook ruimte.” Het boekje kun je hier aanvragen. Aanmelden voor het seminar kan hier