Elsa

De wens van voormalig sponsorkind Elsa kwam uit

En nu inspireert ze kinderen om groot te dromen

05-05-2021
 

De wens van voormalig sponsorkind Elsa uit de Filipijnen kwam uit: ze werkt met veel plezier als juf op een basisschool en ondersteunt haar ouders en studerende broertjes en zusjes. “Ik studeer keihard,” verzekerde ze haar sponsor jaren geleden in een brief, “zo zal ik ervoor zorgen dat jouw hulp niet verloren gaat.”

“Het zou mij lukken”

Elsa was zes jaar toen ze in het sponsorprogramma werd opgenomen. Voor haarzelf, haar ouders en zes broertjes en zusjes was het een zegen. Het gezin kon maar met moeite rondkomen. Maar nu kon Elsa naar school. En als gesponsord kind ontving ze elk jaar schoolspullen. Hierdoor hielden haar ouders wat geld over voor de overige gezinsleden. Elsa en haar sponsor onderhielden intensief briefcontact. In haar brieven vertelde Elsa over haar wens om later juf te worden. Elsa: “ik was ervan overtuigd dat het mij zou lukken.” 

Via het sponsorprogramma kreeg Elsa trainingen op het gebied van sociale vaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Zodra het sponsortraject afliep en Elsa startte met hoger onderwijs stond ze stevig in haar schoenen. 

 

Voormalig sponsorkind Elsa is nu juf

Doorzetten

Ze bleef hard doorwerken en ging vol voor de toekomst die ze voor ogen had. Elsa: “De financiële ondersteuning die ik jarenlang mocht ontvangen was heel belangrijk voor mij, maar het was vooral de inspiratie door mijn sponsor die mij hielp om te volharden. Tegen mijn broertjes en zusjes en de andere kinderen uit de gemeenschap zeg ik daarom nu zelf ook vaak: droom groot en zet door om te bereiken wat je wilt. Soms is dat een pittige uitdaging, maar het is het meer dan waard.”

Girls Only

Voor meisjes met dezelfde achtergrond als Elsa is het niet vanzelfsprekend om dromen waar te kunnen maken. Het zijn namelijk juist de meiden die als eerste lijden onder armoede. Ouders houden hen thuis van school om kosten te besparen. Regelmatig worden meisjes op jonge leeftijd uitgehuwelijkt, zodat ze geen financiële last meer zijn voor de rest van het gezin. Of ze moeten aan het werk en worden slachtoffer van kinderarbeid of mensenhandel. Wil jij een meisje een zelfstandige toekomst geven? Doe dan mee met Chosen Girls Only. In deze Chosen editie mogen meisjes hun eigen sponsor kiezen. Welk meisje mag jij inspireren?