Lusria

23-10-2018

Lusria op Sulawesi krijgt hulp - Giro555

Het huis van Lusria (25) is weggevaagd door de tsunami op Sulawesi. Ze leeft nu met haar twee kinderen en familie in een tentje in Pombewe. “Voor mijn kinderen is het zwaar om hier te zijn, ze zijn vaak ziek. Overdag is het heet en ‘s nachts ijskoud. Er is weinig te eten. In het begin aten we hier alleen rauwe bananen. Zelf at ik niks zodat de kinderen iets meer hadden. Ik maak me zorgen over hun gezondheid.”

Voedselpakketten uitgedeeld

Gelukkig kon World Vision Indonesië voedselpakketten uitdelen. Ook Lusria heeft nu genoeg eten voor de komende weken. Ze kreeg een pakket met rijst, bonen, olie, suiker, zout en nog meer. Nu hebben ze geen honger meer!
Het verhaal van Lusria staat niet op zichzelf. 2,4 miljoen mensen zijn getroffen door de aardbeving die werd gevolgd door een tsunami. Ruim 2.000 mensen zijn overleden en op dit moment zijn er nog ruim 600 mensen vermist. 67.310 huizen zijn verwoest en veel mensen wonen nu in opvangcentra.
 

World Vision zet zich in om de mensen in Sulawesi te helpen

•    3.664 mensen ontvingen voedsel
•    2.356 mensen hebben toegang tot schoon drinkwater
•    684 families ontvingen dekens, matrassen en hebben onderdak

De komende zes maanden werkt World Vision Indonesië nauw samen met de overheid en andere partners om te voorzien in onmiddelijke behoeften en de wederopbouw. Help de kinderen van Sulawesi.