hoopvol 2019

Hoopvol 2019 in

In een wereld vol rampen, ziekte, oorlog en slecht nieuws, is góed nieuws onmisbaar! Wij hebben vijf redenen om hoop te hebben in 2019 op een rijtje gezet. Wij gaan hoopvol het nieuwe jaar in!

1. We streven ernaar dat de wereldwijde crisis voor schoon drinkwater in 2030 opgelost zal zijn.
World Vision is de grootste hulporganisatie als het gaat om het voorzien in schoon drinkwater. Elke 10 seconden krijgt een persoon toegang tot schoon drinkwater en elke dag krijgen drie scholen toegang tot schoon drinkwater. Het is ons doel om in 2030 overal waar we werken mensen te voorzien. 

Twee jaar geleden liep de vijfjarige Cheru elke dag uren om water te halen. Vies water waarvan ze ziek werd. Ze kon niet naar school. World Vision heeft leidingen aangelegd, waardoor Cheru en haar familie op slechts een steenworp afstand van hun huis schoon drinkwater kunnen halen! 

2. Sinds de oorlog in Syrië heeft World Vision miljoenen vluchtelingen geholpen in Syrië, Libanon, Jordanië en Irak.
De humanitaire crisis als gevolg van de oorlog in Syrië is één van de ergste crises ter wereld. Tussen al het geweld is er hoop. Hoop doordat overheden geld geven voor noodhulp en hoop doordat er vanuit de hele wereld steun wordt betuigd. “Dit geeft mij hoop.”, vertelt Eyad, een medewerker van World Vision. “Ondanks alles, zijn er nog mensen met goede bedoelingen.”

3. Dankzij onze werkwijze, profiteren naast het sponsorkind, ook vier andere kinderen van sponsoring.
De zevenjarige Debby leeft met haar vrienden in Zambia. Ook al wordt alleen Debby gesponsord, ook haar vier vrienden profiteren van de sponsoring. Ze hebben toegang tot schoon drinkwater, kunnen medische hulp ontvangen en hun ouders volgen landbouwtrainingen.

4. Samen verslaan we hiv en aids.
Sinds een piek in 2004 (1,9 miljoen mensen stierven toen), is het aantal mensen wat aan de gevolgen van aids is overleden gedaald met meer dan 51%. Wereldwijd zetten landen zich in om het 90-90-90 doel wat door de Verenigde Naties is opgesteld te behalen voor 2020: dat 90% van de mensen die met hiv leeft ook de juiste diagnose heeft gekregen, dat 90% van de mensen met een diagnose de juiste behandeling krijgt en dat dus bij 90% van hen het virus onderdrukt wordt.

5. Extreme armoede wordt steeds zeldzamer.
In de afgelopen twintig jaar is het aantal kinderen dat sterft aan dingen waar ze niet aan zouden hoeven doodgaan (honger, armoede, ziekten), is gehalveerd van 30.000 naar 15.000 per dag. Omdat wij dit er nog steeds veel te veel vinden, zetten wij ons werk natuurlijk voort: elke 60 seconden krijgt een familie water… wordt een hongerig kind gevoed… ontvangt een gezin de handvatten om armoede te verslaan.