Go Baby Go

21-08-2019

Go Baby Go!

De eerste 1000 dagen van een baby zijn cruciaal voor zijn ontwikkeling. Al op vroege leeftijd wordt beïnvloed hoe gezond een kind opgroeit en wat zijn kansen later in het leven zijn. Deze impact is enorm.

World Vision zet zich in voor de meest kwetsbare kinderen. In dit geval door te richten op de ouders! Het Go Baby Go programma geeft hen de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om hun kinderen een kansrijke toekomst te geven.

Als een kind 3 is, hebben de meest kansarme kinderen de helft van de woordenschat die kinderen met een goede start hebben. Deze kinderen staan al met 1-0 achter als ze op school beginnen.

Door middel van een geïntegreerde aanpak leren ouders het belang van goede voeding, veiligheid en ontwikkeling op de kansen later in het leven. Zij leren dat zij de sleutel in handen hebben om hun kind de best mogelijke start in het leven te geven.


De resultaten:
-    72% van de kinderen die in meededen aan ‘Go Baby Go’ ontwikkelden zich in het juiste tempo. Dit was 59% onder kinderen waarvan de ouders niet met het programma meededen.
-    Kinderen van ouders die meededen met ‘Go Baby Go’ waren vier keer zo geneigd om gedragingen te laten zien die bij hun leeftijd pasten dan kinderen wiens ouders niet meededen.
-    Hechting tussen moeders en kinderen die in het programma meededen groeide met 13% ten opzichte van de hechting van ouders en kinderen die niet participeerden.