Geoffrey

21-03-2019

Geoffrey van 15 jaar redt zijn gezin!

De 15-jarige Geoffrey staat er alleen voor als zijn gezin wordt getroffen door de cycloon in Mozambique. “Ik was onderweg naar mijn broertje Posha, toen ik zag dat de muur van mijn slaapkamer inzakte. Ik heb mijn broertje snel kunnen redden en hem buiten het huis op een steen neergezet.”

Geoffry redde ook zijn andere broertjes en zusjes. Toen zij veilig waren werd hij ineens ongerust. Zijn oma werd nog steeds vermist. “Ik werd wanhopig, verdrietig en angstig. En in paniek begon ik hardop haar naam uit te schreeuwen. In de hoop dat ze zou reageren. Ik was bang dat het water haar meegesleurd had.”

Geoffrey ploetert op zijn blote voeten door de modder en hoort in de verte een stem die om hulp roept! Hij weet op dat moment dat het zijn oma is. “Ik hoorde het niet heel duidelijk, maar ik wist dat het mijn oma Gogo was. Ik wist ook niet zeker waar het geluid vandaan kwam.” Als hij verder zoekt in het puin vindt hij zijn oma. Ze ligt onder omgevallen bomen en ijzeren platen. Voorzichtig begint hij de platen te verschuiven en de bomen opzij te duwen. Hij bezeert zijn rechterbeen aan één van de ijzeren platen, maar schenkt er geen aandacht aan. 

Tijdens deze reddingsactie is hij helemaal alleen. Hoofdschuddend zegt hij: “Ik ben niet alleen geweest, God was erbij. Zonder Hem zou ik het niet overleefd hebben.”

Welke hulp biedt World Vision?

Onze collega’s zijn ter plekke om de meest kwetsbare kinderen noodhulp en medische zorg te bieden. We delen voedsel, water, hygiëne-kits en tenten uit om in te schuilen. Veel kinderen zijn getraumatiseerd. Ze zijn bang en hebben honger. We zorgen daarom ook voor Child Safe Zones, plekken waar kinderen weer even kind kunnen en mogen zijn. 

Geef nu voor voedsel, water en medische zorg. Kom in actie en doneer via: