header

Gezinsboekje: Geloof, Hoop en Naastenliefde

Kindsponsoring bij World Vision: 

- 30 euro per maand

- je verandert het leven van een kind

- 70 jaar ervaring in duurzame ontwikkelingshulp

- voor elk kind dat je helpt, profiteren dankzij onze gemeenschapsgerichte aanpak 4 andere kinderen mee

Mensen naar zelfstandigheid helpen is de manier om kinderen en hun families uit armoede te helpen. Structurele verbeteringen in het leven van kinderen in nood zijn alleen mogelijk als hun omgeving ook verandert. Daarom is de hulp van World Vision niet beperkt tot het sponsorkind, maar betrekken we ook het gezin en de omgeving. We trainen de lokale bevolking, zodat zij niet afhankelijk blijven van uw hulp. Na zo'n vijftien jaar nemen we afscheid van een project en is hulp van buitenaf niet meer nodig!

Je krijgt updates over de ontwikkeling van je sponsorkind en de vorderingen van het project. Je kunt je sponsorkind e-mailen, schrijven en zelfs bezoeken. De sponsoring verrijkt niet alleen het leven van uw sponsorkind, door het contact met je sponsorkind heb je ook de mogelijkheid om je eigen kinderen iets te leveren over leven op een andere plek, over voor elkaar zorgen en voor elkaar bidden!

Daniëlle en Linnete
Daniëlle en Linnete

Column Daniëlle Koudijs

Afgelopen februari mocht ik met World Vision op reis in Oeganda om ons sponsorkind Linnete te ontmoeten. Tijdens deze reis ben ik onder de indruk geraakt van de projectmedewerkers van de plaatselijke sponsorprogramma’s. Met hart en ziel werken zij samen met de lokale bevolking, om hen onder andere te leren over hygiëne en gezondheid. En juist dat is nu zo ontzettend cruciaal. Het is nog steeds nodig om te vertellen dat goed je handen wassen een life saver kan zijn. Lessen over hygiëne zijn overigens niet alleen nu heel relevant binnen de kindsponsorprojecten. In de landen waar World Vision werkt, vormt onder andere diarree ook nog steeds een grote bedreiging voor kinderen.

Corona in World Vision projecten

Voor World Vision is het werken in projectgebieden tijdelijk wat uitdagender door corona-maatregelen. Maar dat weerhoudt ze niet. Medewerkers in het veld proberen op dit moment zoveel mogelijk kinderen via telecommunicatie te bereiken. Ouders die een mobiele telefoon hebben worden gebeld. En als ouders geen telefoon hebben dan worden de dichtstbijzijnde community vrijwilligers benaderd. Als er dan een noodsituatie ontstaat, kunnen ze waar mogelijk toch helpen.

Naastenliefde

Je naasten liefhebben is ook zorgen voor de wereld. Wij doen dat op dit moment heel praktisch door drie kinderen te sponsoren in drie verschillende landen. Wetende dat World Vision deze kinderen in de gaten houdt in een tijd als deze, geeft mij het vertrouwen dat er alles aan wordt gedaan om deze kinderen en hun directe omgeving te helpen. Naast dat deze kinderen geholpen worden, hebben ze nog meer aan de relatie met ons als sponsor. Weten dat er aan de andere kant van de wereld iemand aan je denkt en voor je bidt, is voor deze kinderen heel bemoedigend. Helemaal in een tijd zoals deze.