Onderwijs

19-9-2017

"Beter onderwijs heeft een directe impact!"

Sinds 2007 is World Vision gestart met het sponsorprogramma in Dembia, Ethiopië. In dit projectgebied wonen veel kwetsbare kinderen zoals wezen en kinderen met een handicap. Nel bezocht ons sponsorproject in Dembia


Wat betekent World Vision in het Dembia sponsorproject?

Omdat slechts 19,5% van de lagere school kinderen een voldoende scoort op begrijpend lezen is World Vision begonnen met het opzetten van lokale bibliotheken. World Vision zorgt voor leesboeken en geeft trainingen met de hulp van lokale bewoners. Nel bezocht dit project en vertelt: "Als ik arriveer in het dorp zitten er minstens 35 kinderen onder een boom met een leesboek in hun handen. Ze krijgen na schooltijd extra begeleiding om hun leeskwaliteit te verbeteren."

Dawit is de hoofdonderwijzer in het dorp. Hij is blij met de lokale leesbibliotheek in het dorp. "Beter onderwijs heeft een directe impact op onze levenssituatie. Het mooiste is dat de leesboeken in onze taal zijn en dat er een vaste plek is om de leesboeken netjes op te bergen. We zijn erg zuinig op wat we hebben ontvangen en zijn dankbaar voor de mooie samenwerking met World Vision."

In Dembia zijn Esheta, Kiburneh, Endalkachew, Fentaye en Simegn nog op zoek naar een sponsor. Sponsor vandaag nog een kind in Ethiopië. Ieder kind tot bloei!