Nieuws & Impact verhalen

Lees hier meer over het werk van World Vision. Wilt u het laatste nieuws en verhalen van impact in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief. 

14-04-2021

Ontmoet Jacqueline - over nalatenschap en bijzondere giften

Maak kennis met relatiemanager Jacqueline Niezink, verantwoordelijk voor nalatenschap en bijzondere giften. Na een reis naar Roemenië gooide ze het roer om en koos ervoor om de reclamewereld in te ruilen voor World Vision.

Jacqueline Niezink

08-04-2021

Hoe leven kinderen in een vluchtelingenkamp in Syrië?

Saleem is aangekomen in een vluchtelingenkamp in Syrië. Kinderen zitten gepropt in tenten zonder toegang tot water. Ze zijn bang en voelen zich alleen, ook al zijn ze omringd door vele anderen.
Onderweg naar het kamp is Saleem bang dat zijn moeder en zusjes ook iets overkomt. Hij mist zijn vader. Eenmaal aangekomen in het kamp, biedt World Vision hen de nodige ondersteuning. 

Hoe is het leven in een vluchtelingenkamp in Syrie

08-04-2021

COVID-19: het vaccinatietempo moet wereldwijd omhoog

De race om coronavaccinaties is in volle gang. Maar een eerlijke wedloop is het niet, zegt dr. Kamate (World Vision).
In Nederland zijn inmiddels zo’n 1,7 miljoen mensen gevaccineerd; in het Verenigd Koninkrijk zijn er al 20 miljoen vaccinaties gegeven. In Ghana en Ivoorkust levert het Covax-initiatief net de eerste doses.

Waarom komt het vaccineren in armere landen traag op gang? Terwijl het sneller én beter kan?

Dr Kamate

06-04-2021

Hoe Saskia Weerstand haar peukengeld inwisselde voor een sponsorkind

Saskia Weerstand is al 17 jaar trouwe sponsor bij World Vision. Dat begon allemaal in een grote sporthal in Sneek, waar ze met haar band het voorprogramma van Kees Kraayenoord verzorgde.
Saskia: "Ik loop langs de stand en zie daar nog 1 foto liggen. Hij is vandaag niet gekozen. Dat doet me wat."

Saskia Weerstand

11-03-2021

De impact van 10 jaar oorlog in Syrië op kinderen

Stel je voor: kinderen tot zo'n 13 jaar oud kunnen zich niets anders herinneren dan leven als vluchteling in een allesverwoestende oorlog. Komende week is het 10 jaar geleden dat de oorlog in Syrië uitbrak. Weet u het nog? Hoe de oorlog begon en verliep? Een overzicht van 10 jaar oorlog. Juist in al deze ellende zijn we dankbaar voor de donateurs en donors, die hulp gaven aan bijna 6,5 miljoen Syrische kinderen.

10 jaar oorlog Syrie

10-03-2021

De balans van een jaar COVID-19: armoedebestrijding 20 jaar terug in de tijd

De internationale hulporganisatie World Vision stelt dat COVID-19 ons 20 jaar kan terugwerpen in de tijd als het gaat om het terugdringen van honger en het verbeteren van gezondheidszorg voor miljoenen kinderen in de wereld.

1 jaar COVID-19

09-03-2021

Zingen als manier om met de oorlog in Syrië om te gaan

Heb jij afgelopen weken de Syrische Hanin in The Voice of Holland zien optreden? Met haar levenservaring die te horen was in haar stem wist ze bijna iedereen te raken. Net als Hanin zijn er in Syrië nog meer kinderen die met hun doorleefde stem zo bij The Voice kunnen optreden. Komende week is het 10 jaar geleden dat de oorlog in Syrië uitbrak en blikken we terug op wat gebeurde. Vandaag geven we de 13-jarige Hamza het podium.

Hamza in vluchtelingenkamp Jordanië

05-03-2021

Almatine Leene treedt toe tot Raad van Toezicht World Vision

Vandaag is de Raad van Toezicht van World Vision versterkt met een nieuw lid, mevrouw A. Leene (Almatine) uit Hattem. Almatine is een Nederlandse theoloog, predikant en schrijver, en sinds november 2020 is zij ook ‘Theoloog des Vaderlands.

Almatine Leene treedt toe tot Raad van Toezicht World Vision

20-02-2021

Oproep kabinet: heropen nú de middelbare scholen

World Vision maakt zich grote zorgen over de jongeren in Nederland, die door de maatregelen risico’s lopen. Het aantal kwetsbare kinderen en jongeren groeit nu de middelbare scholen nog steeds gesloten zijn. Daarom roepen wij, samen met 55 organisaties, het kabinet op: heropen nú de middelbare scholen. 

Heropen nu de middelbare scholen

12-02-2021

Blog Liza de Jonge: Chosen, een jaar later

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik met World Vision op reis ging naar Oeganda om mijn sponsorkind Linate te bezoeken. Ik kan me nog goed herinneren dat ik met mijn reisgezelschap op Schiphol was. Terwijl we onder het genot van een kop koffie wachtten op onze vlucht, keken we verbaasd op als er iemand voorbijkwam met een mondmasker op. Nuchter sipten we aan onze cappuccino’s en haalden onze schouders op.

 

Linate houdt de hand van Liza stevig vast

04-02-2021

Oproep kabinet: bevorder productie Covid-19-vaccins

Er is een oplossing voor de huidige vaccintekorten in Europa en andere delen van de wereld: de COVID-19 Technology Access Pool (C-TAP) van de WHO.

Oproep kabinet: bevorder productie Covid-19-vaccins

30-01-2021

Blog Mariëlle van ‘t Veld: Zij heeft voor mij, voor ons gezin gekozen! 

Toen ik voor het eerst hoorde over Chosen dacht ik: wow, dit is zo tof! Nu krijgen deze kinderen zelf de keuze om hun leven een andere wending te geven. Misschien wel de allereerste keer dat ze een keuze kunnen maken.

Marielle houdt een foto van haar sponsorkind Elizabeth vast

28-01-2021

Nieuwe partners: samen gaan we voor het einde van ondervoeding

Het ging de afgelopen decennia veelbelovend vooruit: ondervoeding nam wereldwijd af. Maar nog steeds zijn 200 miljoen kinderen onder de 5 jaar te klein voor hun leeftijd, te licht voor hun lengte of allebei tegelijk. Meer dan 340 miljoen kinderen hebben vitaminen- en mineralentekorten. En deze aantallen zullen door COVID-19 en klimaatverandering verder toenemen. De komende 5 jaar pakt Right2Grow de grondoorzaken van deze problemen aan.

Righ2Grow: samen voor het eind van ondervoeding

26-01-2021

Boeren in Zimbabwe beter voorbereid op rampen

Zimbabwe wordt regelmatig getroffen door natuurrampen, veroorzaakt door klimaatverandering. Natuurrampen kunnen we als hulporganisatie helaas niet voorkomen, maar we kunnen mensen wel helpen om hier beter op voorbereid te zijn.

Foto: boeren in Zimbabwe beter voorbereid op rampen

25-01-2021

Oproep aan kabinet: zoek alternatieven voor schoolsluiting

Vorige week deden we met 50 organisaties een oproep aan het kabinet om naar alternatieven te zoeken voor de sluiting van de basisscholen omdat het aantal kwetsbare kinderen toeneemt.
Kun jij een goed alternatief bedenken voor de schoolsluiting? Help ons mee!

Oproep kabinet: zoek alternatief schoolsluiting

15-01-2021

Geestelijk leiders moeten een sleutelrol spelen bij de uitrol van het COVID-19-vaccin

Een recent onderzoek, uitgevoerd door de internationale hulporganisatie World Vision, benadrukt de sleutelrol die geestelijk leiders en gezondheidswerkers in de gemeenschap moeten spelen in de wereldwijde COVID-19 vaccinatiecampagne.

Sleutelrol voor geestelijk leiders en gezondheidswerkers in COVID-19 vaccinatiecampagne

07-01-2021

Meer dan 600.000 mensen geholpen dankzij Giro555-actie Sulawesi

Met de opbrengst van de actie ‘Nederland helpt Sulawesi’ zijn in twee jaar tijd meer dan 600.000 mensen geholpen. De actieopbrengst van ruim 15,5 miljoen euro is inmiddels 100% besteed. Het grootste deel van het geld is ingezet voor water en sanitaire voorzieningen, (2,7 miljoen), levensonderhoud (2,7 miljoen euro) en onderdak (2,1 miljoen). Vandaag verschijnt het eindrapport met de resultaten van deze Nationale Actie. 

Maria en haar zoon voor hun nieuwe onderkomen, dat gebouwd werd op dezelfde plek als waar hun huis verwoest werd door de aardbeving.

17-12-2020

Meer dan 10.000 Syrische vluchtelingen in Turkije geholpen

World Vision heeft het leven van meer dan 10.000 vluchtelingen in Turkije, waaronder 3600 kinderen, verbeterd met de steun van en in samenwerking de Europese Unie (ECHO). Het 18 maanden durende project "Informatieverstrekking en bescherming aan kwetsbare vluchtelingen in Turkije en verbetering van de bescherming van de gemeenschap" heeft ertoe bijgedragen dat de meest kwetsbare vluchtelingen worden beschermd en toegang hebben tot de meest noodzakelijke diensten totdat er duurzame oplossingen zijn gevonden.

Meer dan 10.000 Syrische vluchtelingen in Turkije geholpen

16-12-2020

World Vision en EU helpen ruim 1 miljoen mensen in Indonesië in hun strijd tegen COVID-19

Vandaag lanceert World Vision, met financiële steun van de Europese Unie ter waarde van 1,6 miljoen euro, een nieuw programma in Indonesië, om de strijd tegen COVID-19 aan te gaan. Het programma "Indonesia COVID-19 Pandemic Emergency Response (I-COPE)", richt zich op het voorkomen van verspreiding van COVID-19 en het verminderen van de gevolgen ervan voor kwetsbare kinderen en gezinnen.

COVID-19 hulp Indonesie

19-11-2020

Eindstand Giro555-actie voor Beiroet 15 miljoen euro

Met de Nationale Actie voor Beiroet, die tot 31 oktober liep, bracht Nederland in totaal €15.198.181 euro bij elkaar. Nederland kwam - midden in de zomervakantie - in actie nadat de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet op 4 augustus jl. werd getroffen door een vernietigende explosie. Met de actieopbrengst is van het begin af aan hulp geboden en dit blijven de organisaties achter Giro555 doen.

Opbrengst giro555-actie Beiroet

27-10-2020

Tony Rinaudo deelt over zijn prijswinnende herbebossingsmethode (FMNR)

Twee jaar werkte hij al in Niger. Hij begon zich af te vragen wat hij er deed. Waarom hij zijn leven daar vergooide. Hij was door een missie-organisatie naar Niger gestuurd. Een land waarvan de bodem volledig uitgedroogd en onbruikbaar was, met grote hongersnoden tot gevolg. Al jaren was de plek onvervuld, niemand durfde het aan. Dat hij een passie had voor agricultuur, en een bijbehorende diploma, bezegelden zijn lot.

Tony

14-10-2020

The Justice Week in teken van verborgen onrecht

Van 25 tot en met 31 oktober organiseert Tear samen met meer dan tien andere organisaties The Justice Week. Sprekers uit binnen- en buitenland delen verhalen van recht en onrecht en laten deelnemers zien hoe ze hun eigen omgeving rechtvaardiger kunnen maken. Sprekers zijn onder andere Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling), Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Sander Heijne (onderzoeksjournalist en auteur Fantoomgroei) en Krish Kandiah (sociaal ondernemer en oprichter van Home for Good). 

The Justice Week 2020

03-09-2020

Oproep aan overheid: investeer! Kinderen kunnen niet veel langer wachten

61% van de inwoners van zes World Vision donorlanden wil dat hun eigen regering meer investeert in de wereldwijde strijd tegen COVID-19, blijkt uit een onderzoeksrapport van de internationale hulporganisatie World Vision. Een meerderheid van de deelnemers aan het onderzoek van World Vision – uitgevoerd in Australië, Canada, Duitsland, Japan, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk – vreest dat herhaalde uitbraken in andere landen een bedreiging vormen voor hun eigen land.

60 procent Nederlanders wil dat regering meer investeert in bestrijding Covid19 wereldwijd

17-09-2020

Hulpverleners World Vision slachtoffer van gewapende overval in DRC

Tijdens een gewapende overval op een humanitair konvooi is gisteren een medewerker van World Vision om het leven gekomen. Een aantal anderen raakten gewond. Het incident vond plaats in de Democratische Republiek Congo (DRC). Wie de aanval heeft gepleegd is nog onduidelijk. World Vision is geschokt door dit incident, waardoor niet alleen hulpverleners maar ook kwetsbare kinderen en de gemeenschap waartoe ze behoren zijn getroffen.

World Vision

31-08-2020

Blog Marco van der Graaf: 60% Nederlanders wil meer investeren in internationale bestrijding van COVID-19 

Vandaag gaat mijn zoon van 13 jaar weer naar school. Hij is net weg op zijn fiets en met z’n rugzak. Na ruim vijf maanden grotendeels thuis zag hij er echt naar uit om weer naar school te gaan. Weer spontane interactie met zijn vrienden, oogcontact met leerkrachten en ritme in de dag met een goede balans tussen thuis en niet thuis voor zijn leeftijd. Ook ik haal opgelucht adem.

60% Nederlanders wil meer investeren in internationale bestrijding van COVID-19

21-08-2020

Kinderen in Beiroet kwetsbaarder voor COVID-19 in nasleep van explosies

Gezinnen worstelen nog met de nasleep van de explosie in Beiroet en een instortende economie. Ondertussen zijn kinderen nu nóg kwetsbaarder doordat het aantal COVID-19 besmettingen in Libanon stijgt.

Zein, 6 jaar oud, laat de verwoesting in de haven zien na de explosie in Beiroet

07-08-2020

Giro555: Samen in actie voor Beiroet

Vandaag starten de samenwerkende hulporganisaties een Nationale Actie voor de slachtoffers van de alles verwoestende explosie in Beiroet. De hulpvraag na de explosie is enorm. Het gezondheidssysteem kan de hulpverlening nauwelijks aan en was al overbelast als gevolg van de coronapandemie.

giro555 beiroet

06-08-2020

Lot van kinderen na explosie Libanon onzeker

Een zware explosie heeft op 4 augustus een enorme ravage aangericht in Beiroet. Er zijn al meer dan 130 doden en duizenden gewonden geteld en nog steeds worden veel mensen vermist.

kind gewond explosie beiroet

07-07-2020

COVID-19: miljoenen kinderen door lockdowns veroordeeld tot honger, werken of bedelen

Alleen al in Azië lopen maar liefst acht miljoen kinderen het risico te worden blootgesteld aan de schadelijke gevolgen van bedelen, kinderarbeid en kindhuwelijken, omdat hun ouders als gevolg van de COVID-19-crisis niet genoeg geld meer hebben om eten te kopen. Dit staat in een rapport dat vandaag werd gepubliceerd door de hulporganisatie World Vision.

Jessica

01-07-2020

Blog Liza de Jonge: Als kindsponsor bij World Vision maak je impact!

Ik zit in een grote auto, schuin achter onze driver Edmund, die behendig de diepe kuilen in de weg vermijdt. Het rode stof stuift omhoog bij iedere bocht die we maken. Met World Vision ben ik in Oeganda en we zijn op weg naar mijn sponsorkind Linate. Terwijl we steeds verder de bush in rijden, voel ik de zenuwen door mijn lijf gieren. Ik weet niet veel van Linate, behalve dat ze mijn haar mooi vindt… Wat staat mij te wachten?

Liza met haar sponsorkind Linate

24-06-2020

Blog Daniëlle Koudijs: Geef een kind de keuze

Voor ons staat de foto van Linnete. In haar handen heeft ze mijn foto. In december deden wij namelijk mee aan #Chosen. Niet wij als sponsor kozen haar, maar zij koos ons als sponsor.

Linnete kiest Daniëlle als sponsor

03-06-2020

#1Maaltijd levert 2,5 ton op voor de allerarmsten wereldwijd die getroffen worden door de coronacrisis

Op Tweede Pinksterdag, de dag dat de terrassen en restaurants weer opengingen, hebben tienduizenden Nederlanders hun ontbijt laten staan. In plaats daarvan doneerden zij 5 euro of meer voor de allerarmsten die wereldwijd hongerlijden als gevolg van de coronacrisis. Binnen twee dagen kwam er meer dan 250.000 Euro binnen. De hulpactie #1Maaltijd wordt georganiseerd door tien hulporganisaties.

#1maaltijd actie

26-05-2020

Coronavirus: Charles gaat in Kyabigambire de deuren langs in strijd tegen COVID-19

Charles lag ’s avonds op zijn kamer uit te rusten na zijn werk toen hij een telefonische ziektemelding kreeg van een man uit Kyabigambire. De man was net teruggekeerd uit Afghanistan. Vanaf het moment van de melding vermeed de rest van de gemeenschap elk contact met de man en zijn familie. “Maar omdat hij al enige tijd terug was, had hij volgens anderen met meerdere mensen contact gehad,” aldus Charles. “Dat betekende dat we meer dan negentig mensen moesten zien te bereiken en testen.”

Charles

18-05-2020

Covid-19 stelt ruim 85 miljoen kinderen bloot aan lichamelijk, seksueel en emotioneel geweld

Maar liefst 85 miljoen kinderen lopen het risico in de komende drie maanden slachtoffer te worden van lichamelijk, seksueel en emotioneel geweld als gevolg van het feit dat coronamaatregelen hen noodzaken om thuis te blijven. Dat blijkt uit het door World Vision uitgebrachte rapport Aftershocks – A Perfect Storm

Aftershocks rapport Covid-19 World Vision

06-05-2020

Covid-19 dreigt dertig jaar armoedebestrijding teniet te doen

World Vision International geeft deze week een waarschuwing af dat dertig jaar armoedebestrijding en levensreddende inspanningen dreigen te worden tenietgedaan door Covid-19. De internationale gemeenschap kan deze dreiging afwenden door onmiddellijk voorrang te verlenen aan de meest kwetsbare mensen bij het bieden van noodhulp in de strijd tegen het virus. Doet zij dit niet, dan zullen kinderen het zwaarst worden getroffen: de wereldwijde kindersterfte, die sinds 1990 meer dan gehalveerd is, zal dan mogelijk weer gaan stijgen.

covid-19

29-04-2020

Covid-19 veroorzaakt emotionele nood bij 91% van de kinderen in ontwikkelingslanden

World Vision heeft in de afgelopen twee maanden onderzoek gedaan naar het effect van Covid-19 op kinderen in ontwikkelingslanden. Voor het onderzoek zijn 101 kinderen en jongeren in 13 ontwikkelingslanden ondervraagd. Het onderzoek Children’s voices in the time of COVID-19 laat zien dat kinderen bezorgd en verontrust zijn, maar tegelijk ook vastbesloten om zich in te zetten in de strijd tegen de wereldwijde pandemie.

Covid-19 effect op kinderen

24-04-2020

Coronavirus: Geestelijk leiders zetten Whatsapp in om COVID-19 te bestrijden in ontwikkelingslanden 

Het wereldwijde netwerk van geestelijk leiders van World Vision gebruikt WhatsApp in de strijd tegen COVID-19. Doel is om de verspreiding van verkeerde informatie tegen te gaan en om op gemeenschapsniveau contextspecifieke acties te kunnen coördineren.

Peter en Alhaji

17-04-2020

Coronavirus: onderneemster Shamim in Zuid-Sudan vreest dat haar familie zal verhongeren

“Ik ben bang dat mijn familie zal verhongeren als het coronavirus komt … De mensen brengen me geen naaiwerk meer”, vertelt Shamim, een 24-jarige moeder van twee kinderen in Zuid-Sudan, aan World Vision.

shamim en zoon

08-04-2020

Coronavirus: 30 miljoen kinderen in levensgevaar door secundaire effecten van dodelijke ziekte

Een nieuw rapport waarschuwt dat dertig miljoen kinderen het risico lopen ziek te worden of te overlijden als gevolg van secundaire effecten van de COVID-19 pandemie. Aftershocks, dat vandaag wordt gepubliceerd door de internationale christelijke hulporganisatie World Vision, laat zien dat miljoenen kinderen bedreigd worden door andere ziekten en verhoogde voedselonzekerheid. Doordat zwakke zorgsystemen snel overbelast raken en meer en meer mensen in extreme armoede belanden staan er levens op het spel.

Coronavirus 30 miljoen kinderen in levensgevaar

25-03-2020

Wereldwijde kwetsbaarheid door corona

Ik heb nog nooit zo'n crisis meegemaakt. Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep en verandert onze manier van werken en denken, ons sociaal contact. Alles is ineens anders dan we het gewend zijn. In deze tijd van onzekerheid worden zekerheden onder ons weggeslagen. COVID-19 legt bloot hoe kwetsbaar we eigenlijk altijd zijn...

Marco en eth. collega

18-03-2020

Coronavirus: wereldwijde aanpak World Vision om kwetsbare kinderen en hun omgeving te beschermen

World Vision neemt wereldwijde noodmaatregelen om kinderen te beschermen tegen de impact van COVID-19 en hen en hun gemeenschappen te ondersteunen tijdens de crisis. Er is een Global Health Emergency Response voor deze pandemie gelanceerd, waarmee noodmaatregelen zijn genomen in 14 landen waar veel besmettingen zijn met het virus en waar World Vision ook kindsponsorprogramma’s heeft. Hier richten we ons op het voorkomen van overdracht, het ondersteunen van gezondheidsmaatregelen en het zorgen voor kinderen die door deze crisis kwetsbaar zijn geworden.

coronavirus-preventie-handen-wassen

13-03-2020

Satellietbeelden tonen omvang humanitaire ramp Syrië

Op 15 maart 2020 gaat het conflict in Syrië zijn tiende jaar in. Satellietbeelden laten de omvang zien van de verschrikkelijke humanitaire impact van het militaire offensief dat in april 2019 vernieuwd is.

syrie

03-02-2020

Liza de Jonge nieuwe ambassadeur World Vision

Ze had nog nooit van World Vision gehoord, totdat een vriendin haar vertelde over Chosen, een nieuwe manier van kindsponsoring die World Vision eind vorig jaar geïntroduceerd heeft in Nederland. Chosen draait de rollen om en voor het eerst in 70 jaar kiezen kinderen zelf hun sponsor. Nu is Liza de Jonge onze nieuwste ambassadeur en is ze door Linate uit Oeganda uitgekozen als sponsor. Tijd dus om haar aan jullie voor te stellen.

Liza de Jonge nieuwe ambassadeur World Vision

09-01-2020

Giro555: hulp op Sulawesi van noodhulp naar wederopbouw

Met de opbrengst van de Giro555-actie ‘Nederland helpt Sulawesi’ zijn in het eerste jaar na de ramp op Sulawesi meer dan 460.000 mensen geholpen, zo maakt Giro555 bekend in een rapport dat vandaag verschijnt. Na de eerste noodhulp om mensen onderdak, voedsel en schoon drinkwater te bieden, richt de hulp zich nu vooral op het herstel van bronnen van inkomsten. Hulp met Giro555-geld gaat nog door tot eind september 2020. Daarbij ligt de nadruk op het vergroten van de weerbaarheid tegen klimaatverandering en toekomstige natuurrampen, en op het versterken van de lokale noodhulpcapaciteit en -structuren. Inmiddels is ruim 74% van de opgehaalde 15,6 miljoen euro besteed. 

Hulp op Sulawesi

12-12-2019

Ingrid Allemekinders nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van World Vision

Deze maand is de Raad van Toezicht van World Vision versterkt met twee nieuwe leden: Mevrouw I.J.M. (Ingrid) Allemekinders-Pols MSc. en de heer A.J. (Arco) van Wessel Msc. Voorzitter Jaap Haeck draagt het stokje over aan Ingrid. Ingrid is partner Taks bij accountantsbureau EY. Daarnaast heeft zij ruime ervaring met World Vision als vicepresident van Vision Fund International. Arco van Wessel is momenteel directeur van scholengemeenschap De Passie in Utrecht en is jarenlang betrokken geweest bij ZOA.

Ingrid Allemekinders nieuwe voorzitter Raad van Toezicht World Vision

25-11-2019

Wij hebben heel leuk nieuws!

Daniëlle Koudijs is de nieuwste ambassadeur van World Vision. Ze is moeder van 3 kinderen, schrijver en oprichtster van het platform ‘Power to the Mama’s’. In de kern wil Daniëlle met dit platform christelijke (jonge) moeders bemoedigen. Online heeft ze een blog en een webshop. Daarnaast is ze actief op sociale media waar ze blogs en quotes deelt. “Ik deel veel eerlijke quotes over onder andere mijn eigen leven, mijn gezin en hoe ik mij voel’’. 

Danielle Koudijs

15-11-19

30 jaar 'Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind'

Maar hoe is het gesteld met de kinderrechten? Zes kinderrechtenorganisaties luiden de noodklok.

Op 20 november 1989 werd het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind in het leven geroepen. Sindsdien hebben veel landen dit verdrag ondertekend. Maar dit heeft er niet automatisch toe geleid dat de situatie van alle kinderen wereldwijd ook aanzienlijk is verbeterd.

CRC30

12-11-2019

Chosen: Unieke manier van kindsponsoring nu ook in Nederland

Kinderen mogen nu zelf hun sponsor kiezen. In september kondigden we het al aan en nu is het ook zover in Nederland: Chosen, een nieuwe manier van kindsponsoring. We stellen kwetsbare kinderen in staat om zelf hun sponsor te kiezen door middel van het innovatieve concept genaamd Chosen.
 

Junior

25-09-2019

Honger in Zimbabwe

De Verenigde Naties waarschuwen dat – als wij niets doen - 5,5 miljoen mensen in Zimbabwe worden getroffen door hongersnood. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, slaan World Vision, Care en Save the Children de handen ineen.

Honger in Zimbabwe

16-09-2019

Famke op sponsorreis in Oeganda

We vinden het leuk als mensen hun sponsorkind en het gebied waar hij of zij woont, willen bezoeken. We helpen hen graag om deze bijzondere ontmoeting te realiseren. Kindsponsors kunnen dan met eigen ogen zien hoe alles in het project tot stand komt. Zoals Famke, die haar sponsorkind Jennefer in Oeganda bezocht.

Famke en Jennefer

06-09-2019

Samuel Visser nieuw Hoofd Fondsenwerving en Communicatie 

Wij zijn heel blij met de benoeming van Samuel Visser (44, Woerden) tot ons nieuwe hoofd Fondsenwerving en Communicatie. Samuel was de afgelopen jaren Hoofd Fondsenwerving bij het Nederlands Bijbelgenootschap. Vanaf 1 november zal hij bij ons aan de slag gaan en daar heeft hij veel zin in.

Samuel Visser nieuw Hoofd Fondsenwerving en Communicatie

05-09-2019

Kick-off innovatief geodata-project in Angola

Afgelopen dinsdag vond op ons kantoor in Amersfoort de kick-off plaats van een innovatief geodata-project in Angola. Doel van dit project is om de voedsel- en inkomenszekerheid van meer dan 100.000 kleine boeren te verbeteren met behulp van diverse geodata-services.

Kick-off innovatie geodata-project in Angola

21-08-2019

Go Baby Go!

De eerste 1000 dagen van een baby zijn cruciaal voor zijn ontwikkeling. Al op vroege leeftijd wordt beïnvloed hoe gezond een kind opgroeit en wat zijn kansen later in het leven zijn. Deze impact is enorm.

go baby go

7-8-2019

Hongersnood dreigt voor miljoenen inwoners van Zimbabwe

Meer dan vijf miljoen mensen in Zimbabwe hebben volgens de VN voedselhulp nodig. Dat komt neer op maar liefst eenderde van de bevolking. Directeur David Beasley van het Wereldvoedselprogramma (WFP) zegt dat het Afrikaanse land in een crisis verkeert en dat een hongersnood nabij is. 

Hongersnood dreigt voor miljoenen inwoners van Zimbabwe

08-08-2019

Wet tegen kindhuwelijken in Mozambique

Volgens deze nieuwe wet worden overtreders ervan gestraft met twee tot acht jaar gevangenisstraf. Het aannemen van deze wet is het hoogtepunt van een campagne gevoerd door diverse NGO’s. World Vision heeft een sleutelrol gespeeld door bijstand te verlenen aan de overheid en andere betrokken organisaties.

Yumina

30-07-2019

Ethiopië: ook bomen geplant in ons projectgebied Dembia

Ethiopië heeft gisteren miljoenen bomen geplant om een signaal tegen klimaatverandering en ontbossing af te geven. En onze collega’s in Dembia deden mee! 
 

Ethiopië: ook bomen geplant in ons projectgebied Dembia

15-07-2019

Update uit Isanga (Tanzania): Dit is er de afgelopen jaren bereikt

Isanga is een arm gebied in het noordwesten van Tanzania, dat via ons sponsorprogramma wordt gesteund. Samen met de lokale bevolking van Isanga willen we duurzame verandering teweegbrengen en kinderen toekomstperspectief bieden. Het programma is in 2004 gestart en onze collega Nel den Boer ging onlangs op bezoek om te kijken wat er in de afgelopen jaren zoal bereikt is.

Update uit Isanga (Zimbabwe): Dit is er de afgelopen jaren bereikt

02-07-2019

Channels of Hope: religieuze leiders in actie tegen ebola

Veel inwoners van DR Congo hebben weinig vertrouwen in de hulpverleners die ebola proberen te stoppen. World Vision werkt samen met religieuze leiders (christelijk en moslim) om de bevolking voor te lichten over hoe je de ziekte voorkomt.  

Channels of Hope: religieuze leiders in actie tegen ebola

30-06-2019

Een dag uit het leven van een vluchtelingenmoeder

Voor de meeste moeders draait het dagelijks leven om alledaagse taken: koken, kinderen wegbrengen, naar het werk gaan, schoonmaken, helpen met huiswerk, kinderen in bed krijgen. In sommige opzichten is het dagelijks leven voor vluchtelingenmoeders vergelijkbaar. Ze doen veelal dezelfde dingen. En toch ziet het leven er heel anders uit voor een moeder die met haar gezin door oorlog uit huis is verdreven.

Een dag uit het leven van een vluchtelingenmoeder

26-06-2019

Zes toonaangevende internationale kinderrechtenorganisaties roepen op tot een tweede kinderrechtenrevolutie 

Sinds wereldleiders in 1989 beloofden de rechten van alle kinderen te beschermen, worden miljoenen kinderen nog altijd geconfronteerd met armoede, uitbuiting, geweld, verwaarlozing en misbruik. Een alliantie van zes internationale kinderrechtenorganisaties roept op om de gebroken beloftes van het VN-Kinderrechtenverdrag in te lossen.

Zes toonaangevende internationale kinderrechtenorganisaties roepen op tot een tweede kinderrechtenrevolutie

04-06-2019

Half jaar na ramp Sulawesi meer dan 450.000 mensen geholpen met Giro555-geld

Zes maanden na de Giro555-actie ‘Nederland helpt Sulawesi’ zijn ruim 450.000 mensen geholpen met Giro555-geld. Inmiddels is meer dan de helft van de 15,6 miljoen euro besteed. Vandaag verschijnt een rapport met de resultaten van de hulp die de afgelopen zes maanden is geboden . 

Half jaar na ramp Sulawesi meer dan 450.000 mensen geholpen met Giro555-geld

31-05-2019

10 van de gevaarlijkste plekken om kind te zijn

Je kindertijd hoort magisch te zijn, vol verwondering, avontuur en plezier. Maar voor miljoenen kinderen die op de gevaarlijkste plekken ter wereld wonen, komt het onbezorgde leventje vaak snel tot een einde. World Vision werkt op deze vaak moeilijk bereikbare plekken, vastbesloten om de kindertijd van meisjes en jongens over de hele wereld in ere te houden, te beschermen en te herstellen. 
 

10 van de gevaarlijkste plekken om kind te zijn

10-05-2019

Eindelijk brak er een lach door op het gezicht van Muhammad

Tijdens de bevalling van Muhammad kwam het dorp waar zijn ouders woonden zwaar onder vuur te liggen. Het gezin besloot te vluchten en elders in Syrië een veiligere plek te zoeken. Vanwege de moeilijke omstandigheden en de constante verhuizingen waren beide ouders niet in staat om goed voor hun zoontje te zorgen.

Eindelijk brak er een lach door op het gezicht van Muhammad

02-05-2019

Miljoenen kinderen lopen gevaar door cycloon Fani

World Vision staat klaar om te reageren op cycloon Fani, die miljoenen mensen in Bangladesh en India bedreigt. Voorspeld wordt dat de storm vrijdag in het oosten van India aan land komt. De Indiase autoriteiten zijn vandaag begonnen met de evacuatie van  duizenden mensen in de gebieden. 

Zo’n 2.000 mensen zijn naar deze school in Bhubaneshwar (Odisha) geëvacueerd.

23-04-2019

Nog steeds grote risico’s voor slachtoffers van cycloon Idai

Vijf weken geleden werden Mozambique, Zimbabwe en Malawi getroffen door cycloon Idai. Het dodental is inmiddels opgelopen tot over de 900, meer dan 100.000 woningen en minstens 1 miljoen hectare landbouwgrond zijn verwoest en honderdduizenden mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd.  

Nog steeds grote risico’s voor slachtoffers van cycloon Idai

18-04-2019

Gezamenlijke hulpactie van de Dutch Relief Alliance in DR Congo

De Democratische Republiek Congo (DRC) wordt al jarenlang getroffen door gewapende conflicten en geweld. Veel mensen zijn ontheemd geraakt. De situatie binnen DRC wordt gezien als een van de ergste humanitaire crises in de wereld. In een gezamenlijke hulpactie werken zes Nederlandse hulporganisaties (Dutch Relief Alliance) samen om tegemoet te komen aan de dringendste behoeften van de bevolking. 

Dutch Relief Alliance in DR Congo

09-04-2019

Nieuwe overstromingen in het westen van Afghanistan 

Afgelopen week hebben grote overstromingen voor nog meer verwoesting gezorgd in het toch al zo geteisterde westen van Afghanistan. Een week eerder werden tienduizenden mensen ook al door vloedgolven getroffen.    

Nieuwe overstromingen in het westen van Afghanistan

02-04-2019

Tweede humanitaire crisis bedreigt Mozambique na cholera-uitbraak

Hulpverleners in Mozambique proberen in een race tegen de klok een tweede humanitaire crisis te voorkomen nu er al meer dan 1.000 gevallen van cholera zijn bevestigd. De afgelopen dagen is het aantal mensen met cholera elke dag verdubbeld. Tot dusver is er één persoon overleden.

Noodhulpgoederen Mozambique

27-03-2019

"Ik was heel bang toen het huis begon te trillen!"

Paulito (15) herinnert zich het moment dat de storm kwam. Zijn gezin was druk in huis in de provincie Manica, Mozambique, toen cycloon Idai door het land raasde. "Ik was erg bang. Het huis begon te trillen, "zegt hij. De regen sloeg tegen het huis, de wind waaide enorm hard. Uiteindelijk is het hele huis ingestort; weggespoeld door de meedogenloze storm. Het gezin werd gedwongen naar het huis van hun buren te vluchten, dat gelukkig niet was vernietigd.

Paulito

22-03-2019

Kinderen kwetsbaar door gevolgen cycloon Idai

Deze week heeft World Vision het hoogste rampenniveau uitgeroepen voor Mozambique, Zimbabwe en Malawi, die getroffen zijn door de cycloon Idai. Kinderen zijn de grootste slachtoffers. “Onze teams ter plaatse horen de meest vreselijke verhalen over hoe de cycloon alles verwoestend over het land raasde. Kinderen raakten hun ouders kwijt, huizen zijn verwoest en oogsten verloren gegaan”, aldus Joseph Kamara, die de hulp voor World Vision in de havenstad Beira coördineert. 
 

Maria Cycloon Idai

21-03-2019

Geoffrey van 15 jaar redt zijn gezin!

De 15-jarige Geoffrey staat er alleen voor als zijn gezin wordt getroffen door de cycloon in Mozambique. “Ik was onderweg naar mijn broertje Posha, toen ik zag dat de muur van mijn slaapkamer inzakte. Ik heb mijn broertje snel kunnen redden en hem buiten het huis op een steen neergezet.”

Geoffry redde ook zijn andere broertjes en zusjes. Toen zij veilig waren werd hij ineens ongerust. Zijn oma werd nog steeds vermist. “Ik werd wanhopig, verdrietig en angstig. En in paniek begon ik hardop haar naam uit te schreeuwen. In de hoop dat ze zou reageren. Ik was bang dat het water haar meegesleurd had.”

Geoffrey

20-03-2019

Sparen zorgt voor rendement!

Scholastica (32) woont samen met haar man in Muhida, Tanzania. Samen met hem voedt ze haar vier eigen kinderen op en heeft ze de zorg op zich genomen voor twee weeskinderen. Haar liefde voor de kinderen was groot, maar eigenlijk had Scholastica de financiële middelen niet om goed voor hen te kunnen zorgen. Door lid te worden van een spaargroep van World Vision is er weer hoop voor het gezin!

Scholastica

15-03-2019

8 jaar Syrië: Syrische kinderen bang om terug te gaan naar hun verwoeste land

De oorlog in Syrië gaat vandaag, 15 maart, het negende jaar in. World Vision vroeg Syrische kinderen die nu in Jordanië en Libanon leven naar hun angsten en dromen. Bijna 60% van de kinderen voelt zich niet veilig of maakt zich zorgen over het verliezen van familieleden. Lees hier ons rapport over hun dromen en angsten.

Habiba - Syrië

08-03-2019

Marco van der Graaf bestuurder en CEO World Vision Nederland

Op vrijdag 1 maart 2019 is Marco van der Graaf toegetreden als bestuurder en CEO van World Vision Nederland. "Kwetsbare kinderen verdienen een wereld zonder armoede en onrecht. Ik wil me inzetten om ervoor te zorgen dat hun leefomstandigheden verbeteren en ik wil opkomen voor hun rechten.”

Marco van der Graaf - World Vision

01/03/2019

Zip Student Challenge

De 40-dagentijd staat voor de deur. Voor veel christenen is dit een periode van vasten en bezinnen in voorbereiding op Pasen. Christenen vullen het vasten op allerlei manieren in: niet snoepen, geen alcohol drinken, of 40 dagen geen social media. Vanuit World Vision willen wij hier een handje mee helpen, daarom hebben we speciaal voor studenten een uitdaging deze 40-dagentijd!

Zip Student Challenge

25-02-2019

Ik heb mijn leven weer terug!

50% van de kindhuwelijken vindt plaats in Zuid-Oost Azië. World Vision zet zich onder andere in om het aantal kindhuwelijken in Bangladesh te verminderen. Eén van de kindhuwelijken dat is voorkomen, is van Meghla uit Bangladesh. Zij zet zich nu samen met World Vision in om jongeren bewust te maken van de gevolgen van een kindhuwelijk. Haar bijzondere verhaal lees je hier.
 

Nieuws - Kindhuwelijk Meghla

12-02-2019

Kindsoldaten: veel kinderen hebben geen 'echte keuze'

Vandaag, op de Internationale Dag van de Kindsoldaten, publiceert World Vision nieuw onderzoek waaruit blijkt dat kinderen ‘vrijwillig’ toetreden tot gewapende groeperingen. 

Square Kindsoldaat

11-02-2019

Wat mij overkwam, mag bij anderen niet gebeuren

“Het was een klap in mijn gezicht toen ik hoorde dat ik een week later zou trouwen. Ik huilde en wist niet wat ik moest doen.” Haar moeder zei haar dat ze geen andere keus had dan het huwelijk te accepteren. 

Habtam

29-01-2019

Regen en wind verwoesten huizen in Zimbabwe

Gogo Petani is 85 jaar en woont in een hutje in Muzarabani, Zimbabwe. Van haar elf kinderen zijn er zes overleden. De andere vijf proberen in de stad een schamel inkomen bij elkaar te scharrelen en kijken niet naar hun moeder om. Zij is compleet afhankelijk van de gulheid van haar dorpsgenoten. Ze woont samen met haar kleinzoon, die beide ouders verloren heeft. Hij gaat niet meer naar school en oma is afhankelijk van zijn zorg.

Granny Gogo

23-01-2019

Ik moest trouwen toen ik 13 was..

In een huisje van golfplaten en zeilen is Saira (15 jaar) aan het koken. Ze blaast door een bamboestok om het vuur goed te laten branden. Dagelijks kookt ze voor haar schoonfamilie. Saira is één van de velen meisjes in Bangladesh die is uitgehuwelijkt. Ze trouwde toen ze dertien jaar oud was.

Saira

18-01-2019

Van ongewenst zwanger tot ondernemende vrouw

Ze viel op door haar fel gekleurde rok en brede glimlach. We spraken af om elkaar de volgende dag te ontmoeten in een winkelstraat. Agnes ging achter haar naaimachine zitten, bood me een kruk aan en zei: ‘Nu ben ik klaar om mijn verhaal te vertellen’.

Agnes