5 kinderen DRA Congo

Dutch Relief Alliance in Congo

De Democratische Republiek Congo (DRC) wordt al tientallen jaren getroffen door langdurig conflict en geweld tussen gemeenschappen, veel mensen vluchten binnen het land. Het kan worden gezien als een van de meest ernstige, maar vergeten humanitaire crises ter wereld, met 13,1 miljoen mensen die humanitaire hulp nodig hebben in 2018.

In augustus 2016 explodeerde de situatie in Kasai, een tot verheel stabiele provincie. Gewelddadige conflicten tussen aanhangers van de autoriteiten, lokale milities en de strijdkrachten hebben ertoe geleid dat veel mensen vluchtten, wat resulteerde in 1,7 miljoen vluchtelingen die zich binnen het land gingen verplaatsen (OCHA, nov 2017). Tegelijkertijd breidden bestaande conflicten in andere provincies zich uit in omvang en reikwijdte.

De impact van deze conflicten zorgt voor veel problemen onder de mensen in het land, op het gebied van veiligheid, sanitaire voorzieningen, voedselzekerheid, voeding, gezondheid, onderwijs en psychosociale diensten.

De Dutch Relief Alliance is een samenwerkingsverband tussen 16 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In DRC bieden 5 partners snelle en effectieve hulp: World Vision, Red een Kind, Care, Tear en War Child.

Wij vinden namelijk dat kinderen overal ter wereld recht hebben op onderwijs, gezondheidszorg, sanitaire voorzieningen, veiligheid en alle dingen waar in DRC door het conflict een gebrek aan is. Met onderstaande portretten van kinderen uit DRC en Nederland leggen we een verbinding tussen hun werelden. Lees hun verhalen:

📸 Foto's: World Vision (DRC) en Hilde Sneep, sprekendbeeld.nl (Nederland).

 

Wil jij zien waar we nog meer samenwerken en wat de impact van deze samenwerking is?