covid-19 noodhulp

Alleen samen kunnen we kwetsbare kinderen beschermen tegen corona

corona noodhulp


Samen tegen corona 

Het is onze ergste nachtmerrie dat het virus uitbreekt in sloppenwijken en vluchtelingenkampen. Social distancing is niet mogelijk als je hutje mutje bij elkaar woont. Sanitair wordt door veel mensen gedeeld en er is dus zeer gebrekkige hygiëne. Inkomsten vallen weg als je niet meer je huis uit mag. En zonder geld, geen eten. De veilige plek van school valt weg. Kortom… de impact voor kinderen die toch al zo kwetsbaar zijn, is enorm! Alleen samen kunnen we kwetsbare kinderen en gezinnen beschermen tegen corona.

 

Hulp voor kwetsbare kinderen

Voor het eerst in onze 70-jarige geschiedenis richten we al onze aandacht in al onze projectlanden op noodhulp, met als doel om steun te bieden aan de meest kwetsbare mensen in de strijd tegen dit dodelijke virus en de nasleep ervan. Onze aanpak richt zich op 3 gebieden:

  • Voorkomen van verspreiding van het virus - we zorgen dat mensen hun handen kunnen wassen door te voorzien in water en zeep en geven voorlichting over hoe mensen zich kunnen beschermen.
  • Gezondheidszorg toerusten – we trainen gezondheidswerkers om de juiste zorg te kunnen verlenen, voorzien in beschermende materialen en zorgen dat er ruimtes zijn om mensen in quarantaine te houden.
  • Voorzien in basale levensbehoeften - we delen voedsel uit, zorgen voor schoolpakketten voor thuisonderwijs en we houden in de gaten of kinderen thuis veilig zijn voor uitbuiting en geweld.
corona preventie

Helpt u mee?

zeep-preventie-coronavirus

Zeep voor vier families voor een maand €34 

Vier families krijgen zeep voor een hele maand om hen te beschermen tegen het coronavirus. 

schoolpakket-kind

Schoolpakket voor twaalf kinderen €66

Twaalf kinderen krijgen een schoolpakket voor thuis met potloden, een schriftje en leermaterialen. 

beschermingspakket-corona

Beschermingspakket voor drie zorgverleners €93

Drie zorgverleners krijgen een pakket met twee stukken zeep, 28 maskers en ontsmettingsmiddel.

Uw hulp komt aan

Dankzij uw hulp, ons internationale netwerk en lokale partners heeft World Vision al het volgende kunnen doen om kwetsbare kinderen te beschermen: 

  • Bangladesh: samen met Unicef hebben we hygiene-pakketten aan 88.325 Rohingya-vluchtelingen uitgedeeld
  • Libanon: desinfecterende handgel en dispensers uitgedeeld op 70 scholen en bij jongerengroepen
  • Irak: voorlichting gegeven en screening voor symptomen gedaan in vluchtelingenkamp, medische spullen uitgedeeld, inclusief maskers, handschoenen, handgel
  • China: 450.000 maskers, 28.000 flessen handzeep, 23.000 paar handschoenen, 1800 stukken beschermende kleding en 2300 thermometers uitgedeeld
  • Afghanistan: 200 sets met beschermende kleding, 25.000 gezichtsmaskers en 4000 paar handschoenen uitgedeeld, 450 gezondheidswerkers getraind
  • Mongolië: samen met Unicef en Child Fund voedsel uitgedeeld aan 250 kinderen en hygiene-pakketten aan 3376 kwetsbare gezinnen

 

Gerelateerde berichten