Bangladesh - Projectsluiting Bandarban

bandarban

Bekijk hier de resultaten

Het is zover! Na 20 jaar hard werken en opbouwen, samen met de bevolking van Bandarban in Bangladesh, wordt het programma nu afgerond. We blikken graag met u terug op wat er allemaal verbeterd is in het leven van de kinderen in Bandarban en hun families. Het prachtige afscheidsfilmpje, de hoopgevende verhalen en de prachtige foto's vertellen het verhaal van hoop in Bandarban, kijk snel verder!

De kinderen in Bandarban nemen u graag voor een laatste keer mee:

Sinds 2000 werken we in Bandarban, Bangladesh om daar samen met de bevolking te zorgen voor duurzame verandering zodat kinderen daar een toekomst krijgen.

Het sponsorprogramma Bandarban ligt een prachtig gebied, de Chittagong Hill Tracts. Een unieke streek met afgelegen heuvels en valleien. De bevolking bestaat uit veel verschillende groepen en stammen. Omdat het zo afgelegen is, zijn de onderwijsmogelijkheden en gezondheidszorgfaciliteiten erg beperkt. Het was een heel kwetsbaar gebied.

Dankzij de trouwe bijdrage van sponsors zoals u, zijn de leefstomstandigheden voor kinderen voorgoed verbeterd. Namens de kinderen in Bandarban: bedankt!

Eten

Ondervoeding bij kinderen onder de vijf jaar is met 35% afgenomen.

EHBO

90,5% van de zwangere vrouwen bezocht vier keer de kliniek voor een zwangerschapscontrole.

Hark en schep

95% van de boeren heeft voldoende inkomsten om hun gezin het hele jaar van de basisbehoeften te voorzien en daarnaast wat te sparen.

Hart

80% van de bevolking in Bandarban drinkt water uit veilige en beschermde bronnen.

Punam

Van sponsorkind tot accountofficer: het verhaal van Punam

Punam (rode jurk op foto links) is geboren in een arm gezin, haar vader verdiende net genoeg om de huur van hun huisje te betalen. Punam en haar broertje konden niet naar school maar toen ze een sponsor kregen, veranderde hun leven. Dankzij haar sponsor kreeg Punam schoolgeld, boeken, schrijfspullen… kortom ze kon naar school! Helaas overleed haar vader enkele jaren geleden.

De situatie thuis werd weer moeilijk, er was weinig geld en buren raadden Punams moeder aan om Punam van school te halen en uit te huwelijken. Gelukkig is het zover niet gekomen en
werden ze door World Vision geholpen. Punam was een heel ijverige leerling. Uiteindelijk kon ze stap voor stap verder studeren tot ze aan de universiteit haar diploma haalde. Ze werkt nu als account officer bij een bank die een belangrijke rol in de ontwikkeling van Bandarban speelt.

“Mijn vader wilde al dat ik op een dag mijn bijdrage aan de maatschappij zou kunnen leveren. En ik ben er trots op dat ik de kans krijg om nu zelf iets te doen voor de gemeenschappen in Bandarban, zoals World Vision mij ooit heeft gesteund. Mijn broertje studeert nu ook en ik kan voor mijn moeder en hem zorgen. We zijn dankbaar voor de kansen die we hebben gekregen.”