Bakboek Elizabeth Lopez
Bakboekje door World Vision en Elizabeth Lopez

Gratis bakboekje van Heel Holland Bakt-winnares Elizabeth

Ik geloof dat eten en samen koken of bakken voor verbinding kan zorgen en heb dit zelf al heel vaak mogen ervaren. Dat gun ik anderen ook.
Elizabeth Lopez

Elizabeth Lopez (winnares van Heel Holland Bakt 2021 en ambassadeur van World Vision) heeft samen met World Vision een heel bijzonder bakboekje uitgebracht speciaal voor kinderen: Bak de wereld rond met Elizabeth: Wereldse weetjes en recepten voor kinderen. Het bakboekje wordt gratis aangeboden voor jonge bakliefhebbers en hun ouders, verzorgers, opa’s en oma’s.

Naast haar grote talent voor bakken wil Elizabeth heel graag van betekenis zijn voor kwetsbare kinderen overal ter wereld. Daarom heeft zij zich eerder dit jaar met veel passie als ambassadeur verbonden aan het werk van World Vision en deelt ze haar hart maar óók baktalent met deze internationale hulporganisatie onder het motto: Voor kinderen. Voor verandering. Voor leven.
 

Speciaal bakboekje met recepten en wereldse weetjes voor kinderen

Het bakboekje bevat kindvriendelijke recepten en staat vol met wereldse weetjes. Het boekje is speciaal ontwikkeld om iets te delen van Elizabeths passie voor het werk van World Vision en dit samen te brengen met haar liefde voor bakken. “Ik geloof dat eten en samen koken of bakken voor verbinding kan zorgen. Daarom wil ik graag mijn bakkunsten delen met gezinnen in Nederland en ze óók iets belangrijks meegeven van het werk van World Vision. Ik hoop dat dit bakboekje veel gebruikt zal worden en dat mensen thuis het gesprek aan zullen gaan thuis over voeding, honger en kwetsbare kinderen in armoede.”

Maak armoede bespreekbaar

“De reden dat ik aan dit bakboekje heb meegewerkt, is dat ik het heel belangrijk vind om naast mijn eigen gezin óók andere gezinnen in Nederland er bewust van te maken dat bepaalde dingen niet vanzelfsprekend zijn. Zoals het hebben van een keuze als het om eten gaat: ‘Wat wil je op je brood?’ Dat vinden wij bijna normaal. Maar zóveel kinderen hebben niet eens een keuze, bijvoorbeeld omdat er geen brood is.” Hoe zorg je voor deze bewustwording in je eigen gezin? Ik hoop ook dat mensen daarin zelf ook een verschil willen maken en iets willen doen tegen armoede en honger in de wereld.
 

Ga het gesprek met je kinderen aan. Ga om tafel en bespreek onderwerpen als armoede en honger met elkaar. Stel aan je kinderen de vraag: wat zou jij zélf kunnen doen?
Elizabeth Lopez

Wil jij het bakboekje ook ontvangen?