The Forest Maker – van woestijn naar oase

Een unieke avond over hoop voor onze planeet, via boeren in ontwikkelingslanden!

Vrijdag 14 oktober vindt de vertoning plaats van de documentaire ‘The Forest Maker’. Een uniek en indringende documentaire over het werk van Tony Rinaudo, onze collega en alternatief Nobelprijs-winnaar 2018, die met zijn herbebossingswerk in Afrika in slechts een paar decennia onwaarschijnlijk veel bereikt heeft om verwoestijning tegen te gaan.

Zelf blijft Tony bescheiden over zijn inzet voor herbebossing en een eerlijk inkomen voor boeren in Afrika: “Mijn manier van werken is eigenlijk belachelijk simpel”. Toch zijn al vele duizenden hectares kale en in onbruik geraakte landbouwgrond weer vruchtbaar gemaakt met hulp van zijn ‘Farmer Managed Natural Regeneration’-aanpak. World Vision wil met deze methode voor 2030 wereldwijd één miljard hectare gedegradeerde akkers en graasgronden revitaliseren en herbebossen.

Van harte welkom op deze bijzondere documentaire-avond, waar Tony en zijn vrouw Liz zelf ook aanwezig zijn. Tony presenteert tevens zijn boek en is beschikbaar door middel van een meet & greet.

Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan via het formulier.