Rahaff uit Syrië

Rahaff deelt haar ervaringen met haar pop

Rahaff (5 jaar) staat op de foto met haar pop. Het ziet er op het oog lief uit, maar de achtergrond geeft een beeld van de situatie waarin zij leeft. 

Rahaff woont met haar moeder en broertje in een vluchtelingenkamp in Libanon. Ze zijn gevlucht vanuit een bezet gebied in Syrië. De omstandigheden waren vreselijk. Het gezin had geen eten. Het werd in haar dorp steeds gevaarlijker en er was nauwelijks eten. Haar vader stond voor een onmogelijke keuze: zijn gezin bij zich houden of in veiligheid brengen. Hij koos voor het laatste en betaalde een smokkelaar, zodat zijn gezin achterin een pick-up truck het gebied kon verlaten. Zelf bleef hij achter om voor de andere familieleden te blijven zorgen. 

Rahaff verblijft nu in een vluchtelingenkamp in Libanon. En ook al is ze daar veilig, haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze mist haar vader en vriendjes, gaat niet naar school en uit de verschrikkelijke verhalen die ze haar pop vertelt, wordt duidelijk hoeveel ze heeft meegemaakt.

Kinderen als Rahaff hebben dringend hulp nodig. Doneer nu!

Child Safe Zones van World Vision

In onze Child Safe Zones bieden we vluchtelingenkinderen een veilige plek. Hier krijgen ze les, kunnen ze sporten, spelen, nieuwe vriendjes maken én ze kunnen er hun verhaal kwijt en leren omgaan met hun nare ervaringen. Voor hun toekomst is het zo belangrijk dat vluchtelingenkinderen gehoord worden en weer meetellen. Mogen zij op uw steun rekenen?