“Hoewel we hier in Nederland zitten geloof ik dat we door ons werk echt levens redden.”

Brenda

Wat Brenda doet bij World Vision is “niet in een zin samen te vatten”. Ze stuurt het Team International Programmes & Grants aan, zoekt uit hoe we onze subsidies verder kunnen laten groeien, hoe we de kwaliteit van onze programma’s nog verder kunnen verbeteren, en ze werkt ook nog samen met andere organisaties en World Vision kantoren. Brenda’s werk is nooit saai, het is erg dynamisch. “Hiervoor werkte ik in Soedan en Sri Lanka. De dynamiek op kantoor is niet vergelijkbaar met een baan in het veld, maar  komt er soms wel bij in de buurt”.

Brenda: “Gezamenlijk maken we de wereld een klein beetje mooier door veel kinderen en gemeenschappen te helpen. Hoewel we hier in Nederland zitten geloof ik dat we door ons werk echt levens redden. We denken na hoe we niet alleen korte termijn oplossingen bieden maar ook werken aan de lange termijn.”
Bijvoorbeeld dat we de allerarmsten en hun kinderen eerst ondersteunen met toegang tot eten, onderwijs of gezondheidszorg, maar daarna ook helpen om een klein bedrijf (bijvoorbeeld een winkeltje) op te zetten zodat dat ze zich op de lange termijn ook kunnen redden. 

De kracht van World Vision ligt volgens Brenda bij de professionaliteit en expertise, werken in moeilijke en onbereikbare gebieden en crisisrespons.
 

"World Vision heeft de nodige kennis om óveral te kunnen reageren op nood. Ook zijn we goed in wat we community engagement noemen, de lokale gemeenschap betrekken in de oplossing van het probleem. Zo spelen lokale religieuze leiders een kritieke rol in processen van bewustwording, bijvoorbeeld van COVID-19.

Na veel jaren van trouwe inzet gaat Brenda een nieuwe weg inslaan. Daarom blikt ze ook even terug: “Ik heb in mijn leven vele dankbare mensen mogen ontmoeten, hun glimlach en verhaal is het zeker waard.” 

Ben of ken jij de nieuwe opvolger van Brenda? Bekijk dan hier de vacature.