water voor vrede

Humanitaire hulp in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Door aanhoudende conflicten in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) kan bijna de helft van de bevolking niet overleven zonder hulp. 

Project ‘Terug naar de gemeenschap’

Als gevolg van conflicten in CAR zijn veel mensen gevlucht. Dit legt druk op de gemeenschappen waarin de gevluchte bevolking terecht komt. Oorlogstrauma’s bemoeilijken ook vergeving en verzoening binnen de gemeenschappen.

Het project ‘Terug naar de gemeenschap’ vindt plaats in 30 dorpen in Mambéré-Kadeï, Nana-Mambéré en Sangha Mbaéré. In de eerste plaats richt het project zich op sociale cohesie binnen de gemeenschappen. Daarnaast wordt gewerkt aan economische groei en stabiliteit door te investeren in landbouw en financieel management. World Vision biedt daarom hulp aan de boeren. Door deze hulp kunnen gemeenschappen op een efficiënte manier aan voedsel komen. Ook helpt World Vision gemeenschappen door het opzetten van spaar- en kredietsystemen, zodat de mensen ook op de lange termijn kunnen profiteren van een gezonde(re) economie. World Vision werkt in de Centraal-Afrikaanse Republiek samen met CRS, Aegis en PCRC.

Vlag Europese Unie

Financiering

Deze projecten worden gefinancierd door het Bêkou Trust Fund van de Europese Unie.