Samen een einde van ondervoeding

Nieuwe partners: samen gaan we voor het einde van ondervoeding

28-01-2021

Het ging de afgelopen decennia veelbelovend vooruit: ondervoeding nam wereldwijd af. Maar nog steeds zijn 200 miljoen kinderen onder de 5 jaar te klein voor hun leeftijd, te licht voor hun lengte of allebei tegelijk. Meer dan 340 miljoen kinderen hebben vitaminen- en mineralentekorten. En deze aantallen zullen door COVID-19 en klimaatverandering verder toenemen. De komende 5 jaar pakt Right2Grow de grondoorzaken van deze problemen aan, op weg naar een wereld zonder ondervoeding met toegang tot water, sanitatie en hygiëne voor iedereen.

Lokale stemmen versterken

Right2Grow gelooft dat duurzame vooruitgang alleen mogelijk is door te werken met lokale gemeenschappen, met speciale aandacht voor vrouwen en andere gemarginaliseerde groepen. Right2Grow investeert daarom in gemeenschappen, community-based organisaties en maatschappelijke organisaties zodat zij hun eigen data en verhalen kunnen verzamelen over ondervoeding en WASH (water, sanitatie en hygiëne). We helpen ze om lokale overheden - die het dichtstbij staan – ter verantwoording te roepen voor wat nodig is, wat wordt beloofd en wat (vaak niet) wordt geleverd. We helpen ze om met deze verhalen sterke cases te bouwen die nationale en internationale leiders en bestuurders overtuigen om betere keuzes te maken.

“Terwijl ondervoeding en WASH in internationale samenwerking vaak als twee aparte problemen worden behandeld, kunnen we ze in werkelijkheid niet los van elkaar zien. De focus van Right2Grow op deze samenhang is een veelbelovend uitgangspunt om lokale organisaties te versterken die opkomen voor hun recht op water, voedsel, sanitatie en gezondheid.“
Carola van Rijnsoever, Directeur Inclusieve Groene Groei van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Internationale partners

Met financiering vanuit het subsidiekader ‘Power of  Voices Parterschappen’ van de Nederlandse overheid werkt Right2Grow van 2021-2025 samen met gemeenschappen, community-based organisaties en maatschappelijke organisaties in Bangladesh, Burkina Faso, Ethiopië, Mali, Oeganda en Zuid-Soedan.

Right2Grow is een strategisch partnerschap tussen: