Saskia Weerstand

Hoe Saskia Weerstand haar peukengeld inwisselde voor een sponsorkind

06-04-2021

Een dag in 2004. Ik ben 18 jaar oud en rook. Ik vind het een vieze gewoonte van mezelf, maar een echte reden om te stoppen heb ik niet. Maar ik wil het wel. Hoe? Dat ziet mijn 18-jarige ik vanzelf wel.

Er is dat weekend een concert in de grote sporthal in Sneek. Kees Kraayenoord komt optreden en ik mag met onze band het voorprogramma verzorgen. Super spannend. Ik heb totaal niet de intentie dat weekend te stoppen met roken, maar het gebeurt wel. Niet door een wonderlijke aanraking tijdens een lied, maar door de bruine ogen van Merlin. Na het concert loop ik namelijk nog een rondje door de sporthal. Ik ben super blij omdat de spanning van ons optreden achter me ligt en ik spreek nog wat vriendinnen. De hal is bijna leeg en achterin is een stand van World Vision bezig met opruimen. Ik loop langs de stand en zie daar nog 1 foto liggen. Het jongetje op de foto heeft een kip in zijn handen, een iets te korte spijkerbroek, bruine ogen en hij mist zijn voortand. Hij wisselt.

Hij is vandaag niet gekozen. Dat doet me wat.
Saskia

Ik vraag hoe hij heet en daar, achter in de lege sporthal, word ik voorgesteld aan Merlin. Merlin woont in Guatemala. De foto wordt opgepakt en verdwijnt bijna in een doos die meegaat naar een volgend event. Merlin is die dag niet gekozen en dat doet me wat. Zijn blije koppie met de kip in zijn handen raken mij en nog voordat Merlin in de doos verdwijnt roep ik: Stop, ik wil Merlin!! Ik wil Merlin sponsoren. In een split second denk ik nog: hoe ga ik dit eigenlijk betalen? Maar ik heb al ja gezegd en dat voelt eigenlijk heel erg goed.

Ik kijk Merlin in zijn grote bruine ogen en beloof hem plechtig dat ik er alles aan ga doen hem zo lang mogelijk te sponsoren. Omdat ik mijn geld per maand maar 1 keer kan uitgeven moet ik keuzes maken. Mijn belofte aan Merlin trekt mij over de streep. Mijn peukengeld (zoals ik het noemde) gaat voortaan naar mijn nieuwe grote vriend Merlin in Guatemala.

Saskia Weerstand is presentatrice en vlogger. En al 17 jaar betrokken sponsor. Eerst van Merlin en nu hij groot genoeg is van twee andere kinderen.
Volg haar via: www.youtube.com/saskiaweerstand of www.Instagram.com/saskiaweerstand 

Wil jij ook een kind sponsoren? Dat kan!

Lees meer over de verschillende mogelijkheden van kindsponsoring.

 

 

Dit artikel verscheen eerder in het World Vision magazine.