Op onze 70e verjaardag hebben we maar één wens: een veilige plek voor kinderen als Jubaida

70 jaar World Vision

Dit jaar bestaat World Vision 70 jaar. Vele grote rampen hebben we meegemaakt. Bijvoorbeeld de tsumani van 2004. Of de enorme hongersnood in Ethiopië van 1983. Dankzij de steun van kindsponsors en donateurs konden we bij al die catastrofes de meest kwetsbare kinderen helpen. En dat deden we met liefde, moed en doorzettingsvermogen!

Ook in dit jaar wordt de wereld opnieuw getroffen door ongekende rampen. Denk aan het recente geweld in Syrië waardoor een miljoen mensen op de vlucht zijn. En het coronavirus dat zich snel over de hele wereld verspreidt. Niet alleen wij worden hierdoor getroffen. Juist arme mensen in vluchtelingenkampen en sloppenwijken worden hard geraakt.

Daarom geen verjaardagsfeest wat ons betreft. Wel hebben we een wens: een cadeau voor kwetsbare kinderen die onze hulp juist nu zo dringend nodig hebben.

wv 70 jaar
Bob Pierce

Oprichter Bob Pierce: Laat mijn hart gebroken worden..

De Amerikaan Bob Pierce was 70 jaar geleden op reis in China. Hij ontmoette daar de Nederlandse lerares Tina Holkeboer. Zij stelde hem voor aan een gehavend en verlaten meisje met de naam White Jade. Tina was niet in staat om zelf voor het meisje te zorgen. Bob vroeg haar: “Wat gaat er nu met haar gebeuren?” Hij gaf de vrouw zijn laatste vijf dollar en beloofde haar elke maand vijf dollar te sturen zodat ze voor het meisje kon blijven zorgen. Deze ontmoeting was een keerpunt in het leven van Bob. 

Jubaida (5) is nu op een veilige plek, maar het gevaar is nog niet geweken

Jubaida is nog maar 3 jaar als haar huis in Myanmar wordt aangevallen. Het huis vliegt in brand. Samen met haar ouders slaat ze op de vlucht. Ze laten alles achter. Na 8 dagen lopen komen ze in vluchtelingenkamp Cox’s Bazar in Bangladesh aan. Daar overlijdt haar vader. Jubaida en haar moeder staan er nu helemaal alleen voor. 

In Cox’s Bazar dacht Jubaida veilig te zijn. Maar ondanks dat ze veilig is voor het geweld in eigen land, is het gevaar nog niet geweken. Ook in het vluchtelingenkamp is ze ontzettend kwetsbaar. Er heerst angst voor het coronavirus. Ook loopt ze risico om slachtoffer te worden van seksueel geweld. En grote kans dat ze op jonge leeftijd uitgehuwelijkt wordt.

Jubaida met haar moeder

Geef kwetsbare kinderen zoals Jubaida een mooi cadeau