Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Voedselprogramma Zuid-Soedan

Wat als je je kinderen geen eten kan geven. Als je geen geld hebt om eten te kopen en niet weet hoe je gezond voedsel kunt verbouwen...

"De situatie lijkt soms zo uitzichtloos", vertelt Nyagan. Ze maakt zich grote zorgen om haar drie kleine kinderen. Nyabet (foto) wordt wakker en begint te huilen, ze heeft honger. Het moet verschrikkelijk zijn om je kind niet genoeg eten te kunnen geven. Nyagan zag dat Nyabet dringend hulp nodig had en daarom bracht ze haar naar het World Vision-kantoor. Daar bleek dat ze ondervoed is. We konden haar opnemen in het voedselprogramma en gaven haar direct Plumpy'nut, wat veel vitamines en voedingsstoffen bevat, om aan te sterken.

Elke dag opnieuw is het voor de moeder van Nyabet en duizenden anderen in Zuid-Soedan een strijd om genoeg te eten te vinden. Al meer dan een jaar is het nu oorlog in Zuid-Soedan en rebellen schieten op alles en iedereen. Ook op vrouwen en kinderen. Mensen gaan op de vlucht, laten hun gewassen achter en gezinnen worden uit elkaar gerukt. 

Hulp voor ruim 22.500 mensen 

Voor veel kinderen in Zuid-Soedan dreigt honger fataal te worden. Daarom zijn we nu een voedselprogramma gestart waarbij we ruim 22.500 mensen kunnen helpen!

Hoe helpen we? 

We behandelen de ondervoede kinderen en helpen zwangere vrouwen. We doen onderzoeken en sturen ze door. In de meest heftige situaties nemen we hen direct op in de gezondheidskliniek. De anderen geven we Plumpy'nut. Dit bevat veel vitamines en voedingsstoffen. 

Uw steun is nodig! 

Als we niets doen, sterven er kinderen aan ondervoeding. Daarom moeten we nu in actie komen en dat kunnen we niet alleen! Helpt u mee? Word donateur en red kinderen als Nyabet van de hongerdood! 

Eén van de kinderen die we geholpen hebben met dit programma is Kamisa. Benieuwd naar haar verhaal? Klik hier

Dit project wordt mede gefinancierd door ECHO. Kijk voor meer informatie over ECHO op http://ec.europa.eu/echo/.

Logo ECHO


Deel artikel