Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Noodhulpfonds

Direct actie in noodsituaties

Bij rampen wil World Vision direct helpen. Daarom is er een speciaal noodhulpfonds. Met uw bijdrage zorgt u ervoor dat we personeel kunnen trainen in rampenbestrijding en kopen we noodhulpgoederen zoals tenten, dekens en kookspullen. Hierdoor hoeven we bij een ramp niet te wachten tot we op dat moment geld binnen krijgen van donateurs. We starten direct om kinderen en andere kwetsbare mensen te helpen, op het moment dat ze dat het hardst nodig hebben!

De Filipijnen 

Een goed voorbeeld van het belang van het noodhulpfonds, is de noodhulp die we direct konden geven op de Filipijnen. Dankzij het noodhulpfonds konden we in de eerste dagen na de ramp al goederen naar de plaats van bestemming vliegen. In totaal zijn er in de eerste maand na de verwoeting van de tyfoon Haiyan ruim 145.000 kwetsbare kinderen en volwassenen geholpen met noodhulpgoederen als voedselkits, hygiënekits en dekzeilen. 

 


Deel artikel