Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Hulp voor vluchtelingen en ontheemden in Irak

De humanitaire crisis in Irak heeft ervoor gezorgd dat in de afgelopen jaren veel mensen hun huis hebben verlaten. Naast de Irakese ontheemden, zijn er ook nog eens honderdduizenden Syriërs naar Irak gevlucht. Veel plekken zijn dichtbevolkt en dat zorgt voor grote uitdagingen op het gebied van veiligheid, gezondheidszorg, voedsel, water en sanitatie.

World Vision helpt in de regio's Kirkuk en Sulimaniyah.

  • We bieden zorg vanuit mobiele en statische gezondheidsklinieken. Ook delen we daar voedingssupplementen uit aan ondervoede kinderen en aan zwangere vrouwen.
  • We geven psychosociale zorg aan vluchtelingen. In het bijzonder ook aan vrouwen die te maken hebben gehad met (seksueel) geweld. 
  • Vrouwen en kinderen worden opgevangen op speciaal voor hen bestemde plekken, waar ze veilig zijn. 
  • We geven voorlichting over hygiëne en gezondheidsrisico's. 

Gezamenlijke hulp
Deze activiteiten zijn onderdeel van een gezamenlijke hulpactie, die we uitvoeren met de Dutch Relief Alliance (DRA). Andere organisaties die hierbij betrokken zijn, zijn CARE, Cordaid, Dorcas, ICCO Cooperation, Oxfam Novib, Stichting Vluchteling, Tear Foundation, Terre des Hommes, Save the Children, War Child en ZOA. In totaal worden er 148.610 mensen geholpen. Dit project wordt gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Logo Ministerie van Buitenlandse Zaken


Deel artikel