Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Hulp voor slachtoffers El Niño in Zimbabwe

Veel mensen in Zimbabwe zijn afhankelijk van landbouw. Het afgelopen seizoen is het land zwaar getroffen door de droogte, veroorzaakt door El Niño. Oogsten zijn mislukt en daardoor krijgt meer dan de helft van de kinderen in Zimbabwe niet genoeg voedsel binnen. Ook zijn veel kinderen gestopt met school omdat ze geen energie meer hebben om zich te kunnen concentreren of omdat ze hun ouders moeten helpen met werk.

World Vision helpt samen met de Dutch Relief Alliance (DRA) in het gebied Hwange.

  • We ondersteunen 80 basisscholen met voedsel. Binnen elke school hebben we kookgroepen samengesteld van mensen uit de gemeenschap. Zij koken voor de kinderen. Dit gaat ondervoeding tegen en stimuleert kinderen om juist wel naar school te komen. 
  • We delen droogtebestendige zaden, landbouwgereedschap en kippen uit aan 4.000 'kleine' boeren. Ook trainen we hen hoe zij om moeten gaan met de droogte en hoe zij droogtebestendige zaden het beste kunnen planten. 

Gezamenlijke hulp
Deze activiteiten zijn onderdeel van een gezamenlijke hulpactie, die we uitvoeren met de Dutch Relief Alliance (DRA). Andere organisaties die hierbij betrokken zijn, zijn Cordaid, ICCO Cooperation, Oxfam Novib, Plan Nederland, Stichting Vluchteling/IRC en Terre des Hommes. In totaal willen we met elkaar 249.200 mensen bereiken. Dit project wordt gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Logo Ministerie van Buitenlandse Zaken


Deel artikel