Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Gezondheidszorg en schoon water in Syrië

Veel Syriërs zijn naar de provincie Idleb gevlucht, hopend op een veilige plek. Op dit moment wonen er meer dan 700.000 ontheemden. Dat levert druk op de voorzieningen die er zijn. Inmiddels heeft bijna niemand meer toegang tot schoon drinkwater. En ook zorg is heel beperkt aanwezig. Met name voor zwangere vrouwen, zwaargewonden en getraumatiseerde kinderen en volwassenen is deze situatie riskant.

Schoon water
Samen met lokale partners zetten we ons in voor schoon drinkwater en gezondheidszorg. We gaan de waterinfrastructuur opknappen, zodat er weer water uit de kraan stroomt. Ook willen we de beschadigde afvoer herstellen, want rioolwater is een bron van ziektes. En de situatie is ook nog eens gevaarlijk, omdat op verschillende plaatsen in Idleb de putdeksels ontbreken. Dat gaan we ook herstellen.

Gezondheidszorg
We bieden zorg in mobiele klinieken en in een gewone kliniek. In de mobiele kliniek ligt de nadruk op basisgezondheidszorg. De gewone kliniek richt zich meer op verloskundige zorg. Ook gaan er sociale werkers mee met de mobiele klinieken, zodat zij mentale hulp kunnen bieden aan volwassenen en kinderen met een trauma.

Wat kunt u doen?
Zonder uw steun kunnen wij deze kinderen niet helpen. Word donateur of geef een gift en help mee!

Ja, ik word donateur       Ja, ik geef een gift

Dit project voeren we uit in samenwerking met de Europese Unie (ECHO). Klik  hier voor meer informatie over ECHO. 
ECHO_logo -300x 284


Deel artikel