Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Bescherming voor vluchtelingen in Turkije

Sinds het uitbreken van het conflict in Syrië zijn veel mensen gevlucht naar Turkije. De leefomstandigheden zijn moeilijk. Het geld dat de mensen nog hebben, moeten ze betalen aan voedsel en huur. Ook moeten kinderen werken om geld te verdienen. Het risico op seksueel geweld is ook groot, omdat mensen dicht op elkaar wonen. Verder kampen de vluchtelingen ook met trauma’s.

Hoe helpen we deze vluchtelingen?
World Vision vangt deze mensen op en vertelt hen welke rechten zij hebben. Ook bieden we mentale zorg aan vluchtelingen, zodat zij hun trauma kunnen verwerken. Tijdens onze bezoeken aan de vluchtelingen, inventariseren we waar de nood het hoogst is en springen we bij. Bijvoorbeeld door mensen te helpen met het betalen van de huur, kinderen naar school te helpen of specialistische medische zorg betalen.

Wat kunt u doen?
Zonder uw steun kunnen wij deze kinderen niet helpen. Word donateur of geef een gift en help mee!

Ja, ik word donateur       Ja, ik geef een gift

Dit project voeren we uit in samenwerking met de Europese Unie (ECHO). Klik hier voor meer informatie over ECHO. 
ECHO_logo -300x 284


Deel artikel