Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Zimbabwe, sponsorprogramma Sanzukwe/Makorokoro

Eén van onze sponsorprogramma’s ligt in Sanzukwe (voorheen Makorokoro genoemd) in Zimbabwe. Dit programma is inmiddels in de laatste fase aangekomen. Dat betekent dat World Vision de projectactiviteiten binnen drie jaar weer zal overdragen aan de lokale gemeenschap; een prachtig vooruitzicht! Ondanks de onrust die de afgelopen jaren in Zimbabwe heeft geheerst, zijn de mensen in staat om weer in hun eigen levensbehoeftes te voorzien.


Ambassadeur Leonie (filmpje) ontmoette haar sponsorkind in Zimbabwe en vertelt het indrukwekkende verhaal van een wanhopige moeder, die haar kind levend onder de grond begroef. We zijn blij dat deze moeder, haar dochtertje en vele andere kinderen in het programma weer hoop hebben en we structurele veranderingen in het gebied zien. Nog even en we zijn daar niet meer nodig! Tot het zover is, zetten we ons in voor onder andere beter onderwijs en gezondheidszorg.

Wat zijn de belangrijkste resultaten van het afgelopen jaar? 

  • Meer dan 80% van de kinderen onder de vijf jaar is volledig gevaccineerd. 
  • Dankzij de inzet en begeleiding van lokaal opgeleide gezondheidswerkers, is het aantal kinderen met ondervoeding afgenomen met 70%.
  • Sanzukwe is nagenoeg malaria vrij dankzij het actieve malaria preventie programma van World Vision. Het programma voorziet in muskietennetten en voorlichting aan ouders en kinderen over het voorkomen van malaria.

Deel artikel