Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

India, sponsorprogramma Miraj

World Vision heeft in Miraj, India, samen met de lokale bevolking een project opgezet dat 23 dorpen omvat. Er leven in dit gebied vooral arme boeren. Het is een droog, stoffig en vlak gebied. Het grootste probleem is dat er te weinig water is. Het regent er wel elk jaar, maar het is te weinig om de grond vruchtbaar te maken. Ook is er te weinig drinkwater en daardoor zijn mensen extra vatbaar voor ziektes. Er is ook een tekort aan goede ziekenhuizen. Vooral kinderen en zwangere vrouwen krijgen niet de zorg die ze verdienen.

We pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan

In 15 jaar tijd wil World Vision werken aan zelfstandigheid van de mensen die in Miraj wonen. Dat betekent dat we niet alleen investeren in spullen, maar vooral investeren in kennisoverdracht. Trainingen zijn misschien niet zo zichtbaar als een waterput, maar trainingen zijn uiteindelijk veel duurzamer een waardevoller. We geven ze dus geen vis, maar we leren ze vissen!

Wat zijn de belangrijkste resultaten van het afgelopen jaar? 

  • 159 leden van lokale organisaties hebben geleerd wat hun rechten en plichten zijn en hoe ze met de overheid in gesprek kunnen gaan en blijven.
  • 280 vrouwen hebben een tiendaagse vak-cursus gekregen in hoe ze een bedrijfje kunnen opzetten en duurzaam kunnen runnen.
  • 79 families hebben vee gekregen waarmee ze hun inkomsten verhogen (verkoop van melk/eieren).
  • 31 jongeren hebben geleerd hoe ze via dans en toneel mensen bewust kunnen maken van kinderrechten.
  • 2099 mensen hebben informatiebijeenkomsten bijgewoond, waarin ze hebben geleerd welke rechten ze hebben en op welke overheidsvoorzieningen ze aanspraak kunnen maken.

Deel artikel