Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Wat doen wij

We pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan. Dit doen we op drie verschillende manieren:

1. Duurzame ontwikkeling

King'Ori feest 5Samen met de lokale bevolking werken we aan vooruitgang die doorgaat als World Vision weg is. We streven ernaar dat in circa 15 jaar de bevolking zelfstandig verder kan. We investeren niet alleen in het sponsorkind, maar ook in de familie en de omgeving. Op deze manier veranderen we complete gebieden. Dat doen we samen met onze sponsors, die de projecten ondersteunen. 

Meer over duurzame ontwikkeling

2. Noodhulp & wederopbouw

Distributie voedsel- en hygiëne kitsDe Filipijnen, Nepal, Syrië... waar rampen of conflicten zijn, zijn kinderen het meest kwetsbaar. Daarom zijn we bij rampen binnen 24 uur ter plaatse met noodhulpgoederen, zoals water, voedsel en tenten. En in rampgebieden bieden we ook hulp en vangen we kinderen op. We richten bijvoorbeeld "Kindvriendelijke plaatsen" in waar kinderen veilig kunnen spelen en waar ze over hun trauma's kunnen praten.

Meer over noodhulp

3. Een stem zijn namens kinderen (beleidsbeïnvloeding)

Koningin Maxima bezoekt microfinancieringsprogramma World VisionNiet alleen praktisch "in het veld" zijn we aan de slag. We willen ook dat dorpshoofden, kerkleiders en regeringen zich verantwoordelijk gaan voelen voor de toekomst van hun kinderen. We komen op voor de rechten van het kind. We bespreken onderwerpen als kinderarbeid, hiv en aids en seksuele uitbuiting. 

Meer over beleidsbeïnvloeding


Deel artikel