Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Medewerker programma afdeling (hbo/wo)

Heb jij de ambitie om uit te groeien tot een professional in een internationale omgeving binnen ontwikkelingssamenwerking en noodhulp? Wil je je talenten inzetten daar waar je echte duurzame verbetering kunt realiseren? En lijkt het schrijven van programma voorstellen, het acquireren van overheidsfondsen en het ondersteunen bij het monitoren van programma's je wat? Dan is werken op onze programma afdeling wellicht wat voor jou! Graag komen wij met je in contact!

Over World Vision

Kinderen in armoede verdienen een leven dat helemaal tot bloei komt. World Vision is een christelijke hulporganisatie die de leefomstandigheden van kinderen in ontwikkelingslanden, duurzaam wil verbeteren. Wij richten ons op noodhulp, duurzame ontwikkeling en beleidsbeïnvloeding zonder onderscheid te maken naar geloof, ras en/of politieke overtuiging. World Vision werkt in bijna 100 landen in nauwe samenwerking met lokale en internationale organisaties. Jaarlijks bereiken we miljoenen mensen met noodhulp en duurzame ontwikkeling. Om ons doel te bereiken wordt een aanzienlijk deel van onze programma's gefinancierd uit overheidssubsidies.

Inhoud van de functie

In deze functie ben je verantwoordelijk om samen met het team van de afdeling een portfolio van noodhulpprogramma's te beheren. Naast het monitoren van bestaande programma's, acquireer je samen met het team subsidies van de Nederlandse overheid, EuropAid en ECHO, om daarmee het werk van World Vision mede mogelijk te maken!

Daarnaast ondersteun je in het opzetten van voorstellen ten behoeve van het bedrijfsleven, institutionele fondsen, en andere major donors en ben je de schakel om de vertaalslag te maken tussen de inhoudelijke informatie uit de programma's en bruikbare elementen bij de afdelingen marketing en communicatie. Het kan voorkomen dat je een programma bezoekt voor monitoring of ondersteuning van het lokale World Vision-team. Deze reizen zijn incidenteel en duren niet langer dan enkele weken. Het betreft een fulltime functie waarin veel van je gevraagd wordt. Vanzelfsprekend kan de functie en de doelstelling waarvoor wij werken je ook veel brengen.

Wij vragen

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding bij voorkeur in een relevante richting (ontwikkelingssamenwerking). 
 • Je kunt projectmatig en planmatig werken en hebt deze ervaring 1-2 jaar opgedaan in het buitenland. 
 • Een zelfstandige werker, pragmatisch en resultaatgericht.
 • Iemand die onder druk juist tot resultaten komt! 
 • Een echte relatiebouwer.
 • Het is een pré als je al bekend bent met programma-voorstellen of gewerkt hebt binnen een programma.
 • Ook beschik je over goede (cross-culturele) sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een uitstekende beheersing (spreken en schrijven) van de Nederlandse en Engelse taal. Andere talen zijn een pré.
 • Je staat als overtuigd christen in het leven.

 Wij bieden 

 • Een baan waarmee je bijdraagt aan onze diepe motivatie om elk kind tot bloei te brengen!
 • Het gaat om een fulltime functie (38 uur/week) met eerst een jaarcontract. De functie is per direct beschikbaar. Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring.
 • Een professionele, stimulerende werkomgeving in een internationale organisatie.
 • De mogelijkheid om flexibel te werken.
 • Deels thuis werken is een optie.

Informatie en sollicitatie

Heb je nog vragen bij de functie, neem dan contact op met Henk Boersema, adviseur voor deze werving (06-51599801, ook 's avonds bereikbaar).

Als jij je herkent in het profiel en je kunt je vinden in de visie van World Vision dan ontvangen we graag je sollicitatiebrief met CV voor 27 februari 2017. Je kunt deze sturen aan werving@worldvision.nl t.a.v. Henk Boersema.


Deel artikel