Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Organisatie & geschiedenis

Geschiedenis 

Wereldkaart World VisionBob Pierce was op reis in China. Hij ontmoette daar een lerares die hem voorstelde aan een gehavend en verlaten meisje met de naam White Jade. De lerares was niet in staat zelf voor het meisje te zorgen en Bob vroeg haar: "Wat ga je met haar doen?" Hij gaf de vrouw vijf dollar en beloofde haar dat elke maand te sturen om de vrouw te helpen met de zorg voor het meisje. Deze ontmoeting was een keerpunt voor Bob. In 1950 werd World Vision geboren en drie jaar later startte het eerste kindsponsoringprogramma. In 1981 begon World Vision Nederland. Inmiddels is World Vision een van de grootste humanitaire organisaties en werken we in meer dan honderd landen. 

Personeel en Raad van Toezicht 

Bij World Vision werken bijzonder betrokken en gemotiveerde mensen. Het team bestaat uit zestien vaste medewerkers en uit meerdere enthousiaste stagiaires en vrijwilligers. 

Het managementteam bestaat uit: 
Ruud van Eijle (directeur), René Noort (manager bedrijfsondersteuning) en Ronnie Hahné (manager programma's).

Directeur Ruud van Eijle

RuudSinds 1 december 2010 is Ruud van Eijle directeur van World Vision in Nederland. "Ik vind het een voorrecht betrokken te zijn bij deze grote en professionele organisatie, met elkaar kunnen we het verschil maken in het leven van de meest kwetsbare kinderen op de wereld". Ruud is getrouwd met Betty en samen hebben zij zes kinderen, acht kleinkinderen en zes sponsorkinderen.

Voordat hij directeur werd bij World Vision, was Van Eijle nationaal directeur van Stichting Dorcas Hulp Nederland. Daarvoor dertien jaar directeur bij Stichting Open Doors Nederland. Ook is hij directeur geweest van het Partijbureau van de ChristenUnie en wethouder in Ermelo. Momenteel is hij naast zijn werk bij World Vision fractievoorzitter voor de ChristenUnie in de gemeenteraad van Ermelo.

Raad van Toezicht

World Vision Nederland heeft een Raad van Toezicht. Deze bestaat uit:

Voorzitter
De heer ds. mr J. Haeck, Emeritus Predikant Protestantse Kerk Nederland. Voorzitter sinds 27 augustus 2014, lid sinds 10 maart 2011

Nevenfuncties: Voorzitter Philadelfia Stichting (Dirksland), voorzitter G.J. Brink Fonds (Zeist), bestuurslid Raad voor Financiële Betrouwbaarheid (Hilversum), adviseur bij diverse familiebedrijven. 

Secretaris
Mevrouw Mr. M.E. Meijnhardt, advocaat bij Meijnhardt advocatuur/curator bij Feenstra de Putter. Vice-voorzitter, secretaris sinds 27 augustus 2014, bestuurslid sinds 16 juni 2008. 

Nevenfunctie: Lid van de Raad van Arbitrage, Raad voor Financiële Betrouwbaarheid, Hilversum

Penningmeester
De heer K.C. Jansen MSc MA, Manager Public & International affairs bij Autoriteit Financiële Markten. Penningmeester sinds 27 augustus 2014, bestuurslid sinds 21 november 2012. 

Lid
De heer M.J.J. Hoejenbos, Arts, Zelfstandig Health Consultant. Bestuurslid sinds 9 december 2014.

Nevenfuncties:
Penningmeester PHned, beroepsvereniging Master of Public Health.

Lid
Mevrouw M. Kooiker, docent bij Driestar educatief. Kandidaat-lid sinds 2 september 2015.

Nevenfuncties:
Pastorale zorg in kerkelijke gemeente.


Deel artikel