Nieuws

Nieuws

4-12-2017

Wintercampagne Geloof, Hoop en Syrië van start

De wintercampagne ‘Geloof, Hoop en Syrië’ vertelt het verhaal van geloof, hoop en beginnend herstel in Syrië. Het land ligt in puin door 6 jaar bloedige burgeroorlog. Tussen die puinhopen ontmoeten we Syriërs vluchtelingen die geloven in een nieuwe toekomst. 

Geloof Hoop en Syrie

24-11-2017

POLITIEKE SITUATIE ZIMBABWE - PROJECTEN WORLD VISION GAAN DOOR

Deze week trad Robert Mugabe af als president van Zimbabwe. De directeur van World Vision Zimbabwe, Emmanuel Isch, vertelt dat de mensen van zijn land heel blij zijn. "Ze voelen zich bevrijd, en durven zich weer uit te spreken. Het is een bijzondere dag voor Zimbabwe. We hebben nog een lange weg te gaan, veel dingen zijn nog onzeker, maar dit is absoluut een kans voor ons als land om door te ontwikkelen. En als World Vision zullen we nog beter kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen, hun families en gemeenschappen.

Zimbabwe

22-11-2017

ANGELA, BAS, NIENKE EN RUBEN SIJL, SPONSORS VAN MARIA

Familie Sijl verandert al 18 jaar de wereld van verschillende kinderen via World Vision. Vandaag vertellen zij hun sponsorverhaal. 

Angela: “Wij zijn al 18 jaar sponsors. Ons eerste sponsorkindje, Milvia, was 9 maanden toen we haar kregen en nu is haar project in Guatemala afgesloten. We hebben Milvia dus heel lang kunnen sponsoren. 

Famlie Sijl verandert de wereld van Maria

17-11-2017

SYLVIA EN HUGO VERTELLEN HUN SPONSORVERHAAL

Sylvia en Hugo veranderen de wereld van Pria via World Vision. Zij vertellen vandaag over hun verhaal. 

“Sinds een jaar of 4 sponsoren wij Pria. We realiseerden ons: wij hebben een gezin met twee kinderen die we hebben ze alles kunnen geven. We hebben het financieel best goed en laten we dan ook anderen helpen. Wat wij mooi vinden van de projecten...

Sylvia en Hugo sponsoren een kindje via World Vision

15-11-2017

VERHAAL VAN SPONSORKIND ARTI

Op de foto staat de zestienjarige Arti. Ze komt uit India en wordt gesponsord via World Vision. Intimidatie is één van de vele uitdagingen voor meisjes en jonge vrouwen in Delhi, een uitgestrekte stad van ongeveer 25 miljoen mensen. Ze kampen met problemen op het gebied van veiligheid, kwetsbaarheid voor geweld en uitbuiting, vervuiling en onhygiënische of overbevolkte leefomstandigheden.

Sponsorkind Arti vertelt haar verhaal over sponsoring via World Vision

10-11-2017

Kindsponsoring heeft directe impact op de gemeenschap van het kind

Reward woont samen met zijn broers en zussen in Zambia. Sinds een aantal jaar woont hij bij zijn grootouders, John en Belita. Sinds kort is er een sponsor gevonden voor Reward via World Vision. Dit heeft direct impact gehad op het hele gezin.

Sponsorkindje Reward uit Zambia

9-11-2017

Een verschil maken in het leven van Windi Awina

Maxim woont samen met zijn vrouw Willianne en zoontje Thobin in Amersfoort. Ze sponsoren twee kinderen via World Vision. Onder andere Windi Awina, uit Indonesië. Wij spraken Maxim over zijn sponsoring. 
 

Maxim woont in Amersfoort en sponsort via World Vision

8-11-2017

SPONSORS ESTHER EN EMIEL VERANDEREN DE WERELD VAN ARADYA

Esther en Emiel veranderen de wereld van Aradya. In november voert World Vision actie, 150 kinderen zijn op zoek naar een sponsor. Verandering staat in deze actiemaand centraal. We spraken met Emiel en Esther over hun sponsoring.

Esther en Emiel sponsoren een kind via World Vision

3-11-2017

RON VAN DER SPOEL DACHT DE BIJBEL GOED TE KENNEN

Dominee Ron van der Spoel heeft al heel wat uren in zijn Bijbel gelezen en gestudeerd, als hij erachter komt dat hij een blinde vlek heeft. “Ik dacht de Bijbel goed te kennen, maar het bleek dat er iets grondig mis was met mijn Bijbellezen,” aldus de 49-jarige predikant uit Amersfoort. Hij las het boek ‘Het gat in ons evangelie’ van Richard Stearns, directeur van World Vision Verenigde Staten. 

Ron van der Spoel

3-11-2017

"SPONSORING ALS GEZINSUITBREIDING"

Mariëlle van ’t Veld, woont in Harderwijk en verandert de wereld van Ronald. In november voeren we actie, 150 kinderen zijn op zoek naar een sponsor. Verandering staat in deze actiemaand centraal. We spraken met Mariëlle over haar sponsoring.

Sponor Mariëlle verandert de wereld van Ronald

1-11-2017

"De sponsoring van Chansa heeft zoveel verlichting gegeven in ons leven hier in Zambia"

Chansa is vijf jaar oud en een praatjesmaker. Hij heeft een energiek karakter. Vorig jaar is hij gesponsord via World Vision. De dag dat hij werd gesponsord was voor Chansa en zijn gezin een feestelijk moment. Het voelde alsof twee families, ondanks een grote afstand, één werden.

Chansa gesponsorde jongen via World Vision, november actiemaand

28-9-2017

Joint Response in Zimbabwe

Zimbabwe is één van de Afrikaanse landen waar het afgelopen jaar een hongersnood heeft gedreigd door het weerfenomeen "El Niño". Door de extreme droogte mislukten oogsten en nam de toegang tot voedsel en schoon drinkwater drastisch af.

Zimbabwe

22-9-2017

Noodhulp Mexico-Stad

Mexico is voor de tweede keer in nog geen twee weken tijd getroffen door een verwoestende aardbeving. Onder meer de hoofdstad Mexico-Stad is zwaar getroffen. In dit nieuwsbericht leest u de reactie van World Vision Internationaal.

Mexico aardbevingen

19-9-2017

"Beter onderwijs heeft een directe impact!"

Sinds 2007 is World Vision gestart met het sponsorprogramma in Dembia, Ethiopië. In dit projectgebied wonen veel kwetsbare kinderen zoals wezen en kinderen met een handicap. Nel bezocht ons sponsorproject in Dembia.

Onderwijs

7-9-2017

Reactie World Vision orkaan Irma

Orkaan Irma dreigt grote schade aan te richten in de Dominicaanse Republiek en het Noordelijke deel van Haïti.  World Vision werkt in de Dominicaanse Republiek en in Haiti. World Vision heeft noodhulpgoederen klaarstaan om direct noodhulp te kunnen verlenen.

Noodhulp

6-9-2017

Sponsorprojecten Dharavi en Miraj niet getroffen

Meer dan 16 miljoen kinderen zijn het slachtoffer van de recente overstromingen in Zuidoost-Azië. In totaal zijn meer dan 40 miljoen mensen getroffen. Onvoorstelbare aantallen.

Miraj