Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

World Vision-medewerker Gaza bepleit zijn onschuld in rechtszaak

2-2-2017

Vandaag heeft World Vision-medewerker Mohammad El Halabi in de rechtbank gezegd dat hij onschuldig is. El Halabi wordt beschuldigd van steun aan terreurorganisatie Hamas. Een verschrikkelijke aanklacht, want we veroordelen iedere vorm van steun aan terrorisme of aan terroristische activiteiten. Tot op de dag van vandaag hebben we geen inhoudelijk bewijs voor de aanklacht gezien en we geloven dan ook in de onschuld van Mohammad.

Na de arrestatie van Mohammad, manager van het programmateam van World Vision in Gaza, hebben we ons humanitaire werk in Gaza stopgezet. We hebben onze activiteiten grondig onder de loep genomen en een wereldwijd toonaangevend accountantsbureau is bezig met onderzoek. Daar is tot nu toe niets uitgekomen. Ook hebben we geen inhoudelijk bewijs voor de aanklacht gezien.

We willen transparant en open zijn en onderzoeken dan ook op allerlei manieren of de beschuldigingen waar kunnen zijn. Maar omdat zowel interne als externe onderzoeken daar niet op wijzen, en we geen bewijs te zien krijgen, vermoeden we nog steeds dat El Halabi onschuldig is.

Gevolgen voor kinderen in Gaza

We maken ons grote zorgen om deze situatie en zijn ontzettend bedroefd om de impact die deze rechtszaak heeft op de kinderen in Gaza. Want zij leven onder erbarmelijke omstandigheden en krijgen al maanden niet de hulp die zij nodig hebben. 1,1 miljoen mensen in Gaza zijn afhankelijk van steun en een op de vier kinderen heeft behoefte aan psychosociale ondersteuning.

World Vision wil de meest kwetsbare kinderen ter wereld helpen en dat betekent dat we soms ook in de meest complexe gebieden werken. Dat is niet zonder risico. Deze rechtszaak haalt de aandacht bij onze belangrijkste taak weg; namelijk het helpen van kinderen in nood. Daarbij staat transparantie hoog in het vaandel en hebben we ook respect voor de lopende juridische procedures.

Over World Vision

World Vision is een christelijke ontwikkelingsorganisatie. Ons geloof en onze waarden motiveren ons om positieve en structurele verandering te brengen in de gebieden waarin we werken en ervoor te zorgen dat levens van kinderen tot bloei komen. Daarbij maken we geen onderscheid naar religie, ras, etniciteit en geslacht. World Vision werkt in Jeruzalem-West Bank- Gaza sinds 1975.


Deel artikel