Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Uw bijdrage heeft levens gered in Angola

9-2-2017

“We kunnen niet alle problemen oplossen, maar we gaan hier heel wat levens van kinderen redden!” Afgelopen maanden voerden we actie tegen honger. Collega Brenda bezocht een ondervoedingsproject in Angola en zag met eigen ogen hoe uw bijdrage levens redt! Ze deelt haar ervaringen in een indrukwekkende blog…

"We komen aan in Matala in Angola en bezoeken daar een centrum waar zwaar ondervoede kinderen worden opgenomen. Op dit moment verblijven er 23 kinderen met hun moeders. Sommige kinderen hebben zwellingen als gevolg van zware ondervoeding. Dat zie je terug aan hun te dikke buiken."

Een oude bekende

"We komen een meisje met haar moeder tegen die we eerder deze dag hebben gezien. Namelijk bij een controle in een centrum waar de eerste check gedaan wordt. Hier worden kinderen gewogen en gemeten en als het nodig is doorverwezen. Dit meisje, van nog geen twee jaar, is zwaar ondervoed en heeft ook nog een zwelling bij haar oor. Daarom is er besloten om haar door te sturen naar dit centrum."

"We gaan hier heel wat levens redden"

Plumpy 'nut World Vision"We hebben met eigen ogen gezien dat hulp hier ontzettend hard nodig is. Want doordat er weinig voedsel is en mensen niet weten hoe ze goed voedsel kunnen bereiden, zijn veel kinderen ondervoed. 

Gelukkig konden we in december actie voeren tegen honger en zijn we volop bezig om met uw giften deze kinderen te helpen. Door zusters, vrijwilligers en overheidspersoneel te trainen in het behandelen en opsporen van ondervoeding, kinderen Plumpy'Nut te geven en door te zorgen dat alle centra voldoende juiste medicijnen hebben, gaan we hier heel wat levens van kinderen redden!"

Deze projecten worden ook ondersteund door ECHO. Kijk voor meer informatie over ECHO op http://ec.europa.eu/echo/.

Logo ECHO


Deel artikel