Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Seif, de dokter én burgemeester in Isanga, Tanzania

19-7-2017

Aan het begin van ons bezoek aan Isanga ADP ontmoetten we de dokter én burgemeester van Maswa district, waaronder Isanga valt. Hij begroet ons hartelijk met een Nederlandse ‘goedendag’.

Seif heeft in Nederland gestudeerd en herinnert zich nog het sinterklaasfeest en Koninginnedag. Dit vertelt hij met een enorme lach op zijn gezicht! Dokter Seif heeft een bijzondere achtergrond. Als afgestudeerd arts is hij sinds een jaar de burgemeester van Maswa. Op de vraag waarom hij nu burgemeester is geworden, vertelt hij dat hij hiervoor gevraagd is door de president. "Ook als burgemeester kan ik mijn droom verwezenlijken, om mensen en vooral kinderen te helpen."

Partners
Burgemeester Seif vertelt: "We werken intensief samen met World Vision. Samen met Amina, coördinator van World Vision in het Maswa district, heb ik het Isanga programma van World Vision bezocht. We hebben dezelfde visie, bijvoorbeeld op het gebied van moeder- en kindzorg."

Uitdagingen
"Een van de uitdagingen in mijn district is om mijn mensen zelf verantwoordelijkheid te laten nemen voor het terugdringen van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken. In onze cultuur is dit een echte traditie. Een huwelijk brengt inkomsten door de bruidsschat, maar de bevolking realiseert zich niet wat de negatieve gevolgen hiervan zijn voor de toekomst van de meisjes."

Samenwerken
"Ik wil hier graag verandering in brengen, want dat is ook het beleid van de overheid. Dit sluit naadloos aan bij de missie van World Vision, om deze misbruik terug te dringen.

Samen met World Vision kunnen we onze missie realiseren. We hebben elkaar als partners nodig. Daarom ben ik ook blij met jullie bezoek uit Nederland. Ik zet me hiervoor in en ik wil hierbij de sponsors en donateurs hartelijk bedanken."

We sluiten ons bezoek af zoals dat hoort in Tanzania: een groepsfoto met de nationale vlag! Toen we de kamer uitliepen, maakten we een afspraak om elkaar de volgende dag weer te zien bij de maaltijd om onze ervaringen te delen.

Verantwoordelijkheid doorgeven
Deze burgemeester is één van de bewijzen dat het werk hier goed op weg is. World Vision wil over 4 jaar het programma In Isanga, Tanzania afsluiten. Dan kan de overheid zelf samen met de lokale bevolking de verantwoordelijkheid dragen. World Vision werkt met de lokale overheid en de bevolking samen in Isanga om de toekomst van kinderen tot volle bloei te laten komen.


Deel artikel