Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Kind op de vlucht: een verhaal aan de hand van 16 foto's

20-6-2017

Wereldvluchtelingendag- Hoe zou je leven eruit zien, als je door de ogen van een kind op de vlucht zou kijken? In Libanon vroegen we kinderen om het ons te laten zien. En dit is wat ze met ons willen delen...

2

Het is bijna avond en het wordt koud. Deze familie verbrandt afval - het meeste is plastic - om warm te blijven.  (©2016 World Vision/ Jon Warren)

3

Veel Syrische gezinnen wonen in tentenkampen in Libanon. Het is moeilijk voor hen om warm, droog en schoon te blijven. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

4

Kinderen spelen in de modder. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

5

Rahaff (5) woont nog niet zo lang in dit kamp en ze is een beetje verlegen. Hoewel de grens al was gesloten, zijn zij, haar moeder en haar broertje een aantal maanden geleden de grens over gesmokkeld. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

6

Mohammed's vader en moeder zijn gedood in Syrië. Zijn oma, ooms en neven zorgen voor hem, maar hij is nog steeds bang. Hij wordt bijna 3 jaar en hij zegt dat hij dan graag een fiets wil. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

7

Moeders koken en wassen met het water dat op een vuurtje buiten de tent wordt verwarmd. Soms helpen de kinderen om het vuur aan te houden of spelen ze er mee. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

8

Deze broertjes spelen elke dag oorlogsspelletjes. Vier jaar geleden werd hun dorp gebombardeerd en kwamen ze in dit kamp terecht. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

9

Kinderen die naar de World Vision's Child Friendly Space gaan, leren andere kinderen ook spelletjes. De kinderen in de onderwijsprogramma's krijgen ook rugzakken met pennen en werkboeken. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

10

De kinderen vinden het fantastisch om met de bus naar de Child Friendly Space te gaan. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

11

Ze dragen kronen, hun gezichten zijn versierd, ze zingen liedjes en ze dansen. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

12

Als Thaer begint met dansen, klappen de kinderen en docenten mee. Toen hij voor het eerst in dit opvangcentrum kwam, was hij depressief. Zijn vader zit in de gevangenis in Syrië. Nu hij hier kan spelen en vrienden maakt, voelt hij zich beter. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

15

"If you're happy and you know it, clap your hands!" zingen de kinderen. Yasmin (in de rode trui) zingt uit volle borst mee. Ze wil elk woord onthouden, zodat ze de liedjes aan haar broers en neven in Syrië kan leren als ze daar terug komt. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

16

"Wat is je rechterhand?" Juffrouw Wafaa leert de kinderen op een leuke en leerzame manier nieuwe dingen. 

17

Samira (5) leert tellen in het Engels en in het Arabisch. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

18

Rahaff (in de paarse trui) kwam 6 maanden geleden in dit kamp terecht. Ze leert, speelt en maakt nieuwe vrienden in de Child Friendly Space. (©2016 World Vision/ Jon Warren) 

Onze droom voor elk kind op de vlucht is dat de oorlog stopt en ze onbezorgd mogen opgroeien in een omgeving vol liefde, mogelijkheden en hoop. De oorlog kunnen we niet stoppen. Maar hoop kunnen we hen wel brengen! Helpt u mee? 

Geef voor vluchtelingen


Deel artikel