Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Ontwikkeling door de ogen van een sponsorkind

13-4-2017

Elfi (14 jaar) heeft een goede band met haar sponsor Henny. Ze sturen regelmatig post naar elkaar en dankzij het sponsorprogramma kan ze elke dag naar school. En dat doet ze met plezier. Elfi ziet ook haar omgeving veranderen. Haar ouders hebben meer inkomen, leraren zijn getraind en kindermishandeling neemt af. Benieuwd naar haar verhaal? Collega Nel zocht haar op.

Elfi komt speciaal naar het kantoor van World Vision in Tobelo (Indonesië) toe. Dat wilde ze graag, maar ze wil wel om twee uur 's middags weer terug zijn. Ze moet namelijk nog leren voor haar schoolexamen. Bij aankomst voelt ze zich wat onwennig, want zo vaak komt ze niet in Tobelo. 

Grote veranderingen

Elfi komt uit een gezin van zes kinderen, ze heeft vier broers en één zus. Ze is enthousiast over de manier waarop World Vision het leven van haar en haar omgeving verandert. Elfi: "Mijn ouders hebben een cursus gevolgd om meer inkomsten te genereren. Ze kregen training over hoe ze de kwaliteit van de verwerking van kokosnootbomen in ons dorp kunnen verbeteren. We leven van de opbrengst van de kokosnootmelk en daarnaast kunnen mijn ouders ook een gedeelte sparen. Daardoor kunnen wij later verder studeren. Ook op school zie ik veranderingen. Onze leraren geven op een creatievere manier les. En ze letten er nu ook op dat kinderen niet meer mishandeld worden."

Leergierig

Elfi krijgt een glimlach op haar gezicht als ze over school praat. Iedere dag loopt ze samen met haar vriendinnen een kilometer naar school. Ze gaat met veel plezier naar school en is ook erg leergierig. "Engels vind ik een leuk vak, maar ik kan het nog niet zo goed spreken."

Toekomstdroom

We vragen haar naar haar dromen en wensen voor de toekomst. "Ik wil graag dominee worden. Ik wil iets betekenen voor de mensen in mijn dorp. Ik vind het heerlijk om te zingen en op zondag naar de kerk te gaan. Maar ik moet eerst mijn middelbare school afmaken."

"Doe mevrouw Henny de groeten"

Tot slot heeft Elfi ook nog een boodschap voor ons. "Dankzij de hulp van sponsors kunnen wij onze dromen waarmaken." Samen met de dorpsleider gaat Elfi weer terug naar haar dorp. Anders is ze niet op tijd voor het leren van haar schoolexamen. "Doe mevrouw Henny de groeten," zegt Elfi als ze de taxi instapt. Natuurlijk geven we die groeten met liefde door aan mevrouw Henny. 

Verander net als Henny het leven van een kind zoals Elfi en word vandaag nog sponsor! 

Sponsor een kind


Deel artikel