Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Help slachtoffers hongersnood: het gezin van Saîd

7-3-2017

Saîd: “Ik wil niet dat mijn kinderen de overleden dieren zien en dat ze zich zorgen gaan maken over de toekomst.” Duizenden gezinnen in Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen gaan elke dag met honger naar bed. In Zuid-Soedan is de hongersnood door de Verenigde Naties uitgeroepen en ook in Somalië is de situatie zeer schrijnend. Vader Saîd woont in Somalië met zijn veertien kinderen. Iedere dag is hij bang voor de toekomst van zijn kinderen.

Onzekere toekomst

Het gezin is erg afhankelijk van hun vee. Ze leven van de melk en het vlees van hun geiten. Maar omdat het land zo droog is, is het elke dag een uitdaging om een beetje gras voor de dieren te vinden. Als hun geiten zwak worden, dan heeft het gezin helemaal geen eten en drinken. Daarom trekken zij voortdurend rond, op zoek naar wat eten. Voordat de droogte alles kapot maakte, had het gezin meer dan 200 dieren. Nu is daar al meer dan de helft van overleden. Iedere ochtend staat hij vroeg op om de overleden dieren te verbranden. "Ik wil niet dat mijn kinderen de overleden dieren zien en dat ze zich zorgen gaan maken over de toekomst," zegt Saîd.

Helpende hand

Door de droogte heeft Saîd het zwaar. Hij is bezorgd over zijn familie en kinderen. Zijn kinderen helpen hem veel. Zijn dochter Rahama (17 jaar) maakt iedere ochtend ontbijt met het kleine beetje graan en water dat er is. Daarna gaat ze op zoek naar gras zodat de dieren kunnen grazen.

Saado, dochter van Saîd (9 jaar): "Ik verzamel iedere dag brandhout. Vroeger hielp ik mijn moeder met het maken van eten, maar nu hebben we weinig eten om klaar te maken. Ik ben bang. Mijn vader zegt dat de dieren dood gaan. Ik weet dat hij bezorgd is over mijn broers en zussen." 

Geef voor eten

Miljoenen gezinnen zijn door de droogte enorm in gevaar. Wij kunnen en moeten hier samen wat aan doen! Daarom is Giro555 een Nationale Actie gestart. Samen kunnen we miljoenen mensen redden van de hongerdood door NU noodhulp te bieden. Red levens. Geef voor eten.

Geef nu


Deel artikel