Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Giro555 start actie Help Slachtoffers Hongersnood

7-3-2017

De Samenwerkende Hulporganisaties kondigen een Nationale Actie af voor de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan. Maar liefst 20 miljoen mensen lijden in deze en omringende landen aan ernstige ondervoeding. Alleen al in Zuid-Soedan leven 100.000 mensen op de rand van de hongerdood.

Ruud van Eijle, directeur World Vision: "De situatie is enorm schrijnend. Miljoenen kinderen en families lijden honger en zijn in levensgevaar. We mogen hen niet vergeten en blijven toekijken, maar we moeten samen in actie komen! Geef daarom alstublieft voor eten en red levens!"

Uitgeroepen hongersnood

Een officiële hongersnood is een uitzonderlijke crisis, waarbij ernstige voedseltekorten voorkomen en sterfte door ondervoeding snel toeneemt. Voor delen van Zuid-Soedan is al officieel een hongersnood uitgeroepen, in de andere landen dreigt eenzelfde situatie te ontstaan.

De Giro555-actie richt zich voornamelijk op Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan, waar zich de ergste honger afspeelt. Waar mogelijk zal de opbrengst ook gebruikt worden voor hulp in de buurlanden, waar de hongersnood ook snel om zich heen grijpt.

Een wereld zonder honger

De hulporganisaties achter Giro555 leveren directe noodhulp, zoals voedsel, medische zorg en veilig drinkwater. Tegelijk werken we aan langere termijn oplossingen en het weerbaarder maken van de bevolking tegen weersinvloeden.

Helpt u mee?

Samen kunnen we miljoenen mensen redden van de hongerdood door NU noodhulp te bieden. Dit kan niet wachten.

Geef nu


Deel artikel