Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Een veiliger thuis voor sponsorkind Sagar

1-6-2017

Sponsorkind Sagar, 7 jaar: "Er was geen plek dichtbij huis om ons te wassen en om naar de wc te gaan. We moesten daarvoor de jungle in. Door de schorpioenen en de slangen in het gras, voelde ik me niet veilig. Ik was steeds bang dat ik gebeten zou worden."

Je kunt het je bijna niet voorstellen, dat je de jungle in moet om je te wassen en naar het toilet te gaan. Toch is dat voor veel gezinnen in India gebruikelijk. Het is niet zonder risico's, want naast de dieren die zich in de jungle schuil houden, is er ook een gebrek aan hygiëne. Kinderen worden sneller ziek. Hoog tijd om daar wat aan te doen! 

"Ik voel me weer veilig"

In samenwerking met de overheid heeft World Vision 172 families geholpen met het bouwen van een toilet bij hun huis. Ook hebben we 2505 kinderen, waaronder Sagar, hygiënepakketten en training gegeven. Zo leren kinderen bijvoorbeeld dat het belangrijk is om hun handen te wassen, tanden te poetsen en hun nagels te knippen. In de pakketten zitten o.a. zeep, een nagelschaartje, een tandenborstel en tandpasta. Sagar: "Ik ben zo blij dat we nu een toilet thuis hebben. Ik voel me weer veilig."


Deel artikel