Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Wereld Malariadag 2014

25 april 2014 Wereld Malaria Dag

25-4-2014 Op 25 april "vieren" we de Wereld Malaria dag. Maar is er wel iets te vieren? Het goede nieuws is dat sinds 2000 de start van -de Millennium doelen- het sterfte cijfer als gevolg van malaria met 54% is gedaald! Dat is zeker een feestje waard...

Lees verder
Wereld Vaccinatie Week 2014

Wereld Vaccinatie week 24-30 april

24-4-2014 Een Sterke Start voor moeder en kind begint bij een volledige vaccinatie van alle kinderen voor hun eerste verjaardag! En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan…In landen zoals Tanzania, Oeganda, Zimbabwe en Ethiopië komen niet alle moeders met hun kinderen in hun eerste levensjaar naar de gezondheidsposten. Simpelweg omdat de afstand naar de gezondheidspost vaak te ver is, moeders soms ook niet het belang van vaccinaties weten of denken dat 1 vaccinatie per kind voldoende is.

Lees verder
Kind speelt bij de resten van zijn huis

World Vision vreest voor veiligheid kinderen door nieuwe gevechten Zuid-Soedan

22-4-2014 De gevechten in Zuid-Soendan gaan door en breiden zich zelfs uit naar andere steden, waaronder de grensstad Renk. Medewerkers van World Vision moesten elders onderdak zoeken door de dreiging, terwijl zij op het punt stonden een programma te starten.

Lees verder
Deborah Dapamerang - WV Staff

Eerste prijs voor schoolproject in sponsorprogramma Sambas

17-3-2014 Uit handen van de Indonesische regering ontving World Vision-medewerker Deborah een MDG Award. De MDG Awards zijn een nationaal initiatief van de Indonesische regering en een waardering voor organisaties die zich inzetten voor de ontwikkeling van het land. Millenniumdoel 2, ‘In 2015 gaan alle jongens en meisjes naar school’, is één van de doelen waar World Vision zich voor inzet in het sponsorprogramma in Sambas en waar het nu in de vorm van een award extra waardering voor krijgt.

Lees verder
WithSyrie

Wereldwijde wake voor Syrië op 3e verjaardag crisis

11-3-2014 Aan de vooravond van de derde verjaardag van de Syrië Crisis komen duizenden mensen in meer dan 30 landen bij elkaar in solidariteit met de Syrische bevolking. In Nederland zal dat zijn op 13 maart van 19.30 - 21.00 bij het Rijksmuseum in Amsterdam.

Lees verder
Watervoorziening -World -Vision -Filipijnen

"Ons huis is gerepareerd, in het dorp is weer drinkwater"

10-3-2014 Afgelopen week was Henri van Eeghen, actievoorzitter van SHO/Giro555, op de Filipijnen en bezocht daar de 30-jarige Jennifer, haar man en twee kinderen. Jennifer nam hem onder andere mee naar de waterinstallatie in het dorp, die World Vision daar geplaatst heeft...

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...