Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Kick-off Zip your Lip

24 meisjes uit gevangenschap bevrijd tijdens kick-off Zip your Lip

25-2-2015 24 uur lang zaten 24 meisjes zonder eten en drinken vrijwillig gevangen op het CSW van de Perre in Middelburg, om aandacht te vragen voor seksueel geweld tegen meisjes in Zuid-Soedan. De scholieren werden vanmorgen spectaculair bevrijd door The Voice of Holland-ster David Dam, die met een helikopter landde op het terrein. Met de bevrijding werd het startsein gegeven voor de 24e editie van Zip your Lip, de jongerenactie van World Vision.

Lees verder
Groene vrouwen-groep Dembia

'Groene vrouwen' zorgen voor afname kindersterfte

13-2-2015 Dankzij de opleiding die 42 vrouwen in ons project in Ethiopië kregen, kunnen zij nu andere vrouwen uit hun omgeving voorlichten over het belang van goede zorg rondom de zwangerschap. Met als resultaat? 326 vrouwen zijn dit jaar onder goede begeleiding bevallen in de lokale kliniek!

Lees verder
Graanopbrengst Tanzania

Alleen door samenwerking kunnen we honger en ondervoeding bestrijden

9-2-2015 Op 12 februari komen in het Hilton Hotel te Amsterdam deskundigen van over de hele wereld bij elkaar tijdens het “Feeding the World” congres. Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Arjen Joosse van ontwikkelingsorganisatie World Vision hebben tijdens het congres zitting in een internationaal panel, waarin zij discussiëren over de vraag hoe we honger en ondervoeding effectief kunnen bestrijden.

Lees verder
Punam

Impact in Bangladesh ‘Van uitdaging tot succes’

5-2-2015 Wat heftig! Eerst gaat je huis in vlammen op, dan overlijdt je vader en vervolgens moet je stoppen met school om voor inkomen te zorgen. Het is het indrukwekkende verhaal van Punam uit Bangladesh, die haar droom om verder te leren niet opgaf…

Lees verder
De tienjarige Rania

Distributie winterpakketten in het Midden-Oosten

5-2-2015 “Als we dit pakket niet hadden gekregen, zouden we door de kou bevriezen. Ik ben dankbaar voor de mensen die me dit gegeven hebben. Ik bid dat God ze zegent."

Lees verder
World Vision strijdt tegen Ebola

Eindbedrag Giro555 actie Stop ebola-ramp 10.311.490 euro

2-2-2015 Nederland heeft 10.311.490,48 euro gegeven aan de actie “Stop de ebola-ramp”. Dankzij de giften van mensen in Nederland ontvangen mensen in Guinee, Sierra Leone en Liberia levensreddende hulp, zoals voedsel, opvang van (wees)kinderen, medische hulpgoederen en ondersteuning bij veilige begrafenissen.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...