Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Post-2015 ontwikkelingsdoelen

Aandacht voor kwetsbare kinderen in de post-2015 ontwikkelingsdoelen

26-1-2015 In 2015 lopen de Millenniumdoelen af. In de Millenniumdoelen staan internationale afspraken over wereldwijde armoedebestrijding. Deze doelen zijn vastgesteld door de lidstaten van de Verenigde Naties (VN). De Millenniumdoelen hebben er voor gezorgd dat mondiale armoedebestrijding hoger op de internationale agenda staat en dat is positief!

Lees verder
Overstromingen in Malawi

Overstromingen in Malawi en Mozambique

20-1-2015 Het regent er al dagen achter elkaar en het lijkt maar niet te stoppen. Kolkende rivieren treden buiten hun oevers en tienduizenden huizen en hutten zijn verwoest. De overstromingen in Malawi en Mozambique treffen ouderen, volwassenen en vooral ook kinderen.

Lees verder
HAÏTI_HUIS

5 jaar na de aardbeving Haïti: “Uitdagingen blijven groot”

12-1-2015 Vijf jaar na de tragische aardbeving in Haïti - 12 januari 2010 - sluiten de samenwerkende hulporganisaties, waaronder World Vision, de hulp met geld van Giro555 af. Dankzij de bijdragen uit Nederland kregen honderdduizenden mensen levensreddende hulp en kunnen zij weer werken aan een nieuwe toekomst. Maar ondanks hoopvolle ontwikkelingen, blijven de uitdagingen in het land groot.

Lees verder
Figamani is blij met haar tas!

Minder tienerzwangerschappen dankzij schooltassen

9-1-2015 In Zimbabwe was er niets geks aan als je voor je 16e zwanger raakte. Daarom zette World Vision samen met de schooldirectie van de middelbare scholen een voorlichtingscampagne op. Zo deelden we honderd schooltassen uit met de tekst: ‘Prevent before you act, prevent HIV infection, prevent unwanted pregnancy’…

Lees verder
Winter in Syrie

Syrische vluchtelingen geconfronteerd met strenge winter

9-1-2015 Miljoenen kinderen en families zijn ontheemd door de Syrische crisis en leven onder zware omstandigheden. De strenge winter verergert de omstandigheden van de toch al zo kwetsbare vluchtelingen. Zo eiste een sneeuwstorm al meerdere levens.

Lees verder
Conflict heeft grote impact op kinderen.

Voedselonzekerheid treft kinderen in Zuid-Soedan

6-1-2015 In het door conflict geteisterde Zuid-Soedan lijkt de ellende alleen maar groter te worden. Inmiddels zijn 1.9 miljoen mensen hun huis uit gevlucht en wonen zij in kampen, tenten of op andere plekken in grote angst. Ze weten niet of ze ooit nog terug kunnen keren, hoe het met hun familie gaat en wat er met het land gaat gebeuren.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...