Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Goede zorg in het ziekenhuis

Kooklessen in Zimbabwe

5-2-2016 Zimbabwe heeft het moeilijk. De aanhoudende droogte zorgt voor grote problemen, waaronder een tekort aan voedsel. En dat is een extra groot probleem als je zwanger bent. Onze Youth Ambassador Eva (17) was in Zimbabwe en ontmoette daar zwangere vrouwen en moeders met baby's. Met eigen ogen zag zij hoe World Vision hen door deze moeilijke periode heen helpt...

Lees verder
Overhandiging van de cheque

Van de grond naar de bank in Oeganda

5-2-2016 En zo zit je niet meer met je schoolboeken op de grond, maar op een echte schoolbank. Dankzij een mooie cheque van Kiwanis Club Leusden kunnen we 80 schoolbanken in Oeganda realiseren. Een feest voor de kinderen, die zich nu veel beter kunnen concentreren!

Lees verder
Made Blue

Dankzij unieke samenwerking 775 miljoen liter drinkwater in ontwikkelingslanden

3-2-2016 Mooi nieuws! Dankzij een unieke samenwerking tussen Made Blue, 27 bedrijven en ontwikkelingsorganisaties zoals World Vision, is er in het afgelopen jaar 775 miljoen liter drinkwater gerealiseerd in ontwikkelingslanden.

Lees verder
Op de school van Aziza

Joni in Zimbabwe: Levend begraven, bevallingen en dromen

23-1-2016 “We hebben vandaag Aziza ontmoet. Ze is een meisje van negen jaar en ze zit op de primary school. De Youth Ambassadors die vier jaar geleden naar Zimbabwe zijn geweest, hebben haar toen voor het eerst ontmoet. Zij vertelden het volgende verhaal…” Het was weer een bijzondere dag in Zimbabwe. Joni neemt ons mee.

Lees verder
Met Andrew (42), Fourd (14), Anton (12) en Sandra (7)

Anna in Zimbabwe: “Dat had ik niet zien aankomen”

22-1-2016 ‘’Vandaag was een super heftige dag. We bezochten als eerste een gezin, waarbij de moeder vier jaar geleden aan aids is overleden. Het gezin bestaat uit vader Andrew (42) en zijn drie kinderen Fourd (14), Anton (12) en Sandra (7). We werden warm ontvangen door het gezin, de andere inwoners en de dorpsoudste.’’ Youth Ambassador Anna doet verslag van de meest heftige dag tot nu toe…

Lees verder
Nicky tijdens het koken

Nicky in Zimbabwe: “Natuurlijk mochten we proeven”

21-1-2016 “Toen we op de school aankwamen, werden we hartelijk verwelkomd. De leerlingen begonnen te zingen en te dansen. Ze hadden dit gewoon helemaal voor ons ingestudeerd! Ze waren super blij dat wij langs kwamen en waardeerden het heel erg dat wij van zo ver weg naar ze toe kwamen om hen hulp te bieden.” Vandaag doet Nicky verslag van weer een bijzondere dag in Zimbabwe.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...