Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Mevrouw Ncube bij haar droogrek

Minder ziektes in sponsorprogramma Zimbabwe dankzij trainingen

24-10-2014 Voor velen onder ons is het normaal om dagelijks een bezoek aan het toilet af te leggen. Voor veel inwoners van Zimbabwe is dit niet gebruikelijk. Zij doen hun dagelijkse behoefte vaak gewoon op straat. Dit kan heftige gevolgen hebben voor de omwonenden. Er kunnen namelijk ernstige, zelfs dodelijke, ziektes uitbreken. Maar dankzij de gezondheids- en hygiënetrainingen van World Vision is hier verandering in gekomen.

Lees verder
Met Triska (geel shirt) en haar familie

Familie Strijker in Sambas: "Ze giechelden om ons 'rare' kleurtje"

24-10-2014 Al een aantal jaar sponsoren we een meisje in Indonesië, Triska. Regelmatig gingen er briefjes heen en weer. Soms werden pakketjes met cadeautjes gestuurd. En werden foto’s uitgewisseld om te laten zien hoe Triska of wij veranderd waren na een jaar.

Lees verder
Zip your Lip bij BEAM

Wereldvoedseldag: Zip your Lip verrast radiopresentatoren

16-10-2014 Maar liefst 1 op de 8 mensen in deze wereld gaat met een lege maag naar bed. Dat zijn 805 miljoen mensen die honger hebben. Dit vinden wij onacceptabel en daarom ging Zip your Lip vandaag het land in om aandacht te vragen voor het wereldwijde voedselprobleem! Met succes...

Lees verder
Ruud met Shamman en zijn familie

Blog vanuit Jordanië: Ruud in het vluchtelingenkamp

15-10-2014 Shamman Khaliefah is getrouwd en vader van tien kinderen. Jaren heeft hij in de Syrische stad Homs gewoond en als particulier chauffeur gewerkt. Toen in 2011 de gevechten uitbraken tussen het Syrische leger en het Vrije Syrische leger werd het steeds onveiliger in Homs.

Lees verder
World Vision zorgt voor babykits

Hulp voor 150.000 mensen in Noord-Irak

10-10-2014 Veel families in Noord-Irak zijn gevlucht voor het geweld van IS en in Irak zelf zijn er al meer dan 1.8 miljoen ontheemden. Hulp is hard nodig voor de mensen in Noord-Irak. De families hebben dringend voedsel en schoon drinkwater nodig om te overleven.

Lees verder
In Sansukwe (Zimbabwe) bevallen vrouwen nu onder geschoolde begeleiding

Kindersterfte wereldwijd met bijna 50% afgenomen

10-10-2014 Sinds 1990 is de kindersterfte wereldwijd met maar liefst 50% afgenomen! Het verbeteren van moeder- kindzorg is één van de focuspunten van World Vision en dat heeft een grote impact. Bijvoorbeeld in ons sponsorprogramma in Zimbabwe, waar zwangere vrouwen nu onder begeleiding van een verloskundige bevallen en er veel minder complicaties optreden.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10