Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Moeder Maria met haar tweeling

Het leven na de bevalling op een brommer

3-5-2016 Met Moederdag zetten we moeders in het zonnetje. Moeder Maria uit Oeganda is zo’n moeder, die dat ook zeker verdient. Wat is zij een sterke vrouw en bijzondere moeder! Ze kwam een aantal jaar geleden in ons vizier, toen zij aan het bevallen was op een brommer. Hoe gaat het nu met haar en met haar kinderen?

Lees verder
Noodhulp Nepal

1 jaar na aardbeving Nepal: 125.564 mensen bereikt door World Vision

22-4-2016 World Vision heeft tot nu toe 125.564 in Nepal geholpen na de zware aardbevingen van een jaar geleden. Het meeste geld ging naar water en sanitatie, gezondheidszorg en onderdak. Met het geld zijn bijvoorbeeld 1.204 latrines gebouwd, 3.775 hygiënepaketten uitgedeeld en twee gezondheidsklinieken herbouwd.

Lees verder
Opvang Ecuador

Eerste noodhulp na aardbeving Ecuador

18-4-2016 Ecuador is zaterdagavond getroffen door een zware aardbeving. 272 mensen overleefden de aardbeving niet en er zijn duizenden gewonden. World Vision onderzoekt welke hulp er nodig is én heeft de eerste mensen al opgevangen.

Lees verder
Foto Bas De Vries

Van stamppot tot lentefair voor de sloppenwijken in India

14-4-2016 Samen met zijn gemeente, de Gereformeerde Kerk in Herwijnen, voert Bas de Vries twee jaar lang actie voor kinderen in de sloppenwijken in India. Waarom India? Wat motiveert hen? En hoe neem je de gemeente mee in je enthousiasme?

Lees verder
Abdel

De oorlog even vergeten dankzij voetbal

8-4-2016 Het is een regenachtige avond in het vluchtelingencentrum in Presevo in het zuiden van Servië, dicht bij de Macedonische grens. Bijna 400 vluchtelingen, van baby’s tot ouderen, hebben zich verzameld in een voormalige tabaksfabriek. Tegenwoordig is dit een opvangcentrum voor vluchtelingen. Het geeft hen onderdak, er staan containers met voedsel om uit te delen en het is een veilige plek voor de kinderen.

Lees verder
Jaarverslag 2015

Nieuw jaarverslag: meer kinderen dan ooit geholpen in 2015

6-4-2016 Een aardbeving in Nepal. Kinderen op de vlucht in het Midden-Oosten. De onrust in Zuid-Soedan. Afgelopen jaar waren er veel kinderen in nood. En dat betekende dat zij hulp nodig hadden. Uit ons nieuwe jaarverslag blijkt dat we in 2015 meer kinderen dan ooit hebben geholpen.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...