Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Zorgen om getroffen kinderen

Nog meer zorgen om kinderen in Nepal na nieuwe aardbeving

12-5-2015 Nepal is opnieuw getroffen door een aardbeving. Vanmorgen trof een aardbeving met een kracht van 7.3 op de schaal van Richter een gebied in de buurt van Namche Bazar. Het epicentrum zou op zo’n 80 kilometer ten oosten van de eerder zwaar getroffen hoofdstad Kathmandu liggen.Opnieuw zijn er doden en gewonden. We weten nog niet hoeveel. World Vision maakt zich het meest zorgen om de kinderen in het gebied.

Lees verder
Nepal

Nepal: Rust in de chaos

7-5-2015 Haar omgeving is compleet verwoest en al meer dan een week is haar huis niets meer dan een dekzeil. Voor de vijftien maanden oude Palpasha uit Nepal is het een heftige tijd. Haar veilige omgeving is weg en ze weet niet waarom. Gelukkig vangen we de kleine Palpasha samen met ruim 800 andere kinderen op bij de kindvriendelijke plaatsen van World Vision. Hier worden ze beschermd, kunnen ze spelen en laten we hen weer lachen.

Lees verder
Festival316

World Vision in het land met Festival316, Israel Houghton en Opwekking

7-5-2015 Een goede sfeer, als het even kan een lekker zonnetje en goede muziek… er komen weer een aantal mooie evenementen aan en World Vision is erbij. Festival 316, Israel Houghton & New Breed, Opwekking: wij hebben er zin in! Zien we u daar?

Lees verder
Sita ontvangt een deken van World Vision

Hulpverlening World Vision in Nepal volop aan de gang

1-5-2015 Een plek waar kinderen hun trauma verwerken, een plek waar ze kunnen spelen en een plek waar ze even ontsnappen aan de ramp die zich om hen heen afspeelt. Die plek biedt World Vision kinderen in het rampgebied met de Child Friendly Spaces.

Lees verder
Sandhya met haar moeder en broertje

Sandhya uit Nepal: "Ik was aan het zingen en dansen"

30-4-2015 Hevige schokken van de aardbeving zorgden ervoor dat huizen instortten, mensen in paniek raakten en dat er doden en gewonden vielen. Mensen kwamen vast te zitten in het puin en doordat veel dorpen slecht bereikbaar zijn, is het lastig om hen te helpen. De 13-jarige Sandhya uit Nepal vertelt hoe het is om zo’n aardbeving mee te maken.

Lees verder
Kumar

“Ik voel me verantwoordelijk”

29-4-2015 De dag voor de aardbeving reisde de 37-jarige Kumar af naar de gemeente Gorkha voor een training. Niet wetende wat zijn dorp te wachten stond tijdens zijn afwezigheid.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...