Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Meer dan een half miljoen kinderen hebben hulp gehad

Twee jaar hulp aan Nepal: wat is er bereikt?

25-4-2017 Twee jaar na de aardbevingen in 2015 is door de Nepalese bevolking en hulporganisaties hard gewerkt aan herstel. Nadat direct na de ramp eerste levensreddende noodhulp is geboden, hebben we samen met de andere hulporganisaties achter Giro555 de getroffen gemeenschappen geholpen om hun leven weer op te bouwen.

Lees verder
Kinderen kunnen alles lezen bij de mobiele bibliotheek

Nel in Indonesië: “De kinderen vinden school nu veel leuker"

13-4-2017 Tien jaar geleden was onze collega Nel bij de opstart van de projecten Sambas en Noord-Halmahera in Indonesië. Afgelopen maand kwam ze terug en ontdekte ze wat er in tien jaar tijd is veranderd. We interviewden haar over de ontwikkelingen binnen het onderwijs. Eén van de belangrijkste speerpunten van deze projecten.

Lees verder
Nel met Elfi en de dorpsleider

Ontwikkeling door de ogen van een sponsorkind

13-4-2017 Elfi (14 jaar) heeft een goede band met haar sponsor Henny. Ze sturen regelmatig post naar elkaar en dankzij het sponsorprogramma kan ze elke dag naar school. En dat doet ze met plezier. Elfi ziet ook haar omgeving veranderen. Haar ouders hebben meer inkomen, leraren zijn getraind en kindermishandeling neemt af. Benieuwd naar haar verhaal? Collega Nel zocht haar op.

Lees verder
World Vision India

World Vision in India

5-4-2017 Omdat het werk van meerdere hulporganisaties in India onder druk staat, komen bij ons ook vragen binnen over onze positie in India. Gelukkig kunnen we op dit moment onze activiteiten blijven uitvoeren, zowel in Dharavi als in Miraj. En daar zijn we ontzettend dankbaar voor!

Lees verder
Eindstand Giro 555

Actiedag Giro555 afgesloten met 30.011.423 euro

30-3-2017 “Nederland laat zich vandaag weer op z’n mooist zien”

Lees verder
Samen helpen we kinderen in Irak

Nederlandse hulp voor 170.000 ontheemden in Irak

30-3-2017 Een alliantie van Nederlandse noodhulporganisaties (de Dutch Relief Alliance) is begonnen met een grootscheepse hulpactie voor 170.000 Iraakse burgers die het slachtoffer zijn van aanhoudend geweld in en rondom Mosul. Ontheemde gezinnen en mensen die terugkeren naar gebieden die op IS zijn heroverd, krijgen bescherming, medische noodhulp, toegang tot veilig water en schone toiletten.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9