Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Kinderen zijn het meest kwetsbaar

Vier jaar Syrie: "Ik begin de wanhoop van deze moeder te begrijpen"

5-3-2015 “In Homs hadden we een klein appartement, de kinderen deelden met elkaar twee slaapkamers en we hadden niet veel. Maar het was genoeg voor iedereen. Nu benijd ik zelfs de doden in Syrië," vertelt een wanhopige Syrische moeder. Het conflict in Syrië gaat z’n vijfde jaar in. Hulpverlener Conny werkt in het Midden-Oosten en wordt dagelijks geconfronteerd met de wanhoop in de ogen van de Syriërs. Ze schreef er een indrukwekkende blog over.

Lees verder
Kinderen zijn nu veel beter beschermd tegen malaria

Update uit Dembia: Aantal mensen met malaria bijna gehalveerd

4-3-2015 Prachtig nieuws uit ons project Dembia in Ethiopië. Het aantal mensen met malaria is sinds 2013 bijna gehalveerd! Voorlichtingscampagnes en muskietennetten... samen met de vrijwilligers hebben we keihard gewerkt aan het beschermen van de meest kwetsbare mensen tegen malaria.

Lees verder
Rajvind uit India

Rajvind uit India: Niet meer met honger naar bed

2-3-2015 Elke avond met honger naar bed. We kunnen het ons bijna niet voorstellen. Toch lijden 200 miljoen kinderen elke dag honger! Ouders hebben te weinig geld voor eten of ze weten niet hoe ze hun kinderen gezonde voeding kunnen geven. De maaltijden bevatten geen groenten en vitamines, terwijl jonge kinderen deze juist extra hard nodig hebben.

Lees verder
Kick-off Zip your Lip

24 meisjes uit gevangenschap bevrijd tijdens kick-off Zip your Lip

25-2-2015 24 uur lang zaten 24 meisjes zonder eten en drinken vrijwillig gevangen op het CSW van de Perre in Middelburg, om aandacht te vragen voor seksueel geweld tegen meisjes in Zuid-Soedan. De scholieren werden vanmorgen spectaculair bevrijd door The Voice of Holland-ster David Dam, die met een helikopter landde op het terrein. Met de bevrijding werd het startsein gegeven voor de 24e editie van Zip your Lip, de jongerenactie van World Vision.

Lees verder
Groene vrouwen-groep Dembia

'Groene vrouwen' zorgen voor afname kindersterfte

13-2-2015 Dankzij de opleiding die 42 vrouwen in ons project in Ethiopië kregen, kunnen zij nu andere vrouwen uit hun omgeving voorlichten over het belang van goede zorg rondom de zwangerschap. Met als resultaat? 326 vrouwen zijn dit jaar onder goede begeleiding bevallen in de lokale kliniek!

Lees verder
Graanopbrengst Tanzania

Alleen door samenwerking kunnen we honger en ondervoeding bestrijden

9-2-2015 Op 12 februari komen in het Hilton Hotel te Amsterdam deskundigen van over de hele wereld bij elkaar tijdens het “Feeding the World” congres. Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Arjen Joosse van ontwikkelingsorganisatie World Vision hebben tijdens het congres zitting in een internationaal panel, waarin zij discussiëren over de vraag hoe we honger en ondervoeding effectief kunnen bestrijden.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...