Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Midden-Oosten

Miljoenen kinderen getroffen in het Midden-Oosten

22-8-2014 Bijna 12.000 kinderen zijn gedood door het geweld in het Midden-Oosten. Het watertekort is schrijnend. De aanhoudende droogte zorgt ervoor dat kinderen weinig tot geen schoon drinkwater kunnen krijgen. En ook voedsel is lang niet altijd beschikbaar. Het Midden-Oosten ligt in puin en het breekt ons hart!

Lees verder
Meer dan 1.5 miljoen mensen zijn getroffen

Je geloof, je geld...of je leven

18-8-2014 De situatie in Noord-Irak is verslechterd. Ondertussen zijn honderdduizenden vrouwen, mannen en kinderen op de vlucht voor de IS-strijders. Ze werden gedwongen om een keus te maken. Geef je geloof op, betaal geld of…word vermoord. Het is gevaarlijk en de kinderen zijn bang. Families vluchten de bergen in, op zoek naar veiligheid.

Lees verder
School in Gaza

Sponsorkinderen omgekomen in oorlog

12-8-2014 Kinderen zijn hét slachtoffer van de oorlog in Gaza. Er zijn veel scholen en ziekenhuizen vernietigd, kinderen hebben geen huis meer en ze zijn vaak emotioneel beschadigd. Meer dan 400 kinderen zijn omgekomen door het geweld en meer dan 2500 kinderen raakten gewond. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook 5 sponsorkinderen van World Vision te betreuren.

Lees verder
Onderweg, gevlucht van huis, werd de kleine Johanes geboren

Voedseltekorten bedreigen miljoenen mensen in Zuid-Soedan

30-7-2014 Meer hulp en internationale aandacht is nodig om de humanitaire ramp in Zuid-Soedan te beperken. Deze oproep wordt gedaan door de hulporganisaties ICCO en Kerk in Actie, Save the Children, Care en World Vision. Grootschalige noodhulp moet voorkomen dat miljoenen mensen, op de vlucht voor het geweld in het land, slachtoffer worden van een hongersnood.

Lees verder
Met sponsorkinderen Mary en Grace

Op bezoek bij sponsorkinderen in Tanzania

22-7-2014 "Dit was onze eerste keer in Afrika, we kwamen onderweg ogen te kort." Familie Renkema bezocht in Isanga, Tanzania, hun twee sponsorkinderen en delen met ons hun verhalen en foto's.

Lees verder
Filipijnse kinderen

Wederopbouw in Filipijnen in volle gang

14-7-2014 Ruim acht maanden na de verwoestende tyfoon in de Filipijnen is de wederopbouw in volle gang. Huizen worden gebouwd, vissers krijgen nieuwe boten, kinderen gaan weer naar school. De noodhulpfase waarin levensreddende hulp nodig was - zoals het uitdelen van voedsel, tenten, schoon drinkwater en medische zorg - is definitief afgesloten. De focus ligt nu op het bieden van toekomstperspectief aan de meer dan 14 miljoen getroffenen.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7