Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Regatu

750.000 kinderen leren lezen en schrijven dankzij speciaal programma

5-10-2015 Het houten leesplankje met ‘Aap – Noot - Mies’, wie kent het niet? Misschien doet het u terugdenken aan de tijd dat u zelf leerde lezen. Dat zal vast een heel aantal jaar geleden zijn. Wat als u nooit had leren lezen en schrijven? Hoe had uw leven er dan uitgezien? Had u dan gedaan wat u nu doet?

Lees verder
Minister Ploumen

75+ Nederlandse organisaties committeren zich aan nieuwe Duurzaamheidsdoelen

2-10-2015 Nu de Duurzaamheidsdoelen door de VN vastgesteld zijn, committeren meer dan 75 Nederlandse organisaties zich om aan deze doelen bij te dragen. Onder hen zijn grote bedrijven als AkzoNobel, DSM en Philips en maatschappelijke organisaties als CNV Internationaal, HIVOS, ICCO en World Vision. “Uniek aan de groep organisaties is dat ze de wereldwijde uitdagingen zien als een kans om gezamenlijk oplossingen aan te bieden”, aldus Adrian de Groot Ruiz, mede oprichter van het initiatief.

Lees verder
Youth Ambassador Angela in Tanzania

The Voice of Africa: Ga jij met Zip your Lip mee naar Afrika?

24-9-2015 Kent u jongeren die het verschil willen maken? Jongeren die het verhaal van jongeren in Afrika met Nederlandse jongeren willen delen? Of ben je zelf een enthousiaste jongere, die passie heeft voor mensen in nood? Wij zoeken jongeren die met ons mee willen naar Afrika. Eén ding is zeker: het wordt een life changing experience!

Lees verder
Noodhulp World Vision in Nepal

Meer dan 200.000 Nepalezen kregen hulp met geld Giro555

17-9-2015 Tot nu toe kregen meer dan 200.000 mensen in Nepal hulp dankzij de giften aan Giro555 voor de Nationale Actie “Nederland helpt Nepal”. Het meeste geld ging naar onderdak, de aanleg van drinkwatervoorzieningen en de bouw van toiletten. In totaal is ruim 25 miljoen euro gedoneerd, waarmee hulporganisaties zoals World Vision noodhulp hebben verleend en 2 jaar hulpverlening kunnen garanderen.

Lees verder
Ahmed en zijn familie

Vluchtelingen in Servië: In het park onder een dekentje

11-9-2015 Grijze wolken bedekken de lucht. Het lijkt erop dat het gaat regenen. In een parkje in de Servische hoofdstad Belgrado, kruipen Fadi en zijn familie dicht tegen elkaar aan onder het enige wat zij nog bezitten: één dun dekentje.

Lees verder
Distributie

World Vision deelt babykits en dekens uit in Servië

10-9-2015 Met man en macht zet World Vision zich in voor de vluchtelingen in het Midden-Oosten. Maar ook in de Balkanlanden is onze hulp hard nodig. Bijvoorbeeld in Servië, een populair doorreisland onder de vluchtelingen. Woensdag deelden we daar babypakketten uit...

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...