Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Water voor Syrische vluchtelingen

Nieuwe projecten voor vluchtelingen in Syrië en Turkije

27-7-2016 Nog steeds slaan er mensen op de vlucht. En nog steeds zitten er miljoenen mensen in onzekerheid over wat de toekomst hen brengt. Ondertussen missen zij ook nog eens de meest essentiële basisvoorzieningen. En dus zijn we weer nieuwe projecten gestart om de meest kwetsbare vluchtelingen te helpen.

Lees verder
Noodhulp DRA

Gezamenlijke noodhulp aan slachtoffers El Niño

22-7-2016 Verschillende Nederlandse hulporganisaties bieden gezamenlijke hulp aan de slachtoffers van de droogte in Somalië, Zimbabwe en Ethiopië. In deze Afrikaanse landen zijn miljoenen mensen in acute nood. De organisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance (DRA), bieden naast noodhulp ook structurele hulp waarmee de getroffen bevolking zich kan richten op de toekomst.

Lees verder
Op bezoek bij vluchtelingen

Ruud en Joël in het land met de meeste vluchtelingen

13-7-2016 Geen land in de wereld herbergt meer vluchtelingen dan Turkije. Directeur Ruud van Eijle was samen met politicus Joël Voordewind in Turkije om de vluchtelingen een hart onder de riem te steken en te zien hoe de mensen door World Vision worden geholpen.

Lees verder
Tshatiwa

Voldoende eten voor Tshatiwa ondanks droogte

8-7-2016 Waar wij hopen op een zonnige en droge zomer, hopen Tshatiwa en de andere kinderen uit Zimbabwe vooral op regen. En dat is niet zo gek, want door de aanhoudende droogte zijn veel oogsten mislukt en is eten schaars geworden.

Lees verder
Bij de waterput

Nederlandse organisaties: laat Zuid-Soedan niet in de steek

23-6-2016 Nederlandse hulporganisaties doen een dringend beroep op de Nederlandse overheid en internationale donoren om Zuid-Soedan niet in de steek te laten en de steun aan het land voort te zetten. In het land, dat op 9 juli vijf jaar bestaat, hebben 5,3 miljoen mensen onvoldoende te eten en zijn ongeveer 2,3 miljoen mensen op de vlucht. Bijna 700.000 kinderen zijn ondervoed, net als een op de drie zwangere vrouwen of jonge moeders. Nergens is de moedersterfte zo hoog: per 100.000 geboorten overlijden 730 vrouwen.

Lees verder
Diner

Het leven van moeders op de vlucht

21-6-2016 De kinderen naar school brengen, aan het werk, nog wat opruimen, koken, helpen met huiswerk... Het takenlijstje van een moeder is vaak overvol. Voor de Syrische moeders is dat niet anders. Maar nu zij op de vlucht zijn, ziet hun leven er wel heel anders uit. Een aantal moeders geven ons een inkijkje in hun dagelijks leven.

Lees verder
 1 2