Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Sita ontvangt een deken van World Vision

Hulpverlening World Vision in Nepal volop aan de gang

1-5-2015 Een plek waar kinderen hun trauma verwerken, een plek waar ze kunnen spelen en een plek waar ze even ontsnappen aan de ramp die zich om hen heen afspeelt. Die plek biedt World Vision kinderen in het rampgebied met de Child Friendly Spaces.

Lees verder
Sandhya met haar moeder en broertje

Sandhya uit Nepal: "Ik was aan het zingen en dansen"

30-4-2015 Hevige schokken van de aardbeving zorgden ervoor dat huizen instortten, mensen in paniek raakten en dat er doden en gewonden vielen. Mensen kwamen vast te zitten in het puin en doordat veel dorpen slecht bereikbaar zijn, is het lastig om hen te helpen. De 13-jarige Sandhya uit Nepal vertelt hoe het is om zo’n aardbeving mee te maken.

Lees verder
Kumar

“Ik voel me verantwoordelijk”

29-4-2015 De dag voor de aardbeving reisde de 37-jarige Kumar af naar de gemeente Gorkha voor een training. Niet wetende wat zijn dorp te wachten stond tijdens zijn afwezigheid.

Lees verder
Logo Giro 555

Giro 555 geopend voor slachtoffers aardbeving

28-4-2015 De mensen die getroffen zijn door de verwoestende aardbeving in Nepal hebben onze hulp dringend nodig. Daarom zijn de 11 samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 een nationale actie gestart: Nederland helpt Nepal. World Vision is één van deze 11 hulporganisaties.

Lees verder
Reena en haar moeder

De verhalen van de slachtoffers

27-4-2015 Duizenden doden. Duizenden gewonden. De cijfers vliegen je om de oren, maar wie zijn de mensen achter de aantallen? Wat ervaren zij? Waar waren de kinderen toen de aardbeving plaatsvond? Mensen uit Nepal vertellen ons hun verhaal.

Lees verder
Nepal2

Hulpverlening in Nepal komt op gang

26-4-2015 Hulpverleners van World Vision zijn vandaag naar de moeilijk toegankelijke gebieden in Nepal gegaan om de schade op te nemen. Ondanks het feit dat bekend is dat Nepal een zeer aardbeving gevoelig gebied is, zijn veel dorpen en steden gewoon niet voorbereid op aardbevingen van deze omvang.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...