Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Na negen maanden weer terug naar school

Eerste schooldag in Sierra Leone na negen maanden onderbreking door ebola-ramp

14-4-2015 Twee weken meivakantie, zes weken zomervakantie… een paar weken onderbreking van school is voor de meeste kinderen in Nederland een feestje. Maar wat als je maar liefst negen maanden niet naar school kan? Daar moeten we toch niet aan denken?

Lees verder
Koningin Maxima bezoekt microfinancieringsprogramma World Vision

Koningin Maxima op bezoek bij World Vision

2-4-2015 Bijzonder bezoek bij ons microfinancierings- programma in Myanmar! Onze eigen koningin Máxima is als vertegenwoordiger van de VN op bezoek in dit Aziatische land. Ze bezoekt onder andere lokale ondernemers die profiteren van het microkredieten van World Vision. Eén van deze ondernemers is TinTin, die trots haar winkel liet zien aan de Koningin.

Lees verder
Kasanesh in haar winkel

Kasanesh: Van kwetsbare wees naar hoopvolle ondernemer

2-4-2015 Vier jaar geleden ontmoetten we de dertienjarige Kasanesh uit Ethiopië. Ze had geen ouders meer en droeg de verantwoording over haar jongere broertje en het huishouden. Ze ging niet meer naar school en was kwetsbaar.

Lees verder
Yes, vrij van ebola!

De ebola-ramp: wat hebben we met het geld van Giro555 bereikt?

26-3-2015 Het was november 2014 toen Nederland massaal in actie kwam tegen de ebola-ramp. De beelden van de hulpverleners in witte pakken, de massale begrafenissen en de wanhoop gingen de wereld over. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Maar wat heeft World Vision in de tussentijd gedaan en hoe hebben we de kinderen daar geholpen?

Lees verder
Nederland bedankt 1

Ebola-ramp blijft uitputtingsslag

24-3-2015 Hulp aan slachtoffers van de ebola-ramp in West-Afrika is in volle gang, mede dankzij de giften aan Giro555. Maar er moet nog veel meer worden gedaan om de ebola-ramp te boven te komen. Ruim 30% van het bedrag van de Nationale Actie is de afgelopen maanden besteed aan hulp. Daarmee zijn tot nu toe ruim 200.000 mensen bereikt. Eind 2015 is al het geld besteed. “De ebola-ramp is een uitputtingsslag” zegt actievoorzitter Henri van Eeghen, die zelf net terug is uit het rampgebied.

Lees verder
Samenwerking Vreugdenhil, Made Blue en World Vision

175 miljoen liter schoon drinkwater voor Hoorn van Afrika dankzij samenwerking

23-3-2015 Zondag was het Wereldwaterdag! Een dag waarop we aandacht vragen voor de wereldwijde waterproblematiek. Wist je dat wereldwijd 780 miljoen mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater? Schoon drinkwater is dus een belangrijk aandachtspunt in veel van onze projecten. En hoe mooi is het dan als je kunt samenwerken met twee goede partners om het drinkwater te verbeteren? Dát is precies wat World Vision vanaf nu gaat doen met Vreugdenhil en Made Blue.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...