Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Na negen maanden weer terug naar school

Opbrengst nationale ebola-actie Giro555 geheel besteed

27-11-2015 De wijze waarop West-Afrika de ebola-epidemie onder controle houdt, is bemoedigend. Maar de ramp is nog niet voorbij. Hulporganisaties blijven steunen om nieuwe uitbraken te beteugelen, overlevenden te reïntegreren en medische zorg structureel te verbeteren. Dat zeggen de samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 een jaar na de start van de Nationale Actie “Stop ebola”. Daarbij werd 10,5 miljoen euro ingezameld. Dat geld is nu geheel besteed.

Lees verder
In actie tegen droogte Ethiopië

Hulp voor slachtoffers droogte Ethiopië

17-11-2015 Elf Nederlandse hulporganisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance (DRA), komen direct in actie voor de slachtoffers van de droogte in Ethiopië. De extreme droogte, veroorzaakt door El Niño, treft nu al 8.2 miljoen Ethiopiërs. De verwachting is dat dit aantal stijgt. Daarom zijn de hulporganisaties deze week de Ethiopië Joint Response gestart. Daarmee willen zij in zes maanden tijd 392.000 mensen helpen op het gebied van voedselzekerheid, ondervoeding en watervoorziening.

Lees verder
Aminata

Sierra Leone ebola-vrij verklaard

12-11-2015 Fantastisch nieuws uit Sierra Leone: het land is officieel ebola-vrij verklaard door de World Health Organization (WHO). Sinds 27 september zijn er geen nieuwe gevallen meer ontdekt!

Lees verder
Omar

Omar en andere kinderen uit Bangladesh gered van kinderarbeid‏

6-11-2015 Hij werkte 12 uur per dag in de scheepssloperij. Dag in, dag uit. Met gevaar voor eigen leven. “Ik vond het werk in de haven verschrikkelijk. Het is gevaarlijk en zwaar werk. Maar ik moest het doen om mijn familie financieel te ondersteunen.” De 15-jarige Omar uit Bangladesh was het slachtoffer van kinderarbeid, maar dankzij World Vision is hij daar nu mee gestopt.

Lees verder
Distributie voedsel- en hygiëne kits

Twee jaar na supertyfoon: Filipino’s beter voorbereid op rampen

3-11-2015 Twee jaar na de verwoestende tyfoon Haiyan zijn Filipino’s beter voorbereid op rampen. Hulp met geld van Giro555 heeft honderdduizenden mensen bereikt. Het meeste geld ging naar onderdak, water en sanitaire voorzieningen en creëren van bronnen van inkomsten. Bijna 90% van het geld dat mensen in Nederland stortten voor hulp - 36 miljoen - is tot nu toe gebruikt. Hulporganisaties, waaronder World Vision, ronden de hulp met geld van Giro555 eind 2015 af.

Lees verder
distributie voedselvouchers

Einde aan voedselhulp voor vluchtelingen in Noord Irak

29-10-2015 Over twee maanden geen voedselhulp meer mogelijk door geldgebrek

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...