Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Rehena moest vluchten voor haar man

Bescherm vrouwen en doorbreek armoede

24-5-2016 “Mijn man mishandelde me regelmatig. Op een dag ging hij zo tekeer dat hij onze dochter Fati wilde vermoorden. Ik ben toen samen met haar gevlucht. Ik wilde gaan schoonmaken, maar kwam in het bordeel terecht. Fati woonde jaren bij mij in het bordeel en samen sliepen we in mijn veel te kleine bed.” – Rehena

Lees verder
De Ethiopiers zijn dankbaar voor de Nederlandse hulp

Eerste hulpactie voor slachtoffers droogte Ethiopie afgerond

14-5-2016 Volgende week ronden elf Nederlandse hulporganisaties hun eerste gezamenlijke hulpactie af voor de slachtoffers van de droogte in Ethiopië. De organisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance (DRA), hebben in het afgelopen half jaar zo’n 400.000 kwetsbare mensen geholpen. “Doordat de Nederlandse overheid snel geld beschikbaar stelde, konden we als Nederlandse organisaties snel noodhulp bieden”, aldus Jacoline Kool, die de actie namens World Vision coördineert.

Lees verder
Ola met de kleine Omar

Hulp voor zwangere vluchteling: “Toen verdween mijn angst”

13-5-2016 Ola was acht maanden zwanger, toen ze echt niet meer in haar eigen huis in Syrië kon blijven. Het huis was al verschilllende keren beschadigd door de bommen, maar na de zoveelste keer werd haar huis onbewoonbaar. Samen met haar man en zijn twee kinderen sloeg ze op de vlucht.

Lees verder
Distributie voedsel- en hygiëne kits

De Filipijnen na Haiyan: beter voorbereid op toekomstige rampen

11-5-2016 Ruim twee jaar geleden richtte supertyfoon Haiyan een enorme chaos aan in de Filipijnen. Nederland toonde op een hartverwarmende manier medeleven met de slachtoffers en bracht met een Nationale Actie ruim 36 miljoen euro bij elkaar om hen te helpen. Vandaag verscheen het eindrapport over de hulp, verleend met deze opbrengst. Alle binnengekomen giften zijn inmiddels volledig gebruikt voor directe noodhulp aan getroffenen én voor herstelwerkzaamheden in de Filipijnen.

Lees verder
Moeder Maria met haar tweeling

Het leven na de bevalling op een brommer

3-5-2016 Met Moederdag zetten we moeders in het zonnetje. Moeder Maria uit Oeganda is zo’n moeder, die dat ook zeker verdient. Wat is zij een sterke vrouw en bijzondere moeder! Ze kwam een aantal jaar geleden in ons vizier, toen zij aan het bevallen was op een brommer. Hoe gaat het nu met haar en met haar kinderen?

Lees verder
Noodhulp Nepal

1 jaar na aardbeving Nepal: 125.564 mensen bereikt door World Vision

22-4-2016 World Vision heeft tot nu toe 125.564 in Nepal geholpen na de zware aardbevingen van een jaar geleden. Het meeste geld ging naar water en sanitatie, gezondheidszorg en onderdak. Met het geld zijn bijvoorbeeld 1.204 latrines gebouwd, 3.775 hygiënepaketten uitgedeeld en twee gezondheidsklinieken herbouwd.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...