Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Reena en haar moeder

De verhalen van de slachtoffers

27-4-2015 Duizenden doden. Duizenden gewonden. De cijfers vliegen je om de oren, maar wie zijn de mensen achter de aantallen? Wat ervaren zij? Waar waren de kinderen toen de aardbeving plaatsvond? Mensen uit Nepal vertellen ons hun verhaal.

Lees verder
Nepal2

Hulpverlening in Nepal komt op gang

26-4-2015 Hulpverleners van World Vision zijn vandaag naar de moeilijk toegankelijke gebieden in Nepal gegaan om de schade op te nemen. Ondanks het feit dat bekend is dat Nepal een zeer aardbeving gevoelig gebied is, zijn veel dorpen en steden gewoon niet voorbereid op aardbevingen van deze omvang.

Lees verder
Nepal

Zware aardbeving in Nepal

25-4-2015 Gebouwen en muren in heel Kathmandu zijn ingestort maar het is moeilijk te zeggen hoe ernstig en omvangrijk de schade is. We weten dat honderden, misschien wel duizenden, mensen zijn gedood en gewond. Veel mensen zijn bang dat gebouwen als gevolg van naschokken alsnog zullen instorten.

Lees verder
2015-04-24 20.05.30

Nieuwe Samenwerking Noodhulporganisaties en Ministerie

24-4-2015 Op vrijdag 24 april tekenen twaalf Nederlandse noodhulporganisaties , waaronder World Vision, een samenwerkingsovereenkomst in het bijzijn van minister Ploumen. De hulporganisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance, krijgen over een periode van drie jaar (2015-2017) € 120 miljoen uit het Relief Fund van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor noodhulp aan slachtoffers van geweld en natuurrampen.

Lees verder
Sobera

Van de stenen naar de schoolboeken

23-4-2015 Niet spelen, maar werken. Geen schoolboeken, maar stenen breken. Dag in, dag uit. Dat was het leven van Subera uit Nepal. Kinderarbeid. We weten allemaal dat het gebeurt. Maar dat betekent nog niet dat het normaal is. En daarom haalt World Vision kinderen uit deze gevaarlijke situaties. Zo bieden we kinderen onderwijs en stimuleren wij ouders om hun kinderen naar school te laten gaan, zodat ze niet meer hoeven te werken.

Lees verder
Na negen maanden weer terug naar school

Eerste schooldag in Sierra Leone na negen maanden onderbreking door ebola-ramp

14-4-2015 Twee weken meivakantie, zes weken zomervakantie… een paar weken onderbreking van school is voor de meeste kinderen in Nederland een feestje. Maar wat als je maar liefst negen maanden niet naar school kan? Daar moeten we toch niet aan denken?

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...