Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


In ons projectgebied Dembia

Kantoor in projectgebied Dembia afgebrand

12-8-2016 Afgelopen week kregen we het verdrietige bericht van onze collega's in Ethiopië dat ons kantoor in het projectgebied Dembia is afgebrand. De politieke onrust in Ethiopië heeft nu ook ons gebied bereikt en we zijn het slachtoffer geworden van deze rellen. De rellen waren niet gericht tegen World Vision.

Lees verder
LogoWVI

World Vision medewerker gearresteerd

9-8-2016 Op 15 juni 2016 werd dhr. Mohammad El Halabi, manager van het programmateam in Gaza, gearresteerd door de Israëlische staat. Op 4 augustus, na 50 dagen gevangenschap, is hij beschuldigd van steun aan Hamas. World Vision is erg geschrokken van deze aanklacht.

Lees verder
Water voor Syrische vluchtelingen

Nieuwe projecten voor vluchtelingen in Syrië en Turkije

27-7-2016 Nog steeds slaan er mensen op de vlucht. En nog steeds zitten er miljoenen mensen in onzekerheid over wat de toekomst hen brengt. Ondertussen missen zij ook nog eens de meest essentiële basisvoorzieningen. En dus zijn we weer nieuwe projecten gestart om de meest kwetsbare vluchtelingen te helpen.

Lees verder
Noodhulp DRA

Gezamenlijke noodhulp aan slachtoffers El Niño

22-7-2016 Verschillende Nederlandse hulporganisaties bieden gezamenlijke hulp aan de slachtoffers van de droogte in Somalië, Zimbabwe en Ethiopië. In deze Afrikaanse landen zijn miljoenen mensen in acute nood. De organisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance (DRA), bieden naast noodhulp ook structurele hulp waarmee de getroffen bevolking zich kan richten op de toekomst.

Lees verder
Op bezoek bij vluchtelingen

Ruud en Joël in het land met de meeste vluchtelingen

13-7-2016 Geen land in de wereld herbergt meer vluchtelingen dan Turkije. Directeur Ruud van Eijle was samen met politicus Joël Voordewind in Turkije om de vluchtelingen een hart onder de riem te steken en te zien hoe de mensen door World Vision worden geholpen.

Lees verder
Tshatiwa

Voldoende eten voor Tshatiwa ondanks droogte

8-7-2016 Waar wij hopen op een zonnige en droge zomer, hopen Tshatiwa en de andere kinderen uit Zimbabwe vooral op regen. En dat is niet zo gek, want door de aanhoudende droogte zijn veel oogsten mislukt en is eten schaars geworden.

Lees verder
 1 2 3