Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Zip your Lip bij BEAM

Wereldvoedseldag: Zip your Lip verrast radiopresentatoren

16-10-2014 Maar liefst 1 op de 8 mensen in deze wereld gaat met een lege maag naar bed. Dat zijn 805 miljoen mensen die honger hebben. Dit vinden wij onacceptabel en daarom ging Zip your Lip vandaag het land in om aandacht te vragen voor het wereldwijde voedselprobleem! Met succes...

Lees verder
Ruud met Shamman en zijn familie

Blog vanuit Jordanië: Ruud in het vluchtelingenkamp

15-10-2014 Shamman Khaliefah is getrouwd en vader van tien kinderen. Jaren heeft hij in de Syrische stad Homs gewoond en als particulier chauffeur gewerkt. Toen in 2011 de gevechten uitbraken tussen het Syrische leger en het Vrije Syrische leger werd het steeds onveiliger in Homs.

Lees verder
World Vision zorgt voor babykits

Hulp voor 150.000 mensen in Noord-Irak

10-10-2014 Veel families in Noord-Irak zijn gevlucht voor het geweld van IS en in Irak zelf zijn er al meer dan 1.8 miljoen ontheemden. Hulp is hard nodig voor de mensen in Noord-Irak. De families hebben dringend voedsel en schoon drinkwater nodig om te overleven.

Lees verder
In Sansukwe (Zimbabwe) bevallen vrouwen nu onder geschoolde begeleiding

Kindersterfte wereldwijd met bijna 50% afgenomen

10-10-2014 Sinds 1990 is de kindersterfte wereldwijd met maar liefst 50% afgenomen! Het verbeteren van moeder- kindzorg is één van de focuspunten van World Vision en dat heeft een grote impact. Bijvoorbeeld in ons sponsorprogramma in Zimbabwe, waar zwangere vrouwen nu onder begeleiding van een verloskundige bevallen en er veel minder complicaties optreden.

Lees verder
La Vita Vaassen

Verloskundigen La Vita Vaassen nieuwe ambassadeur Sterke Start

8-10-2014 De verloskundigen van verloskundigenpraktijk La Vita Vaassen zijn nu officieel ambassadeur van de Sterke Start Campagne van World Vision en gaan zich inzetten tegen onnodige moeder- en kindersterfte. ‘’Wij willen op deze manier een positieve bijdrage leveren aan een doelgroep die nauw met ons verbonden is”, aldus de verloskundigen.

Lees verder
Ruud van Eijle ondertekent charter ontwikkelingssamenwerking

World Vision tekent verklaring gericht op nieuwe ontwikkelingssamenwerking

29-9-2014 Bijna 60 Nederlandse bedrijven en maatschappelijke organisaties - waaronder DSM, Philips, Unilever, AkzoNobel, ABN AMRO en World Vision- kwamen 29 september in Den Haag bijeen om te praten over een gezamenlijke bijdrage aan de Post-2015 ontwikkelingsagenda.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9