Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Waterpomp World Vision

World Vision’s waterputten na twintig jaar nog steeds in gebruik

2-9-2014 80% van de waterpompen van World Vision is na meer dan twintig jaar nog steeds in gebruik. Dat bewijst een onderzoek van de UNC (universiteit van North Carolina), dat tijdens de huidige Wereld Water Week in Stockholm is gepresenteerd.

Lees verder
Voedseldistributie

World Vision helpt bijna 370.000 Zuid-Soedanezen

1-9-2014 Waar met name het Midden-Oosten dagelijks in het nieuws is, is de nood in Zuid-Soedan nog steeds hoog. World Vision bereikte tot nu toe bijna 370.000 mensen met dringende voedselhulp, schoon water, sanitaire voorzieningen en kindvriendelijke plaatsen.

Lees verder
Midden-Oosten

Miljoenen kinderen getroffen in het Midden-Oosten

22-8-2014 Bijna 12.000 kinderen zijn gedood door het geweld in het Midden-Oosten. Het watertekort is schrijnend. De aanhoudende droogte zorgt ervoor dat kinderen weinig tot geen schoon drinkwater kunnen krijgen. En ook voedsel is lang niet altijd beschikbaar. Het Midden-Oosten ligt in puin en het breekt ons hart!

Lees verder
Meer dan 1.5 miljoen mensen zijn getroffen

Je geloof, je geld...of je leven

18-8-2014 De situatie in Noord-Irak is verslechterd. Ondertussen zijn honderdduizenden vrouwen, mannen en kinderen op de vlucht voor de IS-strijders. Ze werden gedwongen om een keus te maken. Geef je geloof op, betaal geld of…word vermoord. Het is gevaarlijk en de kinderen zijn bang. Families vluchten de bergen in, op zoek naar veiligheid.

Lees verder
School in Gaza

Sponsorkinderen omgekomen in oorlog

12-8-2014 Kinderen zijn hét slachtoffer van de oorlog in Gaza. Er zijn veel scholen en ziekenhuizen vernietigd, kinderen hebben geen huis meer en ze zijn vaak emotioneel beschadigd. Meer dan 400 kinderen zijn omgekomen door het geweld en meer dan 2500 kinderen raakten gewond. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook 5 sponsorkinderen van World Vision te betreuren.

Lees verder
Onderweg, gevlucht van huis, werd de kleine Johanes geboren

Voedseltekorten bedreigen miljoenen mensen in Zuid-Soedan

30-7-2014 Meer hulp en internationale aandacht is nodig om de humanitaire ramp in Zuid-Soedan te beperken. Deze oproep wordt gedaan door de hulporganisaties ICCO en Kerk in Actie, Save the Children, Care en World Vision. Grootschalige noodhulp moet voorkomen dat miljoenen mensen, op de vlucht voor het geweld in het land, slachtoffer worden van een hongersnood.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7