Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


1

Kind op de vlucht: een verhaal aan de hand van 16 foto's

20-6-2017 Wereldvluchtelingendag- Hoe zou je leven eruit zien, als je door de ogen van een kind op de vlucht zou kijken? In Libanon vroegen we kinderen om het ons te laten zien. En dit is wat ze met ons willen delen...

Lees verder
Khatema doet nu extra haar best op school, want ze wil graag juf worden

9-jarige Khatema gered van kindhuwelijk

9-6-2017 Op je negende uitgehuwelijkt worden? Je kunt het je niet voorstellen. Toch weet Khatema uit Afghanistan hoe het voelt. Twee jaar geleden is haar 12-jarige zus in ruil voor geld uitgehuwelijkt aan een vriend van haar vader. Hetzelfde lot stond Khatema ook te wachten...

Lees verder
Sagar voelt zich weer veilig thuis

Een veiliger thuis voor sponsorkind Sagar

1-6-2017 Sponsorkind Sagar, 7 jaar: "Er was geen plek dichtbij huis om ons te wassen en om naar de wc te gaan. We moesten daarvoor de jungle in. Door de schorpioenen en de slangen in het gras, voelde ik me niet veilig. Ik was steeds bang dat ik gebeten zou worden."

Lees verder
Kinderen in Cambodja bidden

Zondag 21 mei wereldwijd gebed tegen hongersnood

12-5-2017 Op zondag 21 mei bidden miljoenen mensen om de wereldwijde hongersnood een halt toe te roepen. De Wereldraad van Kerken heeft deze dag tot wereldwijde gebedsdag uitgeroepen omdat er op dit moment meer dan 20 miljoen mensen honger lijden. Er zijn grote voedseltekorten door onder andere droogte en conflicten. World Vision bidt actief mee, naast de hulpacties die we ondernemen. Doet uw kerk ook mee?

Lees verder
Meer dan een half miljoen kinderen hebben hulp gehad

Twee jaar hulp aan Nepal: wat is er bereikt?

25-4-2017 Twee jaar na de aardbevingen in 2015 is door de Nepalese bevolking en hulporganisaties hard gewerkt aan herstel. Nadat direct na de ramp eerste levensreddende noodhulp is geboden, hebben we samen met de andere hulporganisaties achter Giro555 de getroffen gemeenschappen geholpen om hun leven weer op te bouwen.

Lees verder
Kinderen kunnen alles lezen bij de mobiele bibliotheek

Nel in Indonesië: “De kinderen vinden school nu veel leuker"

13-4-2017 Tien jaar geleden was onze collega Nel bij de opstart van de projecten Sambas en Noord-Halmahera in Indonesië. Afgelopen maand kwam ze terug en ontdekte ze wat er in tien jaar tijd is veranderd. We interviewden haar over de ontwikkelingen binnen het onderwijs. Eén van de belangrijkste speerpunten van deze projecten.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10