Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


World Vision biedt hulp aan vluchtelingen in het Midden-Oosten

Help de vluchtelingen: het verhaal van Adil

23-9-2016 Drie jaar geleden zijn Adil, zijn vrouw en zes kinderen uit Syrië naar Mersin, Turkije, gevlucht. Doordat hun huis verwoest is tijdens een luchtaanval in Syrië heeft de familie psychologische klachten. Adil zijn vrouw is hoogzwanger en kan elk moment bevallen.

Lees verder
Alim in het ziekenhuis

Zorg voor kinderen op de vlucht: het verhaal van Alim

16-9-2016 Veel op de vlucht geslagen kinderen hebben medische zorg nodig, maar deze is lang niet altijd aanwezig. En daarom voeren we deze maand actie, zodat we samen met u betere zorg kunnen realiseren voor de meest kwetsbare kinderen. Bijvoorbeeld voor de 12-jarige Alim.

Lees verder
Zorg voor kinderen op de vlucht

Zorg voor kinderen op de vlucht

8-9-2016 “Ik hoop dat we straks in een veilig land terecht komen, waar mijn kinderen kunnen herstellen van de oorlog, weer gezond zijn en naar school toe kunnen.” Falidah, moeder van Fatima.

Lees verder
Ballonnen

Feest in Tanzania: 500 kinderen krijgen geboortebewijs

1-9-2016 Zonder geboortebewijs hebben kinderen in Tanzania geen identiteit en slechte toegang tot belangrijke voorzieningen zoals gezondheidszorg en onderwijs. Terwijl dit juist ontzettend belangrijk is voor hun ontwikkeling! En dus was het groot feest in ons projectgebied Isanga toen maar liefst 500 kinderen in één keer hun geboortebewijs kregen!

Lees verder
In ons projectgebied Dembia

Kantoor in projectgebied Dembia afgebrand

12-8-2016 Afgelopen week kregen we het verdrietige bericht van onze collega's in Ethiopië dat ons kantoor in het projectgebied Dembia is afgebrand. De politieke onrust in Ethiopië heeft nu ook ons gebied bereikt en we zijn het slachtoffer geworden van deze rellen. De rellen waren niet gericht tegen World Vision.

Lees verder
LogoWVI

World Vision medewerker gearresteerd (update van 1 september)

9-8-2016 Op 15 juni 2016 werd dhr. Mohammad El Halabi, manager van het programmateam in Gaza, gearresteerd door de Israëlische staat. Op 4 augustus, na 50 dagen gevangenschap, is hij beschuldigd van steun aan Hamas. World Vision is erg geschrokken van deze aanklacht.

Lees verder
 1 2 3