Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Yes, vrij van ebola!

De ebola-ramp: wat hebben we met het geld van Giro555 bereikt?

26-3-2015 Het was november 2014 toen Nederland massaal in actie kwam tegen de ebola-ramp. De beelden van de hulpverleners in witte pakken, de massale begrafenissen en de wanhoop gingen de wereld over. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Maar wat heeft World Vision in de tussentijd gedaan en hoe hebben we de kinderen daar geholpen?

Lees verder
Nederland bedankt 1

Ebola-ramp blijft uitputtingsslag

24-3-2015 Hulp aan slachtoffers van de ebola-ramp in West-Afrika is in volle gang, mede dankzij de giften aan Giro555. Maar er moet nog veel meer worden gedaan om de ebola-ramp te boven te komen. Ruim 30% van het bedrag van de Nationale Actie is de afgelopen maanden besteed aan hulp. Daarmee zijn tot nu toe ruim 200.000 mensen bereikt. Eind 2015 is al het geld besteed. “De ebola-ramp is een uitputtingsslag” zegt actievoorzitter Henri van Eeghen, die zelf net terug is uit het rampgebied.

Lees verder
Samenwerking Vreugdenhil, Made Blue en World Vision

175 miljoen liter schoon drinkwater voor Hoorn van Afrika dankzij samenwerking

23-3-2015 Zondag was het Wereldwaterdag! Een dag waarop we aandacht vragen voor de wereldwijde waterproblematiek. Wist je dat wereldwijd 780 miljoen mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater? Schoon drinkwater is dus een belangrijk aandachtspunt in veel van onze projecten. En hoe mooi is het dan als je kunt samenwerken met twee goede partners om het drinkwater te verbeteren? Dát is precies wat World Vision vanaf nu gaat doen met Vreugdenhil en Made Blue.

Lees verder
Kinderen zijn het meest kwetsbaar tijdens een ramp

Kinderen getroffen door cycloon op Vanuatu

16-3-2015 De tropische cycloon Pam raasde afgelopen weekend over de eilandengroep Vanuatu. De schade is enorm op het eiland, waar zo’n 267.000 mensen wonen. Naar schatting zijn 54.000 kinderen getroffen door het natuurgeweld. Er is grote schade aangericht aan de huizen en aan de elektriciteit. Ook de infrastructuur is beperkt en communicatie via telefoon en internet is nauwelijks mogelijk.

Lees verder
Moeder in Zuid Soedan

Moeder worden in Zuid-Soedan

11-3-2015 Voor de meeste vrouwen is de geboorte van een kind een blijde gebeurtenis, maar voor veel vrouwen in Zuid-Soedan is het levensbedreigend. Zuid-Soedan heeft het hoogste percentage moedersterfte in de wereld. Van elke duizend vrouwen sterven er 26 in het kraambed of kort daarna.

Lees verder
Samer _small

Onderwijs doet leven!

11-3-2015 Hij is nog maar 14 jaar oud, maar Samer heeft nu al een zware keuze moeten maken. Samen met zijn familie is hij twee jaar geleden uit Syrië gevlucht en vertrokken naar Libanon. Samer kon daar niet naar school. Dit vond hij heel erg. Hij maakte de sprong in het diepe en vertrok alleen, op zoek naar een school.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...