Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Deze kinderen hebben onze hulp hard nodig

Waarom is er weer hongersnood?

13-3-2017 Hulporganisaties hebben de afgelopen zes jaar alles op alles gezet om een nieuwe hongersnood te voorkomen. Na de hongersnood in Somalië in 2011 zei de wereld: dit nooit meer. Dat er nu toch weer hongersnood is, komt door een fatale combinatie van extreme droogte en conflict.

Lees verder
Er wordt gekeken of dit meisje uit Zuid-Soedan ondervoed is

Giro555 start actie Help Slachtoffers Hongersnood

7-3-2017 De Samenwerkende Hulporganisaties kondigen een Nationale Actie af voor de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan. Maar liefst 20 miljoen mensen lijden in deze en omringende landen aan ernstige ondervoeding. Alleen al in Zuid-Soedan leven 100.000 mensen op de rand van de hongerdood.

Lees verder
Saado (links) en Rahama (rechts)

Help slachtoffers hongersnood: het gezin van Saîd

7-3-2017 Saîd: “Ik wil niet dat mijn kinderen de overleden dieren zien en dat ze zich zorgen gaan maken over de toekomst.” Duizenden gezinnen in Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen gaan elke dag met honger naar bed. In Zuid-Soedan is de hongersnood door de Verenigde Naties uitgeroepen en ook in Somalië is de situatie zeer schrijnend. Vader Saîd woont in Somalië met zijn veertien kinderen. Iedere dag is hij bang voor de toekomst van zijn kinderen.

Lees verder
Warme maaltijden voor vluchtelingen

Warme maaltijden voor vluchtelingen

2-3-2017 Veel Zuid-Soedanese gezinnen ontvluchtten hun land. Er heerste al langer honger en nu heeft de VN ook officieel de hongersnood uitgeroepen. Gelukkig kunnen we veel kwetsbare gezinnen dankzij steun van donateurs zoals u opvangen. We geven hen warme maaltijden en delen noodhulppakketten uit. We maakten er unieke foto’s van!

Lees verder
Feestelijke opening

Feestelijke heropening kantoor Dembia

2-3-2017 Nadat ons kantoor in Dembia, Ethiopië, afgelopen zomer verwoest werd, heeft het team hard gewerkt om alles weer op de rit te krijgen. Afgelopen vrijdag vierden we dat het gebouw is herbouwd en dat we daardoor de kinderen beter en sneller kunnen helpen en beschermen! Dankbaarheid overheerst!

Lees verder
Noodhulp DRA

Organisaties bieden hulp bij extreme honger in Jemen, Zuid-Soedan, Nigeria en Somalië

24-2-2017 DEN HAAG – Honger en droogte slaan in alle hevigheid toe in de Hoorn van Afrika, Jemen, Zuid-Soedan en Nigeria. Miljoenen mensen staan aan de rand van een hongersnood; ze hebben dringend schoon water, voedsel, zorg en onderdak nodig. Als er nu geen noodhulp op gang komt, zullen volgens de VN 80.000 mensen sterven.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8