Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


25 Jaar Childs Foto

25 jaar Rechten van het Kind: 'Waar zijn de rechten die jullie ons beloofden?'

20-11-2014 Een feestje! Precies 25 jaar geleden is het VN Verdrag over Kinderrechten aangenomen. Helaas leven nog steeds miljoenen kinderen in armoede. Ze maken geweld of misbruik mee en kunnen niet naar school of een ziekenhuis. Dat zeggen tenminste de kinderen zelf tegen World Vision. ‘Waar zijn de rechten die jullie ons beloofden?’

Lees verder
Begrafenis ebola-slachtoffer

Bruno in Sierra Leone: “Ik voel het chloor op mijn gezicht, mijn ogen en lippen”

14-11-2014 Onze collega Bruno is in Sierra Leone om te zien wat de impact is van ebola. Zijn indrukwekkende ervaringen deelt hij met ons via zijn blog.

Lees verder
Cystine Carreon bij World Vision

Een jaar na supertyfoon Haiyan

6-11-2014 De verwoesting op de Filipijnen was groot toen een jaar geleden de tyfoon Haiyan het eiland trof. Nederland kwam massaal in actie met Giro555 en zamelde miljoenen in voor de slachtoffers van de ramp. Nu zijn we een jaar verder. Maar wat is er met het geld gebeurd?

Lees verder
Giro555

Samenwerkende hulporganisaties lanceren nationale actie ‘Stop de ebola-ramp!’

5-11-2014 Ebola is een immense ramp die vraagt om een grootschalige en directe wereldwijde aanpak. Naast een medische noodsituatie, is dit een humanitaire ramp die complete samenlevingen ontwricht.

Lees verder
Kavitha uit India

Geen school, drie baantjes en oudergesprekken

4-11-2014 Kavitha uit India had geen gewone jeugd. Haar vader overleed op haar twaalfde aan aids. En haar moeder was ook ziek. Zelfs zo ziek dat het haar niet lukte om als moeder te functioneren.

Lees verder
Mevrouw Ncube bij haar droogrek

Minder ziektes in sponsorprogramma Zimbabwe dankzij trainingen

24-10-2014 Voor velen onder ons is het normaal om dagelijks een bezoek aan het toilet af te leggen. Voor veel inwoners van Zimbabwe is dit niet gebruikelijk. Zij doen hun dagelijkse behoefte vaak gewoon op straat. Dit kan heftige gevolgen hebben voor de omwonenden. Er kunnen namelijk ernstige, zelfs dodelijke, ziektes uitbreken. Maar dankzij de gezondheids- en hygiënetrainingen van World Vision is hier verandering in gekomen.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...