Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Met sponsorkinderen Mary en Grace

Op bezoek bij sponsorkinderen in Tanzania

22-7-2014 "Dit was onze eerste keer in Afrika, we kwamen onderweg ogen te kort." Familie Renkema bezocht in Isanga, Tanzania, hun twee sponsorkinderen en delen met ons hun verhalen en foto's.

Lees verder
Filipijnse kinderen

Wederopbouw in Filipijnen in volle gang

14-7-2014 Ruim acht maanden na de verwoestende tyfoon in de Filipijnen is de wederopbouw in volle gang. Huizen worden gebouwd, vissers krijgen nieuwe boten, kinderen gaan weer naar school. De noodhulpfase waarin levensreddende hulp nodig was - zoals het uitdelen van voedsel, tenten, schoon drinkwater en medische zorg - is definitief afgesloten. De focus ligt nu op het bieden van toekomstperspectief aan de meer dan 14 miljoen getroffenen.

Lees verder
Joël Voordewind bezoekt projecten World Vision

Joël Voordewind (CU) bezoekt projecten World Vision Libanon

14-7-2014 Joël Voordewind (ChristenUnie) was afgelopen week in Libanon en bezocht daar onder andere projecten van World Vision. We stelden hem een aantal vragen over de situatie daar en zijn projectbezoek. “World Vision geeft niet alleen materiële steun, maar toont ook bewogenheid. Ze luisteren naar de verhalen en problemen van de vluchtelingen", vertelt de politicus.

Lees verder
Honduras

Duizenden kinderen op de vlucht voor geweld en uitbuiting in Midden-Amerika

9-7-2014 Er is een ware exodus op gang gekomen van duizenden kinderen die, zonder hun ouders, de grenzen van de VS oversteken. Ze zijn op de vlucht voor geweld en uitbuiting in Midden-Amerikaanse landen, zoals Honduras, Guatemala en El Salvador.

Lees verder
IMG_0544

Voorlichting op middelbare scholen in Sanzukwe

9-7-2014 In Sanzukwe ADP is de groep jonge meisjes die zwanger worden voor hun 16 jaar groot. Dit veranderd het leven van meisjes voorgoed, ze hebben veel minder mogelijkheden om zich te ontplooien en lopen een groot risico om in de spiraal van armoede te bijven steken.

Lees verder
De Braziliaanse Márcio

Braziliaanse Márcio bloeit op in WK-speelstad Salvador

13-6-2014 Het Braziliaanse Salvador is vanavond het decor van de eerste WK-wedstrijd van Oranje. Terwijl de toeristen in het oranje de stad ‘overnemen’, is er ook een Braziliaanse oranjefan op de straten te vinden. Het is de 10-jarige Márcio. Niet dat hij de Nederlanders een warm hart toe draagt. Nee, zijn hart klopt sneller van het World Vision-oranje, dat zijn leven veranderde!

Lees verder
 1 2 3 4 5 6