Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Distributie Nepal

Actievoorzitter Giro555 in Nepal: “Ik ben trots op World Vision”

23-6-2015 24 miljoen euro haalden we tot nu toe met elkaar op tijdens de actie ‘Nederland helpt Nepal’! Actievoorzitter Gijs de Vries bezocht afgelopen week World Vision Nepal om te kijken waar het geld van de Nederlanders terecht gekomen is…

Lees verder
Met de familiefoto

Op reis naar Ethiopië: een indrukwekkende ervaring

20-6-2015 Nu de reis bijna afgelopen is, blikken we samen terug op de meest bijzondere momenten! De ontmoeting met de sponsorkinderen was absoluut het hoogtepunt en dus deelt Jan-Kees deze indrukwekkende ervaring graag met jullie allemaal.

Lees verder
Kinderen spelend in Dembia

Op reis naar Ethiopië: nieuwe Ethiopische vrienden

18-6-2015 Vandaag is het alweer dag zes van deze bijzondere reis. We gaan naar de opening van de nieuwe wachtruimte voor zwangere vrouwen in de gezondheidskliniek, bezoeken de Women Saving Group en ontmoeten kwetsbare gezinnen. Michelle Stam doet verslag.

Lees verder
-

Op reis naar Ethiopië: een warm onthaal in Dembia

17-6-2015 Het is zover. Vandaag gaan we voor de tweede keer naar ons projectgebied Dembia. De rit naar het platteland is een belevenis op zich. We zien kinderen die met paard en wagen hout vervoeren. Vrouwen die met kippen op hun schouders sjouwen en kleurrijke mensen die al die 'blanken' in hun busje zitten na te staren. Hoe dichter we bij het platteland komen, hoe hobbeliger de weg wordt. Als je iets verkeerds gegeten hebt, is deze rit zeker geen feest. Gelukkig houden we het 'droog' en komen we veilig aan!

Lees verder
-

Op reis naar Ethiopië: Ontmoeting met Mulunesh

16-6-2015 Daar sta je dan. Midden in Ethiopië op het heetst van de dag tussen drommen mensen die allemaal een glimp van ons willen opvangen. Zweet, wierook en hairspray maakten het plaatje af. Dorpsbewoners die bijvoorbeeld polio of een open rug hebben, doof of mank zijn door een ongeluk en hierdoor bijna niet in het dorp te zien waren, krijgen bij dit project hoop. We kregen een rondleiding door het naai-atelier, een print en administratie shopje ineen. Allemaal op zo’n 4 m2 gepropt. Vol trots toonden ze ons hun spaarboekje. Het is mooi om zo bewijs te zien van het feit dat ze niet alleen in hun eigen basisbehoeften kunnen voorzien, maar dat ze zelfs wat sparen voor de toekomst. Er is weer hoop!

Lees verder
De groep op reis

Op reis naar Ethiopië: de start van een onvergetelijk avontuur

15-6-2015 Elf mensen vertrokken vrijdagmiddag naar Ethiopië voor een onvergetelijk avontuur. Via de blogs houden ze u op de hoogte van hun bijzonder avonturen, indrukwekkende ontmoetingen en ontdekkingen. Monique, één van de deelnemers, vertelt:

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...