Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


In actie tegen kinderarbeid op scheepssloperijen

27-7-2015 In Chittagong (Bangladesh) werken dagelijks duizenden kinderen onder slechte omstandigheden op de scheepssloperijen. De gezondheidsrisico’s zijn enorm: afgescheurde spieren, verbranding, amputaties, ontwikkelingsachterstanden…

Lees verder
Nepalese Kinderen

Drie maanden na de verwoestende aardbevingen zitten kinderen in Nepal nog vol angst en onzekerheid

25-7-2015 Precies drie maanden na de aardbevingen in Nepal tonen bijna 2.000 kinderen, die de aardbevingen hebben overleefd, zich bezorgd en onzeker over hun leven in tenten en overvolle opvangplekken. Dit blijkt uit een van de grootste onderzoeken ooit, gehouden onder kinderen vlak na een ramp. Ook is er angst voor hun gezondheid en er is zorg over hun toekomst als ze niet naar school kunnen terugkeren.

Lees verder
Begin van de vijfjarige samenwerking

Terugdringen kindersterfte door samenwerking gynaecologen

15-7-2015 Een bijzondere samenwerking tussen de Nederlandse werkgroep Safe Motherhood, World Vision en de Gondar University: de komende vijf jaar slaan we de handen ineen om moeder- en kindersterfte in Ethiopië verder terug te dringen. De samenwerking startte met een bijzondere reis naar Ethiopië, waarbij zes Nederlandse gynaecologen hun Ethiopische collega’s ontmoetten en kennis uitwisselden.

Lees verder
Elk kind tot bloei

Een koffer vol verhalen uit Indonesië

9-7-2015 Indonesië wordt steeds populairder als vakantieland. De schitterende palmbomen en mooie stranden zorgen voor bijzondere plaatjes. Maar al het moois heeft ook een schaduwkant, want er zijn nog genoeg plekken waar kinderen in armoede leven. Gelukkig kunnen we dat samen met de sponsors veranderen en daarom delen we graag een aantal mooie impactverhalen met u.

Lees verder
Distributie Nepal

Actievoorzitter Giro555 in Nepal: “Ik ben trots op World Vision”

23-6-2015 24 miljoen euro haalden we tot nu toe met elkaar op tijdens de actie ‘Nederland helpt Nepal’! Actievoorzitter Gijs de Vries bezocht afgelopen week World Vision Nepal om te kijken waar het geld van de Nederlanders terecht gekomen is…

Lees verder
Met de familiefoto

Op reis naar Ethiopië: een indrukwekkende ervaring

20-6-2015 Nu de reis bijna afgelopen is, blikken we samen terug op de meest bijzondere momenten! De ontmoeting met de sponsorkinderen was absoluut het hoogtepunt en dus deelt Jan-Kees deze indrukwekkende ervaring graag met jullie allemaal.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...