Nieuws

World Vision werkt in meer dan 100 landen. Dat betekent dat waar ter wereld ook iets gebeurt, World Vision ter plekke is, of snel ter plaatse kan zijn. Wij houden u graag op de hoogte.


Abuk, Mam, Nyadeng en Nyuol met World Vision-medewerker Michael

Zuid-Soedan: De lange weg naar vrede

27-8-2015 Wie aan Zuid-Soedan denkt, associeert het land met oorlog. Het land wordt verscheurd door een burgeroorlog die al sinds 2013 speelt. Klein lichtpuntje in deze heftige situatie is dat president Salva Kiir Mayardit deze week het vredesakkoord heeft getekend. Maar dat is slechts het begin van een lange, harde weg naar vrede.

Lees verder
Elmo en Raya

Samen met Sesamstraat in actie voor water en hygiëne

20-8-2015 Kinderen voorlichten via Sesamstraat, hoe leuk is dat? In samenwerking met Sesamstraat gaan we kinderen in Azië en Afrika voorlichten over het belang van schoon drinkwater en hygiëne!

Lees verder
Samenwerking IHC Merwede en World Vision

IHC Merwede Foundation en World Vision pakken kinderarbeid op scheepssloperijen aan

13-8-2015 Samen met de IHC Merwede Foundation, onderdeel van Royal IHC, en slaan we de handen ineen in de strijd tegen kinderarbeid op de scheepssloperijen van Chittagong, Bangladesh. Hiervoor hebben we samen met IHC een samenwerkingscontract getekend. Concreet betekent dit dat kinderen niet meer in de sloperijen hoeven te werken, maar naar school kunnen gaan. Daarnaast krijgen hun ouders voorlichting over het belang van deze verandering.

Lees verder
Internationale Dag voor de Jeugd

Internationale Dag van de Jeugd: Jongeren zijn van levensbelang!

7-8-2015 De jongeren in deze wereld zijn onze toekomst en daarom is het noodzakelijk om veel in hen te investeren. Om die reden besloot de Verenigde Naties in 1999 om een internationale dag te wijden aan de jeugd. Sindsdien staan we ieder jaar op 12 augustus stil bij de betekenis van jongeren (15 tot 24 jaar) in de wereld. Op deze dag, ook wel de ‘Internationale Dag van de Jeugd’ genoemd, benadrukken wij het belang van het ontwikkelen van kansen voor jongeren in zowel rijke als arme gebieden.

Lees verder
Nepalese Kinderen

Nepal: Na drie maanden nog steeds vol angst en onzekerheid

25-7-2015 Precies drie maanden na de aardbevingen in Nepal tonen bijna 2.000 kinderen, die de aardbevingen hebben overleefd, zich bezorgd en onzeker over hun leven in tenten en overvolle opvangplekken. Dit blijkt uit een van de grootste onderzoeken ooit, gehouden onder kinderen vlak na een ramp. Ook is er angst voor hun gezondheid en er is zorg over hun toekomst als ze niet naar school kunnen terugkeren.

Lees verder
Begin van de vijfjarige samenwerking

Terugdringen kindersterfte door samenwerking gynaecologen

15-7-2015 Een bijzondere samenwerking tussen de Nederlandse werkgroep Safe Motherhood, World Vision en de Gondar University: de komende vijf jaar slaan we de handen ineen om moeder- en kindersterfte in Ethiopië verder terug te dringen. De samenwerking startte met een bijzondere reis naar Ethiopië, waarbij zes Nederlandse gynaecologen hun Ethiopische collega’s ontmoetten en kennis uitwisselden.

Lees verder
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ...