Door gebruik te maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Wij kunnen de verkregen informatie niet verbinden aan een persoon, maar gebruiken deze om op sociale media content af te stemmen op interesses van onze gebruikers.

Geef vandaag een kind te eten

"Ik loop door het ondervoedingscentrum. Eén kind in het bijzonder trekt mijn aandacht. Het is de kleine Nyalang, die bij haar moeder op schoot zit. Met grote ogen kijkt ze mij aan. Mijn collega meet haar arm op. Veel te dun. Als deze kleine niet snel voedselhulp krijgt, overleeft ze het niet.

Ik tel de kinderen op de lijst. 78. Als ik naar de volle wachtruimte kijk, zie ik veel meer kinderen. Deze kinderen staan niet eens op de lijst, maar hebben ook direct onze hulp nodig. Ik kijk naar onze voorraad Plumpy'nut, een pindakaasmengsel met zeer veel vitaminen en mineralen. We hebben niet genoeg om elk kind te helpen. Maar ik kan het niet over m'n hart verkrijgen om ze weg te sturen."  Gabriël Manut (noodhulpcoördinator World Vision)

Geef deze Kerst een kind te etenDe droogte in het Zuiden van Afrika heeft oogsten laten mislukken. Onze ondervoedingscentra stromen vol met kinderen die honger hebben. We hebben niet genoeg om elk kind te helpen.  Maar kinderen wegsturen? Dat is geen optie.

Hoeveel kinderen geeft u te eten?
We willen Nyalang en al die andere kinderen met honger zó graag helpen overleven. En daar hebben we uw hulp bij nodig! Met een gift van €24 zorgt u ervoor dat een kind in Lesotho, Zimbabwe of Angola geen honger meer heeft! Helpt u mee?

Giftsuggesties

Geef nu


Elias had soms twee dagen geen eten.

Elias: Kerst zonder honger

8-12-2016 Elias had soms twee dagen geen eten. Hij ging zelfs niet naar school, omdat hij te weinig energie had. En hij is niet de enige. Daarom startten we in Zimbabwe een ‘overblijf-programma’, waar kinderen elke dag een voedzame maaltijd (met soort van pindakaas) krijgen.

Lees verder
Fred in Zimbabwe

Fred ziet honger en impact met eigen ogen

8-12-2016 Honger in Afrika, het klinkt zo groot. ‘Wat kan ik er aan doen?’ Soms moet je eerst met eigen ogen zien, hoe belangrijk jouw bijdrage is...

Lees verder
Grote droogte

Over de droogte en onze oplossing

8-12-2016 Klimaatfenomeen El Niño veroorzaakte de ergste droogte in Afrika sinds 35 jaar. Hoewel er inmiddels weer wat regen is gevallen, kampen veel mensen nog steeds met de gevolgen van mislukte oogsten. Maar... er zijn oplossingen!

Lees verder